Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

honda civic coupe
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori i kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bojanko

Član od: 09 Ruj 2006
Mjesto: karlovac
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 6:00 pm    Naslov poruke: honda civic coupe Citiraj ovaj komentar

pozdrav!

evo par pitanja za vas...burazu mi je rođendan u 10. mjesecu i htio bi mu napravit maketu.. on je jedan od onih zaluđenih hondaša pa razmišljam da mu napravim maketu njegovog auta za rođendan..

a koliko ja znam- auto je honda civic coupe ->
ovakav:

ono što sam gledao malo po netu nisam našao tu maketu.. pa pitam vas- postoji li uopće? bio je neki revell ali prastari, sumnjam da se više proizvodi.. dakle- znate li gdje mogu kupiti/naručiti taj auto ako ga ima uopće?

a pošto je njegov sređen, htio bi i maketu tako malo 'napimpati' ali ne znam gdje se naruči dodatna oprema? treba mi prednji branik, prednji lip, felge i auspuh.. pretpostavljam da opruge mogu sam izmislit, valjda ne treba i to kupovat jel Very Happy

i odmah ću pitati, da ne otvaram novi topic- do sad sam napravio par maketa oklopa, a prema ovome šta vidim tehnika rađenja se drastično razlikuje Smile

dakle- koje se boje koriste? načuo sam i nešto o poliranju boje...kako to ide?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 7:29 pm    Naslov poruke: Re: honda civic coupe Citiraj ovaj komentar

bojanko Napisao/la:
pozdrav!

evo par pitanja za vas...burazu mi je rođendan u 10. mjesecu i htio bi mu napravit maketu.. on je jedan od onih zaluđenih hondaša pa razmišljam da mu napravim maketu njegovog auta za rođendan..

a koliko ja znam- auto je honda civic coupe ->
ovakav:

ono što sam gledao malo po netu nisam našao tu maketu.. pa pitam vas- postoji li uopće? bio je neki revell ali prastari, sumnjam da se više proizvodi.. dakle- znate li gdje mogu kupiti/naručiti taj auto ako ga ima uopće?

a pošto je njegov sređen, htio bi i maketu tako malo 'napimpati' ali ne znam gdje se naruči dodatna oprema? treba mi prednji branik, prednji lip, felge i auspuh.. pretpostavljam da opruge mogu sam izmislit, valjda ne treba i to kupovat jel Very Happy

i odmah ću pitati, da ne otvaram novi topic- do sad sam napravio par maketa oklopa, a prema ovome šta vidim tehnika rađenja se drastično razlikuje Smile

dakle- koje se boje koriste? načuo sam i nešto o poliranju boje...kako to ide?

Ta Revellova maketa bi trebala biti OK baza,uz nesto dodataka bi trebao biti ok. Felge uglavnom proizvode Aoshima i Fujimi,a imas i dosta rezinskih.

Ovi ti imaju dosta stvari za civica

http://www.modelscientists.com/collections/all?page=1

Auspuh mozes izrezati od metalne cijevi,ili mi se javi na PP,mislim da imam koji viska.

Boje su najbolje od tamiye u spreju i zero (koje mozes kupiti ovdje - http://www.hiroboy.com/catalog/ ) stranica se inace specijalizira za auto makete,imaju gotvo sve sto ti treba.

Polira se nakon zavrsnog laka,ali ja ti bas nisam neki ekspert,pa pricekaj ima tu nekih koji sigurno znaju.

Lp.
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 8:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, ovo ti treba... Staro Revellovo američko izdanje i dosta teško nabavljiva maketa u Europi...

http://www.ebay.com/itm/2003-REVELL-HONDA-CIVIC-SI-COUPE-2-N-1-MODEL-KIT-1-25-SCALE-BRAND-NEW-IN-BOX-/290727701756?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43b0b8acfc

Doduše, ovaj ne šalje izvan Amerike, ali pojavi se tu i tamo neki koji šalje... U svakom slučaju, mislim da imaš najviše šanse naći tu maketu na ebayu Wink
A što se poliranja tiče, otom potom... Nabavi ti prvo maketu pa ćemo ti sve putem potanko objasniti... Ukratko, normalno stavljaš prajmer, zatim baznu boju (sama boja vozila), preko toga par slojeva bezbojnog laka, a zatim slijedi poliranje (zapravo brušenje finim brus-krpicama i vodom)... Ali, kao što rekoh, otom potom Cool

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 11:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

BTW, za boju ti je najbolje da popalis burazu auto na koji sat, odes nekamo gdje mjesaju boje i trazis da ti smiksaju istu tu nijansu. Sve te autoboje mozes spricati kroz AB(govorim iz iskustva, dizna 0.2 metalik boja ne zacepljuje), samo sto ih razrijedis s nitrom. I najbolje, 2 dcl dodju cca 30ak kn(bar u Ri).
bojanko

