Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 6:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zlikovac Napisao/la: | | Daj spasi sebe muka i naruci preko neta neke vinilske, mora ih biti ili kod Ceha ili slicno. Voleo bih da uspes, ali mislim da je preambiciozno i da ces se samo zestoko iznervirati. |
Ma nemojmo ga odvračati od te ideje. Ovo može biti jaaaako zanimljiva rabota.
Ako probaš ništa negubiš. Samo dobivaš!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Christian
 | | Član od: 10 Ožu 2010 | | Poruke: 143 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 7:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na podršci!
Ovo će biti vrlo izazovno, ali i malo vjerojatno...
No, glavni problem koji me sada muči je to što sam osim prvobitna 104 linka na druge 2 slike izbrojao 97 i 98...
Ako netko ima neku crno-bijelu fotku Panzera I Ausf. B na kojoj se dobro vide gusjenice, bio bih jako zahvalan!
Pozdrav!
EDIT: Sad sam ih pak na 3. slici 100 izbrojao...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Christian
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 7:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zlikovac Napisao/la: | Slobodno idi na 104 linka, od viska glava ne boli u ovom slucaju.
Svakako ces pozeleti da imas malo "opustene" gusenice umesto onih jako zategnutih. Mogu samo da ti pozelim srecu! |
Puno hvala, no budući da duljinu gusjenica dijelim s brojem linkova, zategnutost će biti (bi trebala biti) jednaka, samo što će linkovi biti kraći (i teži za napravit )
P.S.: Palo mi je na pamet da imam Pz.Bfwg I, Dragon 1/35, pa ću se ravnati po tome što tamo piše u sastavnici!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo ti radi gusjenice, nije to uopće problem, ma kakvi........ _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Necu te odgovarati od gusjenica, probaj... Kaj se tice ovog skolskog panzera I radi ti ga Tristar... Nije bas jeftin, ali imas kompletnu unutrasnjost, link by link gusjenice i dobijes dvije figure (vozaca i tipa koji sjedi na tenku) dusu dalo za dioramu _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Christian
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na podršci, mislim da sam vidio tog Tristarovog (Ausf. A je ak se ne varam), ali ja sve moram "the hard way"
I od sad je provjerena informacija iz Dragonove sastavnice; 97 linkova!
Dakle sad imam više slobode za 0,1mm!
P.S.: Moj 100. post na OMF-u!
Pozdrav!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Christian
|
Upisano: Sub Lis 15, 2011 4:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, mali napredak...
Inače svi moji projekti napreduju užasno sporo, jer uvijek imam veliku dozu perfekcionizma i ambicije, koji se nažalost uz moju početničku nespretnost pretvore u katastrofu...
Upravo tako je zavrsio Sd.Kfz. 251... sada već drugi put. vjerojatno ću morat skidat boju s doljnjeg dijela vozila i čarobirat nešto sa novim dijelovima (iz nove makete ...) i styrenom...
(Sva sreća, što je većina onog paintjoba kojim sam jako zadovoljan na gornjem dijelu! )
Nije to sve u svemu tako strašno jer svaki neuspjeh donosi nova znanja, ali uz moje zavrsene samo 2 makete (Kübelwagen I Pz4 (Pz4 više manje, ali nisam previše zadovoljan) i puno započetih, ali zbog toga svega mi pada maketarski moral i počinjem misliti da mi maketarstvo jednostavno ne ide i da nije za mene.
Kako bilo da bilo, radovi i na PzI idu dalje...
Kao što ćete moći vidjeti iz slika i tu sam imao nevolje pogubne za moral, pa sam umjesto scratchanih samo par ploča morao (ispočetka) scratchati gotovo cijeli donji dio...
Ovako to izgleda u teoriji...
Skica nije baš tehnički točna, ali je potrebna samo da mi pokaže što, kako, kada i gdje...
I rezultat (u dvije faze):
Ne znam... grize me neki osjećaj nezadovoljstva...
Bočne ploče su bile maalo zeznute za napraviti, ali to vjerojatno ispada lako naspram izbočenjima za sprockete... valjda ću se snaći.
To je to...
Sada su mi mišljenja jako potrebna...
Unaprijed hvala!
Pozdrav,
Kristijan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|