Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Svi 31, 2012 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
ps- sad gledam vesla, imal si neki uzor ili ??
mislim, velika vesla imaju lopatu ''utopljenu'' u drsku ( fini prijelaz), a oba manja imaju rucku max do cca 1/3 lopate...nisam vidio ovak drsku skroz do kraja lopate
ak je radjeno po pravom, zanemari ovo _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Svi 31, 2012 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
ma nema frke, ove makete ces se sjecat i nakon dvadeset veeeelikih jedrenjaka sa po 120 topova..  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
| | Član od: 10 Tra 2012 | | Poruke: 529 | |
|
Upisano: Čet Svi 31, 2012 11:51 pm Naslov poruke: Totalni početnik |
|
|
| Slider, vesla sam uradio tocno po crtezu koji je dosao, |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Pet Lip 01, 2012 9:11 am Naslov poruke: |
|
|
| Bez obzira na primjedbe (koje vjerojatno stoje) meni se sviđa. Jednostavno, uredno i lijepo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Lip 01, 2012 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
Gle, upravo zato sto ostatak dobro izgleda dana je primjedba na vesla.
A posto su vesla i tako dio koji se dodaje, prislanja moze ova sadasnja postaviti na maketu a ako se odluci na nova uvijek ima mogucnost zamjene.
Za klasicna vesla najlakse je uzeti dascicu debljine koliko je debelo veslo na najdebljem dijelu (oko oslonca na palce/stropove) a sirine kolika mu treba kod vrha lista.
Posto su vesla radjena iz komada drveta zato su i bila dugacka i relativno uska (manje otpada i manje kvalitetne vece gradje)
Evv. Ako nema toliko siroku letvicu moze za dio gdje je list dolijepiti komade iste letvice da dobije potrebnu sirinu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pet Lip 01, 2012 11:02 am Naslov poruke: Totalni početnik |
|
|
Hvala vam svimas na savjetima, pozz
Učim, učim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
 | | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 206 | | Mjesto: Omis/Zadar |
|
Upisano: Pet Lip 01, 2012 3:54 pm Naslov poruke: Re: Totalni početnik |
|
|
| damacn Napisao/la: |
Jos farbanje
Hvala vam svima koji ste mi pomogli da ovo okoncam, |
Mislim da ima blizanku
Ispala ti je prekrasno! Prvi pokušaj i odmah super! Malo me sram moje bracere kad gledam tvoju batelu. Molim te nacrt na PM ako nije problem. _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Sub Lip 02, 2012 7:48 am Naslov poruke: Totalni početnik |
|
|
Imam problerm, klupio sam hempelov bezbojni lak brzosuseci
HEMPEL FLAT MARINEVARNISH 02280 I MJESAO GA SA NITRO RAZREDJIVACEM, obojao sam brodicu i poslije 24 sata je ljepljiva, nesto niej u redu, susi se ali veoma sporo, gdje sam pogrijesio , jel mozda trebalo mjesati sa obicnim razredjivacem, pomozite
Malo sam ga brusio smirgl papirom 1000, ide nekako ali vuce krupice, kao d aje sav mokar, dat ce se vratiti u prvobitno stanje ali sada nemam pojma sta raditi cime farbati ovo ocito ovako ne ide, u uputstvu pise da ga bojam akrilni bezbojni lak
Pomozite
Evo poslije 28 sati je suh , ismirglao ga smirgl papirom 1000, ko staklo je dosao e sada da li da opet farbam sa ovim lako i nitro razređivacem ili ????
pozz
treci put nadopunjujem ovu poruku, prebrusio sam ga smirglom 1000, pa onda istrljao krpom, kao staklo je , i dao sam drugu ruku, hepmel +nitro, ispao je bolesno dobro samo da osusi, javim vam kako je ispalo, na kraju kad zalijepim sve na njega stavim i zavrsnu sliku, pozz svima
Druga ruka suha kao barut za par sati, ispao je predivno, dat cu i trecu ruku,
damacn: poruka promijenjena dana: Ned Lip 03, 2012 12:46 am; prepravljeno ukupno 4 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sub Lip 02, 2012 4:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Super brodica! Lijepo si to napravio. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Uto Lip 26, 2012 5:23 pm Naslov poruke: Totalni početnik |
|
|
Pozdrav svima,
Bio sam odsutan od 7.6.2012. tako da se od tada nismo culi, jedva sam cekao da se vratim kuci da vidim svoju prvu brodicu koja je potpuno gotova, osjecam se jako zadovoljno i ispala je predivno, fotografirat cu je za koji dan i stavit cu sliku potpuno gotove bateline, a evo sada stavljam tri slike batelina koju sam nasao u Omišu, još jednom vam se svima zahvaljujem na pomoci koju ste mi pruzili a posebno se zahvaljujem gospodinu darku perkoviću koji je imao veliko strpljenje za mene, pozdrav svima damir
[
[
[
[/img] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
 | | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 206 | | Mjesto: Omis/Zadar |
|
Upisano: Uto Lip 26, 2012 7:10 pm Naslov poruke: |
|
|
A blago ti se! Ja doma neću izgleda do 9. miseca
Za "pod sviću i osti" na ušću Cetine još je uvik batelina glavna. Ali ih je nažalost sve manje...
Jesi primjetio kako te na slikama imaju puno gušća rebra. _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pet Lip 29, 2012 10:03 pm Naslov poruke: Totalni početnik |
|
|
| Pozdrav svima, nakon bateline, koja mi je bila prva brodica koju sam napravio, koji bi brod uzeo da radim kao drugi, sta mi vi kao profesionalci u ovom hobiju preporucujete, zanimaju me hrvatski brodovi, kao sto su bracera, trabakul, leut, pasara itd, hvala vam unaprijed na savjetima, |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| uljicni88
| | Član od: 05 Pro 2021 | | Poruke: 7 | |
|
Upisano: Pon Pro 06, 2021 8:40 am Naslov poruke: Re: Totalni početnik |
|
|
| damacn Napisao/la: | | Pozdrav svima, nakon bateline, koja mi je bila prva brodica koju sam napravio, koji bi brod uzeo da radim kao drugi, sta mi vi kao profesionalci u ovom hobiju preporucujete, zanimaju me hrvatski brodovi, kao sto su bracera, trabakul, leut, pasara itd, hvala vam unaprijed na savjetima, |
prvo izgleda super, meni se tkođer baš taj brodić sviđa, imaš neke nacrte možda ili slično, usmjeri me ! Otvorio sam topic zasebni s nadom da netko ima strpljenja da me usmjeri i jedan od brodova koji mi se sviđa je baš ovaj tvoj koji si izradio ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|