Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Egipatski T-34/85 info

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
xsyxs

Član od: 24 Lis 2009
PorukaUpisano: Čet Kol 23, 2012 3:50 pm    Naslov poruke: Egipatski T-34/85 info Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima kao što naslov kaže trebao bih informacije vezane za egipatsku inačicu ovoga tenka. Do sada znam da su kupljeni od čeha, pretpostavljam da su izvorno imali zelenu boju, ali su ih prebojali u boju pjeska te da na lijevoj bočnoj strani imaju pumpu za gorivo slično ko na jugo verziji (izgleda kao spremnik pravokutnog oblika sa reljefom u obliku ''x'' sa krugom) . Pa ako može kakv link ili neke slike bio bih zahvalan Very Happy .

Ljepi pozdrav, Filip Very Happy

PS. zaboravio sam reći da me zanima jer paniram raditi tu inačicu u 1/48 mjerilu koristeći hobby bossovu maketu: http://www.hammondtoy.com/shop/html/images/HOB84807.jpg
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Čet Kol 23, 2012 4:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da bi za egipatskog, tj. bivšeg čehoslovačkog trebal nabaviti ovo pakiranje HobbyBossa (zbog kupole) :

http://www.missing-lynx.com/reviews/48/t3485mod194448reviewbg_1.html

Ima na netu dosta toga o egipatskim Tetkama, procunjaj malo po linkovima :

http://www.o5m6.de/middle_east.html

http://tinyurl.com/d8wlbum
xsyxs

PorukaUpisano: Čet Kol 23, 2012 5:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na podacima te iste sam i sam našo.... nego ja sam već nabavio ovog drugog Mad doduše (jer ima dekale za egipatskog sada vidim da ima i drugi Confused ) nisam ga još ni započeo pa bi ga mogao probati zamjeniti u trgovini. Dali bi se uz prepravke ovoga kojega ja sada imam mogla dobiti tražena inačica ili je neophodno da zamjenim verziju za ovu drugu ?

PS. Trebao bih nečiji brzi odgovor na ovo zadnje pitanje da još danas probam zamjeniti za drugu inačicu.
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Čet Kol 23, 2012 6:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gledajući pobliže slike shvatio sam da na egipatskim/sirijskim tenkovima var koji ide od početka kupole lagano ponire na sredini kupole i nastavlja niz kupolu za razliku kod verzije koju ja imam var okomito pod pravim kutom pada pa nastavlja dalje također na kupoli koju ja imam vidi se grba malo iznad vara pretpostavljam da je to zbog mehanizma za rotaciju u kupoli pa me zanima samo ako mi netko može potvrditi te razlike jer sam zvao ljude iz trgovine i rekli su da mogu slobodno doći i zamjeniti maketu za drugu pa eto da do sutra znam koja mi verzija najviše odgovara ja osobno mislim da je ova druga koju je kolega preporučio no nisam 100% siguran jer nisam ''stručnjak za T 34'' za razliku od nekih na ovom forumu Wink

Ljepi pozdrav, Filip Very Happy
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Kol 23, 2012 7:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo je tesko ovako citati bez interpunkcija ili nekih razmaka.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma