Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Koju shemu bojanja odabrati? |
| 116 - Panzergrau + winterwash |
|
84% |
[ 22 ] |
| 142 - samo Panzergrau |
|
15% |
[ 4 ] |
|
| Ukupno glasova : 26 |
|
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Ruj 16, 2012 11:48 pm Naslov poruke: Panzer III Ausf. N W/Winterketten Dragon 1/35 |
|
|
Znači, ovo je moj trenutni projekt, duboko sam zašao u oklopnjake i kako sad stvari stoje, nema na horizontu aviona...
Nego, par riječi o samom tenku - posljednja verzija 'Trica', proizvodili su ih između srpnja '42. do svibnja '43....
Smatra se da ih je ukupno negdje oko 660 napravljeno, a većina je nastala zapravo ničim drugim nego popravljanjem oštećenih Panzer IIIca Ausf. J i prvenstveno L...
Opremljen je L/24 topom koji je preuzet sa ranih Pz. IV verzija i koji je ispaljivao 7,5 cm projektile, koji su se pri udaru za razliku od prijašnjih verija oslanjali na veliki pritisak kako bi probili oklop. Većina ih je korištena kao potpora Panzergrenadier jedinicama, a kasnije su dodijeljivani kao potpora teškim oklopnim jedinicama, zato ih se moglo naći uz Tigrove...
Net je slab izvor informacija za ovog mališu, posebice za ovog zimskog, no ima dosta slika iz Afrike - Tunisa...
Što se tiče makete, za sada samo slike iz ove rane faze slaganja, danas sam završio potpuno sa gradnjom no bilo mi je već kasno za slikavat' pa sam odlučio ostaviti za sutra - blagodati kada si bolestan je da možeš malo maketariti...
Nije 'classic Dragon' - zato što ima dosta nejasnoća oko samog sastavljanja i sastavnice, za dio dijelova nemaš pojma točno gdje idu, a uredno su izliveni; (ovo vrijedi samo ako nisi prije upoznat sa nekim walkaroundom ili sličnim slikama originalnog objekta - a ako jesi onda naravno nema problema)
također, minus je to što daju šemu bojanja za dva vozila, '142' - samo panzergrau (s.Pz Abt. 503 ako se mogu sjetiti sada) i za ovog iz Pz. Abt. 502 (Lenjingrad) - panzergrau + winterwash preko, a da bi bilo još gore - iznenadio sam se kada sam vidio originalnu sliku ovog sa winterwashom (na slikama se jasno vidi da nema riječi o winterkettenima tako da je ovo Dragonova wtf verzija + ima sva četiri oklopa ili što su li već one izbočine na poklopcu motora, a ne 3 kako je dao Dragon, nadalje ima straga ugrađenu ogradu za dodatnu opremu - što opet Dragon ne daje (što je tragično maketa je 'ciljana' da bude ova verzija - točno ovaj sa boxarta), no ne smeta mi ipak toliko, iako bi mi bilo drago da je kao original, ali eto - što je - tu je; a drugog jednostavno ne mogu nigdje pronaći (sliku), no još na samom decal sheetu imaju dodatni decali (pretpostavljam da se radi o Afričkom - uglavnom radi se o Pik emblemu u krugu, i uz to su dani oni crveni trokuti DAKa (mislim da se radi o 15. Div.)...
dakle ovaj originalni nema uopće na sebi winterkettene, nego obične guske, za sada imam dvije slike koje sam uspio pronaći, možda ih ima još, no tih knjiga u kojima mislim da bi moglo biti slika nema na skidanje (pretpostavljam da bi moglo biti u W. Trojca ili Panzer Tracts No 3 - 3)
a Dragon kaže ovo:
boxart
pa idemo:
pa jedan problem...
svježe očišćeni
prednji otvori nisu nikako htjeli sjesti na mjesto...
znam da je Smart Kit, no opet, ovo me je isto razočaralo, iako su dali opciju da se stave sam održači bez sajla, od plastike su (čitaj debeli, bez dovoljnog razmaka između jednog i drugog kraja tako da sajla ne može ući u njih) - tako da neki 'custom' položaj sajla nije moguć, jedino što preostaje je skreč držača, a meni se nije dalo, tako da je ostalo ovako... :/
toliko za večeras, sutra nastavak...
pozdrav
Josip

st65uka: poruka promijenjena dana: Pon Pro 16, 2013 7:39 pm; prepravljeno ukupno 5 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pon Ruj 17, 2012 7:54 am Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo !
