Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Sri Tra 04, 2012 5:38 pm Naslov poruke: PE i micro gas torch |
|
|
pozdrav svima!
uoči novog projekta se malo raspitujem pa sam vidio po stranim forumima da ekipa koristi micro gas torch za PE dijelove.. koliko je to zapravo potrebno? šta se time dobije bolje nego s nekim super ljepilom?
i btw- koje super ljepilo vi koristite za PE? koje je najbolje?
recimo što mene zna živcirat-
koristim najobičnije super ljepilo iz najobičnije trgovine i pošto je prozirno često je teško vidjeti koliko sam ga stavio i neki put mi se višak 'istisne sastrane' pa znam imat problema s skidanjem toga kasnije..oštetim plastiku pa neuredno izgleda itd itd.. (a neki put taj višak izgleda ko var pa ga ostavim )
a kad stavim premalo ljepila onda PE komadić otpadne na weatheringu..
trebam vaša iskustva, tehnike.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Tra 04, 2012 7:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Hm, taj mini gas torch nema veze sa ljepilom. To je mali bacac plamena (plinski), mos i koristit obican upaljac, razlog koristenja? Da zagrijes PE.
Kad zagrijes PE, postane meksi, i manje zilaviji, puno lakse je radit onda neka zeznuta savijanja tipa krugove ili sl forme.
Ako si krivo zaljepio 2 PE komada, ili oces iz pocetka , mozes koristit upaljac da otopis ljepilo (ako je CA, izgorit ce odma posto je lako zapaljiv).
Ja koristim Loctite zelenu tubu, i GEL u crnoj, nikad nisam drugog CA koristio. Na pocetku je bilo ljepila po svuda, ali jednostavno s vremenom se naucis i postanes malo uredniji. GEL je super za sitne dijelove ili vece povrsine koje zahtjevaju koju sekundu vise namjestavanja.
Dobar potez , kojeg mislim uskoro napravit, je nabavit neki extra thin CA ljepilo, dakle isto super ljepilo ali jako tekuci, mislim da bi super dosao u kombinaciji sa dlakom starog kista , pogotovo za neke spojeve.
Ako oces postoji i ljepilo na vodenoj bazi, Gator Grip Glue, ja ga imam al ne koristim ga bas. Super je sto ga mos skinut sa malo vode, ali vrijeme susenja mu je oko 20-30 min, sto je meni previse za PE dijelove.
eto, LP _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
 | | Član od: 04 Sij 2011 | | Poruke: 368 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Sri Tra 04, 2012 7:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Mini gas torch-mali brener, ili kako god ga zvao koristis za lemljenje spojeva. Jel bolje od ljepila ili ne, ovisi o situaciji.
Lemljenjem ces dobiti cvrsci spoj sta ce u nekim situacijama biti veliki plus ( neka konstrukcija od zice, kavez...), jer je ljepilo dosta krhko-kruto i kod daljnjeg rada, upasivanja, motanja po rukama imas velike sanse da spojevi popuste. Ako mislis samo omeksavati dijelove onda mozes i upaljacem za 50 lp.
Kaj se tice ljepila koristim u 99% slucajeva Zap extra thin (roza naljepnica). Ljepilo je skroz tekuce, spojis dijelove, naneses ljepilo na spoj i gotovo.
Za skidanje ljepila uzmi debonder. _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 10:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jolly Rogers Napisao/la: | Mini gas torch-mali brener, ili kako god ga zvao koristis za lemljenje spojeva. Jel bolje od ljepila ili ne, ovisi o situaciji.
Lemljenjem ces dobiti cvrsci spoj sta ce u nekim situacijama biti veliki plus ( neka konstrukcija od zice, kavez...), jer je ljepilo dosta krhko-kruto i kod daljnjeg rada, upasivanja, motanja po rukama imas velike sanse da spojevi popuste. Ako mislis samo omeksavati dijelove onda mozes i upaljacem za 50 lp.
Kaj se tice ljepila koristim u 99% slucajeva Zap extra thin (roza naljepnica). Ljepilo je skroz tekuce, spojis dijelove, naneses ljepilo na spoj i gotovo.
Za skidanje ljepila uzmi debonder. |
ej, aj objasni malo ovaj nacin lemljenja...jel se koristi neka zica ili? Tanki dijelovi valjda se nemogu tako sredit posto bi pod visokom temperaturom se zapalili doslovno _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supersxvmoto
 | | Član od: 20 Tra 2011 | | Poruke: 248 | | Mjesto: 10000 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pet Tra 06, 2012 10:33 am Naslov poruke: |
|
|
Na koj foru se dlacice na kistu ne stvrdnu??? _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supersxvmoto
 | | Član od: 20 Tra 2011 | | Poruke: 248 | | Mjesto: 10000 |
|
Upisano: Pet Tra 06, 2012 2:51 pm Naslov poruke: |
|
|
vjerovatno dok su u ljepilu ništa im nije, možda tek ako ostaviš kist na zraku par minuta, možda se stvrdne, iako nisam isprobavao... _________________ working on: TRUMP Strela-10 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Pet Tra 06, 2012 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
jel ima tih debondera za kupit na normalnim mjestima? trgovine i to... da ne moram ić u austriju po to, jel... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|