Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5407 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 12:29 pm Naslov poruke: Yak-3, Zvezda easy kit,1/72 |
|
|
Mališa je gotov!
Nakon par tjedana lovljenja slobodnog vremena i moje šlampavosti ,mogu reći da sam zadovoljan kako s maketom tako manje-više i sa svojim radom. Mogu reći da na maketu nemam većih zamjerki ,jedina bi bila malo nelogićan rasklop krila i spoj krilo trup na "slivniku" koju traži kitanje, ostalo je 5, pogotovo naćin na koji je riješeno sklapanje stajnog trapa, tako da nemrete fulati nagibe. Ako je ovo put kojim će Zvezda nastaviti raditi 1/72 lovce iz WW2 ja ih podržavam i jedva ćekam kaj bu sljedeće (nadam se ostali Yakovi...) Farbanje oznake i wthering ,neki moj standard probao sam ćim više dobiti podataka iz te 1 i pol fotke koje sam imao dotićnog aparata ,pa se nadam da sam uspio doćarati ju kako treba. Evo fotki pa vi ocjenite.
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 12:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka cast, Poky. Ovako na normalnom osvjetljenju izgleda puno bje. Odlican! _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
ne volim ruse al maketa je super!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 12:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 1:24 pm Naslov poruke: |
|
|
UUUUUU, i ja isto kao i Slider!!!
Uz to odmah sam se sjetio onog Aeromagazina s kraja '80tih u kojem je bila tema JAK 3 i ovaj profil na naslovnici!
PS. tek sam sad primjetio a ne kuzim jel je opticka varka ili kut fotkanja ali gornja desna elisa kao da je okenuta ( tj. njezin korak) konta ljeve i ove dojlnje?!?! _________________ Vedran
Karaya: poruka promijenjena dana: Pon Stu 07, 2011 4:31 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veteran
 | | Član od: 29 Ruj 2010 | | Poruke: 292 | |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 1:44 pm Naslov poruke: Yak-3 |
|
|
| Ispao je jako lijepo, pogotovo mi je super weathering donjih ploha. Čestitke! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 3:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda. Donja boja je ipak pre svijetla, ali nema veze. Inače, malo sam kopao po temi ovog aviona i sovjetskog asa čiji je to bio avion prije Lipovšćaka. Naravno,zapadni izvori i njihovo interpretiranje ruskih imena i prezimena je katastrofa i pilot se zapravo zvao Sergej Sergejevič Širov, a ne Ščirov (Schirov)!! Zanimljiv čovjek sa gadnom sudbinom. _________________
Group build - Metal finish battle
Grunf: poruka promijenjena dana: Uto Stu 08, 2011 10:25 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 3:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicno uradjeno, Poky!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 3:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala vam momci! Je ima par fulanaca i moram priznati da nisam ni sam zadovoljan sa donjom bojim (to mi je kad idem eksperimentirati )
@Grumf: jesi iskopao kakvu fotku ovog aviona dok je bio kod Širova? Može kakvi link na stranice gdje si čitao o njemu? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 5:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Fala vam momci! Je ima par fulanaca i moram priznati da nisam ni sam zadovoljan sa donjom bojim (to mi je kad idem eksperimentirati )
@Grumf: jesi iskopao kakvu fotku ovog aviona dok je bio kod Širova? Može kakvi link na stranice gdje si čitao o njemu? |
http://airaces.narod.ru/all5/shirov1.htm
http://airaces.narod.ru/all5/shirov_s.htm
Ukratko,
Vrhunski pilot, as i heroj sovjetskog saveza. Imao je vrlo lijepu ženu koja je zapela za oko Staljinovom krvoloku Beriji. Kad je Širov shvatio da mu je Berija silovao ženu, htio je da to izađe na vidjelo (a nije bila jedina), ali ga je Berija optužio za veleizdaju i u montiranom procesu je dobio 25 godina Gulaga. Oduzeto mu je sve i tek kad je umro Staljin je rehabilitiran, ali bilo je kasno-umro je u umobolnici od posljedica zlostavljanja u Gulagu...
Nažalost nema nekih upotrebljivih fotki za maketarstvo, jer je očito dokumentacija o njemu uništavana nakon što je završio u Sibiru... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Poky Napisao/la: | Fala vam momci! Je ima par fulanaca i moram priznati da nisam ni sam zadovoljan sa donjom bojim (to mi je kad idem eksperimentirati )
@Grumf: jesi iskopao kakvu fotku ovog aviona dok je bio kod Širova? Može kakvi link na stranice gdje si čitao o njemu? |
http://airaces.narod.ru/all5/shirov1.htm
http://airaces.narod.ru/all5/shirov_s.htm
Ukratko,
Vrhunski pilot, as i heroj sovjetskog saveza. Imao je vrlo lijepu ženu koja je zapela za oko Staljinovom krvoloku Beriji. Kad je Širov shvatio da mu je Berija silovao ženu, htio je da to izađe na vidjelo (a nije bila jedina), ali ga je Berija optužio za veleizdaju i u montiranom procesu je dobio 25 godina Gulaga. Oduzeto mu je sve i tek kad je umro Staljin je rehabilitiran, ali bilo je kasno-umro je u umobolnici od posljedica zlostavljanja u Gulagu...
Nažalost nema nekih upotrebljivih fotki za maketarstvo, jer je očito dokumentacija o njemu uništavana nakon što je završio u Sibiru... |
Ovo zvuci kao idealan materijal za neki film  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Ukratko,
|
Bome grozna priča , to možda i objašnjava zašto nisam mogao ništa naći o njemu na Googlu...Btw piše i da je 43g izvukao Tita iz Juge preletivši dinaride... Fala ti Grunfe ,nevjerovatno koliko zanimljivih priča i sudbina skriva to razdoblje 2sv. rata.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 6:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je. Jako mi se sviđa. _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Pon Stu 07, 2011 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Po meni odlicna maketa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|