Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Batelina
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ps- sad gledam vesla, imal si neki uzor ili ??
mislim, velika vesla imaju lopatu ''utopljenu'' u drsku ( fini prijelaz), a oba manja imaju rucku max do cca 1/3 lopate...nisam vidio ovak drsku skroz do kraja lopate
ak je radjeno po pravom, zanemari ovo
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma nema frke, ove makete ces se sjecat i nakon dvadeset veeeelikih jedrenjaka sa po 120 topova.. Smile
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 11:51 pm    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Slider, vesla sam uradio tocno po crtezu koji je dosao,
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pet Lip 01, 2012 8:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je slider u pravu

list vesla bi se trebao sropiti sa tijelom, ovo mi lići na moderno veslo.
veslo klasičnih batela radjeno na nacin se list od vrha gdje je najtanji i najširi polako podebljava i nešto sporije suzi
evo par sličica koje možda pomognu

http://www.njuskalo.hr/image-big/navigacija-sigurnost-nautika/vesla-camce-slika-13224945.jpg

http://shipmodelling.com/assets/images/leutx5.jpg
Natrag na vrh
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Pet Lip 01, 2012 9:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bez obzira na primjedbe (koje vjerojatno stoje) meni se sviđa. Jednostavno, uredno i lijepo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pet Lip 01, 2012 10:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gle, upravo zato sto ostatak dobro izgleda dana je primjedba na vesla.

A posto su vesla i tako dio koji se dodaje, prislanja moze ova sadasnja postaviti na maketu a ako se odluci na nova uvijek ima mogucnost zamjene.

Za klasicna vesla najlakse je uzeti dascicu debljine koliko je debelo veslo na najdebljem dijelu (oko oslonca na palce/stropove) a sirine kolika mu treba kod vrha lista.
Posto su vesla radjena iz komada drveta zato su i bila dugacka i relativno uska (manje otpada i manje kvalitetne vece gradje)

Evv. Ako nema toliko siroku letvicu moze za dio gdje je list dolijepiti komade iste letvice da dobije potrebnu sirinu
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Pet Lip 01, 2012 11:02 am    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Hvala vam svimas na savjetima, pozz
Učim, učim
Natrag na vrh
willer

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Omis/Zadar
PorukaUpisano: Pet Lip 01, 2012 3:54 pm    Naslov poruke: Re: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:

Jos farbanje
Hvala vam svima koji ste mi pomogli da ovo okoncam,

Mislim da ima blizanku Very Happy

Ispala ti je prekrasno! Prvi pokušaj i odmah super! Malo me sram moje bracere kad gledam tvoju batelu. Molim te nacrt na PM ako nije problem.
damacn

PorukaUpisano: Sub Lip 02, 2012 7:48 am    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Imam problerm, klupio sam hempelov bezbojni lak brzosuseci
HEMPEL FLAT MARINEVARNISH 02280 I MJESAO GA SA NITRO RAZREDJIVACEM, obojao sam brodicu i poslije 24 sata je ljepljiva, nesto niej u redu, susi se ali veoma sporo, gdje sam pogrijesio , jel mozda trebalo mjesati sa obicnim razredjivacem, pomozite
Malo sam ga brusio smirgl papirom 1000, ide nekako ali vuce krupice, kao d aje sav mokar, dat ce se vratiti u prvobitno stanje ali sada nemam pojma sta raditi cime farbati ovo ocito ovako ne ide, u uputstvu pise da ga bojam akrilni bezbojni lak
Pomozite
Evo poslije 28 sati je suh , ismirglao ga smirgl papirom 1000, ko staklo je dosao e sada da li da opet farbam sa ovim lako i nitro razređivacem ili ????
pozz
treci put nadopunjujem ovu poruku, prebrusio sam ga smirglom 1000, pa onda istrljao krpom, kao staklo je , i dao sam drugu ruku, hepmel +nitro, ispao je bolesno dobro samo da osusi, javim vam kako je ispalo, na kraju kad zalijepim sve na njega stavim i zavrsnu sliku, pozz svima
Druga ruka suha kao barut za par sati, ispao je predivno, dat cu i trecu ruku,

damacn: poruka promijenjena dana: Ned Lip 03, 2012 12:46 am; prepravljeno ukupno 4 puta
Natrag na vrh
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Sub Lip 02, 2012 4:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super brodica! Lijepo si to napravio.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
damacn

PorukaUpisano: Uto Lip 26, 2012 5:23 pm    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima,
Bio sam odsutan od 7.6.2012. tako da se od tada nismo culi, jedva sam cekao da se vratim kuci da vidim svoju prvu brodicu koja je potpuno gotova, osjecam se jako zadovoljno i ispala je predivno, fotografirat cu je za koji dan i stavit cu sliku potpuno gotove bateline, a evo sada stavljam tri slike batelina koju sam nasao u Omišu, još jednom vam se svima zahvaljujem na pomoci koju ste mi pruzili a posebno se zahvaljujem gospodinu darku perkoviću koji je imao veliko strpljenje za mene, pozdrav svima damir

[

[

[

[/img]
Natrag na vrh
willer

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Omis/Zadar
PorukaUpisano: Uto Lip 26, 2012 7:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A blago ti se! Ja doma neću izgleda do 9. miseca Sad
Za "pod sviću i osti" na ušću Cetine još je uvik batelina glavna. Ali ih je nažalost sve manje...
Jesi primjetio kako te na slikama imaju puno gušća rebra.
damacn

PorukaUpisano: Pet Lip 29, 2012 10:03 pm    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima, nakon bateline, koja mi je bila prva brodica koju sam napravio, koji bi brod uzeo da radim kao drugi, sta mi vi kao profesionalci u ovom hobiju preporucujete, zanimaju me hrvatski brodovi, kao sto su bracera, trabakul, leut, pasara itd, hvala vam unaprijed na savjetima,
Natrag na vrh
uljicni88

Član od: 05 Pro 2021
PorukaUpisano: Pon Pro 06, 2021 8:40 am    Naslov poruke: Re: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
Pozdrav svima, nakon bateline, koja mi je bila prva brodica koju sam napravio, koji bi brod uzeo da radim kao drugi, sta mi vi kao profesionalci u ovom hobiju preporucujete, zanimaju me hrvatski brodovi, kao sto su bracera, trabakul, leut, pasara itd, hvala vam unaprijed na savjetima,

prvo izgleda super, meni se tkođer baš taj brodić sviđa, imaš neke nacrte možda ili slično, usmjeri me ! Otvorio sam topic zasebni s nadom da netko ima strpljenja da me usmjeri i jedan od brodova koji mi se sviđa je baš ovaj tvoj koji si izradio !
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4
Stranica 4/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma