Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| trigger
 | | Član od: 26 Ožu 2012 | | Poruke: 18 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2012 10:18 pm Naslov poruke: Tamiyine boje? |
|
|
| Postoje li boje koje proizvodi Tamiya kao Revell, ako ne farba li se onda maketa po izboru ili kako (tj. postoji li Tamiyna sastavnica)? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2012 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
....pronadji na netu konverzije boja.....razliciti proizvodjaci imaju boje koje mozes koristiti u zamjenu, nemoras se striktno drzati boja proizvodjaca koje pisu na sastavnici... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| trigger
|
Upisano: Sri Ožu 28, 2012 5:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Ali nije mi sad jasno ako npr. imam tamiyinu maketu kako znam koje revellove boje moram upotrijebiti na tamiyinoj maketi?
Takodjer, imaju li Tamiyine makete kao Revellove na kraju uputa odredjeno koji se dijelovi farbaju? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ožu 28, 2012 6:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| trigger Napisao/la: | Ali nije mi sad jasno ako npr. imam tamiyinu maketu kako znam koje revellove boje moram upotrijebiti na tamiyinoj maketi?
Takodjer, imaju li Tamiyine makete kao Revellove na kraju uputa odredjeno koji se dijelovi farbaju? |
Zasto te toliko zanima ta Tamiya? Buduci da ne znas nista o maketarstvu, zaista ti je nebitno jesu li boje od Tamije ili su neke druge. I zaista ti se ne isplati narucivati nekakve posebne boje. Kupi si maketu koju zelis, a onda cemo ti mi ovdje reci kojim bojama da ju obojas. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 28, 2012 6:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Kao prvo, ovisi što slažeš... Ako slažeš militariju onda ti je relativno bitno da boje budu povijesno točne, ali ako slažeš cestovne aute, onda i nije toliko bitno...
Nadalje, naravno da Tamiya također proizvodi maketarske boje i da im je u sastavnici označeno kojom se bojom i što farba... Problem je u tome što Tamiyinih boja u Hrvatskoj nema za kupiti i trebalo bi ih naručivati online...
Što se ekvivalenata tiče, imaš raznih tablica po internetu koje uspoređuju boje različitih proizvođača, ali mislim da se kao početnik ipak ne moraš previše zabrinjavati oko toga jer olive drab je olive drab, a panzergrau je panzergrau, bez obzira od kojeg je proizvođača  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sri Ožu 28, 2012 7:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | Kao prvo, ovisi što slažeš... Ako slažeš militariju onda ti je relativno bitno da boje budu povijesno točne, ali ako slažeš cestovne aute, onda i nije toliko bitno...
Nadalje, naravno da Tamiya također proizvodi maketarske boje i da im je u sastavnici označeno kojom se bojom i što farba... Problem je u tome što Tamiyinih boja u Hrvatskoj nema za kupiti i trebalo bi ih naručivati online...
Što se ekvivalenata tiče, imaš raznih tablica po internetu koje uspoređuju boje različitih proizvođača, ali mislim da se kao početnik ipak ne moraš previše zabrinjavati oko toga jer olive drab je olive drab, a panzergrau je panzergrau, bez obzira od kojeg je proizvođača  |
Ima tamiyinih boja kod hanicha |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 28, 2012 8:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Istina, ali i dalje treba naručivati online... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ožu 28, 2012 8:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| killa Napisao/la: |
Ima tamiyinih boja kod hanicha |
A onda je sve rijeseno. Koliko znam, kod nas nema Tamijinih maketa nigdje drugdje nego kod Hanicha. Mladi maketar Trigger naruci Tamijinu maketu kod Hanicha i odmah naruci i boje za nju. A sad i mi znamo da ima tih boja kod Hanicha.
BTW: ima li sintetickih, i koja je cijena (ovo mene zanima)? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| trigger
|
Upisano: Sri Ožu 28, 2012 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tamiye ima i u Mulleru ali nema boja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|