Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Čet Pro 15, 2011 2:24 pm Naslov poruke: Sparmax airbrush |
|
|
| Zanimaju me Vasa iskustva vezana za sparmax airbrush ,uzeo bih neki univerzalni sa diznom 0,35 zbog metalik boja i akrilnih boja da li su ovi pistolji nesto bolje ili samo jos jedna varijanta raznih Veda isl.? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Čet Pro 15, 2011 3:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| fino radi,mislim da je klasa vise od vede |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Čet Pro 15, 2011 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pa i ja mislimda je malo bolji jer je skuplji gledao samnesto na ovim ultra jeftinim i pod lupom se vidi kako ona kapica koje se zavrce preko dizne uopste nije u centru tj.dizne je negde dodiruje tako da vazduh ne mze ravilno da izlazi oko cele dizne nadam se da na sparmaxu to nije slucaj jedino ne znam gde ima rezervnih dizni za tu marku ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sri Sij 18, 2012 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Kao sto sam obecao evo jedne male recenzije airbrush pistolja,u pitanju je Tajvanska firma Sparmax kompanija postoji nekih 30-ak godina i pistolji im se baziraju na Iwata proizvodima ali za cenu kostanja vise su nego dobri .Mali problem su rezervni delovi a najblizi distributer je u Bugarskoj na primer dizna kosta oko 500din dok je igla nekih 1000din. pistoj je zaista pedantno odradjen i lepo lezi u ruci malo je problematican za ciscenje zbog dna posude za boju ali i to se lako resava ako pazljivo zavucete papirnu maramicu i pokupite zaostalu boju.Vazno je prilikom ciscenja da ne skidate diznu jer je takva konstrukcija znaci pazljivo povucete iglu u nazad i jos pazljivije je vratite .sto se tice bojenja u pocetku sam bio malo zbunjen jer je pistolj pravio 'barice" ali tada sam video da je pritisak prevelik bio je oko1,5bar jer prethodni pistolj iz Aleksandra TD 203 nije davao dobre rezultatena malim pritiscima i tada sam smanjo pritisak na 0,8 bara i rezultat je bio zadovoljavajuci na utiji i pise da ima odlicne karakteristike na malom pritisku ali sam tada pomoslio da je to samo reklama medjutim ima malo istine u tome.Za probu rada pistolja koristio sam Vallejo model air boju i sta reci slike sve govore .Dizna je 0,35 mm i speo sam da izvucem veoma fine i tanke linije bez problema.
Sve ovo dolazi u lepom pakovanju sa dobrim uputstvom i ilustarcijama . Obratite paznju na kapicu koja stoji preko dizne dizna je u samom centru sto kod TD 203 nije bio slucaj tako da vazduh nije imao bas dobru cirkulaciju (hvala kolegi Milanu na zapazanju).Eto toliko od mene ako sam nesto zaboravio da napisem ne zamerite.Ziveli i uzivajte u maketarenju.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Sri Sij 18, 2012 7:42 pm Naslov poruke: |
|
|
ovo ok,pokazat što može ovaj ab  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|