PorukaUpisano: Pet Lip 15, 2012 11:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hm.. izvedivo, ali zar ne bi taj metalik uzorak prave boje bio prevelik za skalu makete?
pošto je auto srebrne boje, pala mi je na pamet revell 99 boja ili jedna od tih od 90 na dalje.. ? al vidjet ću, do boje još ima vremena.. makar mi je, moram priznat, ta revell metallic malo 'mutava', nema dubinu, a i metallic se jedva vidi..više baca na svijetlo sivu il srebrnu bez metalika..

al uglavnom, kad sam već tu- šta je sa kromiranim dijelovima? kako ću to? cijevi u mašini, rubovi felgi, auspuh... ?!? u svim shopovima u kojima sam ikad bio do sad nikad nisam vidio nešto što simulira krom Smile

btw- hvala vam na pomoći i linkovima, naručit ću si neke stvari, al prvo trebam saznat detalje o autu da ne naručim krivu mašinu npr. Smile
Natrag na vrh
bojanko

PorukaUpisano: Pet Lip 15, 2012 11:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sad kad sam krenuo gledat po stvarima koje bi naručio shvatio sam da bez vas ipak neću moć.. Smile

zato ću ja slikat auto pa ćete mi vi pomoć i reć šta je sve gore i može li se to napraviti ili naručiti... može? ma može Smile
Natrag na vrh
Jolly Rogers

Član od: 04 Sij 2011
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Pet Lip 15, 2012 1:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bojanko Napisao/la:

al uglavnom, kad sam već tu- šta je sa kromiranim dijelovima? kako ću to? cijevi u mašini, rubovi felgi, auspuh... ?!? u svim shopovima u kojima sam ikad bio do sad nikad nisam vidio nešto što simulira krom Smile

Alclad
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
killa

PorukaUpisano: Pet Lip 15, 2012 1:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Krom je najbolji od Alcalada,barem meni.
Ja imam nesto jedne srebrne od zerota,pa mi se javi.

Lp.
Natrag na vrh
PowerPlant

PorukaUpisano: Pet Lip 15, 2012 2:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo ti nabaci slike da vidimo Wink
A što se mašine tiče, BTW, mislim da je ta Revellova maketa već ima tako da je nećeš morati posebno naručivati... Osim ako ti buraz nije radio nekakav transplant...

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Lip 15, 2012 2:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nec ti bit too much metalik sljokice, baci oko u zavrseim radovima, i BMW kockicu i Toyotu 2000GT sam farbao s autobojama. Al ak killa ima zero srebrnu, eto rjesenja Wink
bojanko

PorukaUpisano: Sub Lip 16, 2012 1:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo, uhvatio priliku na vikendici Smile

e sad, dakle nemam pojma koje su felge, a za mašinu mi se čini da mi je davno rekao da je od honde prelude..al vi ćete to bolje znat..

treba mi dakle vaša pomoć u pronalaženju felgi, branika, mašine i lipa...
izvedivo?

killa- čujemo se za boju ak nije bed! Smile
a taj alclad se naruči u nekom shopu il mogu kupit negdje u bojama i lakovima ili nešto treće? pogledao sam neke maketarske online shopove i nema niš..
Natrag na vrh
killa

PorukaUpisano: Sub Lip 16, 2012 1:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imas alclada gotovo svugdje.

Hiroboy,modelsforsale i makete.net.

Imam sad dosta vremena pa cu na internetu potraziti dali ima kakvih slicnih felgi.

Mislim da bi mogao napraviti lip i to sa tamiya epoxy puttyem.

Za boju se javi na pp.mozda ti nadjem jos nesto korisno.

lp
Natrag na vrh
PowerPlant

PorukaUpisano: Sub Lip 16, 2012 1:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo... Što se mašine tiče, one su ti izgledom sve više-manje slične tako da vjerujem da će ti mašina koja se dobije u maketi biti sasvim ok...
Što se pragova i spojlera tiče, čisto sumnjam da ćeš igdje naći baš takve... Jedina opcija ti je, zapravo, uzeti dijelove makete i preraditi ih po potrebi epoxyjem... Malo zeznuto, ali za iskusnog maketara ne bi smio biti prevelik problem...
Felge bi se možda i mogle naći neke slične, ali ne kužim se baš pa će ti to netko drugi morati reći...
Ustvari, najbolje bi bilo da ti nabaviš maketu i vidiš što se sve s njom dobije, pa otom-potom... Naime, moguće je da i uz maketu nađeš slične felge jer mislim da se s njom dobiju čak tri seta Wink

PorukaUpisano: Sri Lip 20, 2012 1:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://stores.intuitwebsites.com/hstrial-RSetzer/Categories.bok

evo naletio sam ne nešto, jel to to?
Natrag na vrh
PowerPlant

PorukaUpisano: Sri Lip 20, 2012 11:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bojanko Napisao/la:
http://stores.intuitwebsites.com/hstrial-RSetzer/Categories.bok

evo naletio sam ne nešto, jel to to?

Jel koje što Question
Ovo su nekakvi decali za NASCAR aute...
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori i kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma