Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 11:45 am Naslov poruke: GB 1/144 L-39C Albatros i F-14A Tomcat |
|
|
Isprike što tek sada stavljam prve fotografije, ali nisam bio u prilici to napraviti ranije.
Dakle radi se o dobro poznatom Revellovom F-14A
Oznake će biti Iranske (ako Bog da - komplicirano je obojati tu shemu). Maketa mi se ne sklapa baš toliko lijepo kao Tornado ili Starfighter. Ova crna plastika je užas, pa sam sve obojao u sivu jer drugačije ne mogu vidjeti greške... Ima tu još posla.
L-39 je marke Attack.
Ovo je malo teže složiti. Kokpit je siromašan, pa sam ga zbog dosta kitanja odlučio detaljirati naknadno. Tu još ima dosta posla. Kad sve bude gotovo, trebao bi biti češki L-39C u modernoj sivoj varijanti.
Bilo je ovdje dosta kitanja - što se i vidi prema količini brušenja.
I na jednom i na drugom ima još dosta posla. _________________ paulusvictor
0viking0: poruka promijenjena dana: Ned Lis 09, 2011 12:58 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 12:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Super!
Pretpostavljam da imaš i F-14D (04049), ne zaboravi na kombinaciju sa mlaznicama... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 1:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | Super!
Pretpostavljam da imaš i F-14D (04049), ne zaboravi na kombinaciju sa mlaznicama... |
Imam. Misliš na zatvorena/otvorena mlaznica? Ali D nema iste mlaznice kao A... _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | tiger Napisao/la: | Super!
Imam. Misliš na zatvorena/otvorena mlaznica? Ali D nema iste mlaznice kao A... |
Koliko se ja razumim u Tomcate (a to baš i nije nešto puno ) mislim da nemaju iste !! _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
U pravu ste, nisam ni ja neki veliki poznavatelj, no mislio sam, ako se radi A varijanta, jednostavnije je izvesti otvorenu mlaznicu iz djelova koji se dobiju u F-14D, odnosno motornih mlaznica GE110, (kutija 04049 F-14D).
Obzirom da se radi o toj kombinaciji, ja planiram iskopirati ove iz D i jednoga iskoristiti za izradu jedne otvorene mlaznice na TF30. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 10:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | U pravu ste, nisam ni ja neki veliki poznavatelj, no mislio sam, ako se radi A varijanta, jednostavnije je izvesti otvorenu mlaznicu iz djelova koji se dobiju u F-14D, odnosno motornih mlaznica GE110, (kutija 04049 F-14D).
Obzirom da se radi o toj kombinaciji, ja planiram iskopirati ove iz D i jednoga iskoristiti za izradu jedne otvorene mlaznice na TF30. |
Točno. Na to sam i mislio. Nije loša ideja i budem vidio kako ću to točno izvesti. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 11:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ti slobodno počni "krojiti" one iz D, a ja ću ti dati nove resinske iskopirane. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pon Lis 10, 2011 8:29 am Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | | Ti slobodno počni "krojiti" one iz D, a ja ću ti dati nove resinske iskopirane. |
Ajd fala lepo. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Lis 10, 2011 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
Tomcat standardno dobar, ali je zato ovaj mali prava stvar! Mislim da će izgledati vrhunski kad ga zgotoviš.
Čini se da je ovo rijetki GB u kojem će biti više od jedne dovršene makete! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Ned Pro 04, 2011 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: | | Hoce li biti koja fotka gotovog Albatrosa uskoro sad kad je diorama pokupila medalju u Varaždinu?? |
Evo, valjda dok si ovo pisao, ja sa fotografirao
Objavio sam ih pod gotove makete. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|