Moze samo jedna preporuka;
Posto dragon i slicne firme ne otkupljuju prava za gume i slicno pise CONTINENTAU , to je tako da zadnji dio U skines sa nozicem i dobije CONTINENTAL kako bi i trebalo biti. Pa ti vidi hoces li ispravljati ili ne.
LP. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 17, 2012 9:54 am Naslov poruke: |
|
|
Da ovo s Continentauom je dobra fora , ne plačaš prava ,a nam je lako ispraviti... Ugodna zabava, pratim! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Pon Ruj 17, 2012 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
| killa Napisao/la: | Jako lijepo !
Moze samo jedna preporuka;
Posto dragon i slicne firme ne otkupljuju prava za gume i slicno pise CONTINENTAU , to je tako da zadnji dio U skines sa nozicem i dobije CONTINENTAL kako bi i trebalo biti. Pa ti vidi hoces li ispravljati ili ne.
LP. |
tenks Killa - imam slike za sve, a odlučio sam ga prvo napraviti da znam točno reći što valja / ne valja sa izradom makete...
da, nisam uopće išao za tim, naravno, popravit ću
Hvala Poky! 
st65uka: poruka promijenjena dana: Sri Velj 27, 2013 12:40 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pon Ruj 17, 2012 11:14 am Naslov poruke: |
|
|
Za sada sve predobro, a te napise popravi, nije puno posla
I fotke su odlicne! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Pon Ruj 17, 2012 6:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bastardo Napisao/la: | Za sada sve predobro, a te napise popravi, nije puno posla
I fotke su odlicne! |
hvala, evo nastavka:
Znači skrečan je 'rack' po referenci s Googlea, samo se treba napisati 'panzer III stowage set' , nisam imao drugo nego ovaj prozirni stiren što sam našao od poklopca neke torte...
nadalje, dodana velika većina dijelova, fale još dimne i stražnji desni branik, naravno alati su maknuti za lakše bojanje...
neću duljiti, šaljem odmah slike, nisam još uklonio continentaua haha, valjda sutra...
Kupola:
lijevo su tamiyini kanistri, desno sam uzeo ostatak iz kutije onog Sd. Kfz.a 234, ostala su mi tri komada viška...
no, prvo sam mislio da će mi biti dobri kanistri iz Tamiyinog Jerry cans seta, no prenerazio sam se kad sam otvorio kutiju, to nema veze sa kanistrima, vjerojatno je neki prastari kalup u pitanju, ni bačva nije dobra, linija izgleda više kao jaje nego što je okrugla - ali sam je uspio srediti, no za kanistre nema pomoći.
u međuvremenu mi je Killa rekao da će mi poslati neke koje on ima viska i koji su bolji, pa mu zahvaljujem ovim putem!
uglavnom ovako sam to zamislio, nemam nikakve blastbagove ili slicno, a probao sam ih skrecati ali ne igledaju baš bajno tako da će vjerojatno tu doći panzerfaust i/ili neka MG 42 recimo, tek sam sad uočio onaj pinmark na kutijici od gas maske...
pozdrav;
Josip

st65uka: poruka promijenjena dana: Čet Pro 05, 2013 6:31 pm; prepravljeno ukupno 3 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Pon Ruj 17, 2012 10:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicno izgleda, jedva cekam da vidim farbanje.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 8:17 am Naslov poruke: |
|
|
Samo se nadam da ce farba normalno uhvatiti za taj prozirni PVC. Sve ostalo je predobro  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 9:26 am Naslov poruke: |
|
|
Do sada , dobro odrađen posao !  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala ekipa, sjela je Panzergrau (sutra nastavljam sa modulacijom), nisam još slikao jer je već pao mrak kad sam završio, e sad je na vama hoće li ići winterwash preko, ili ostaje sam pzgrau, anketa traje dva dana, pa što kažete ja pravim, ionako su oba (pretpostavljam za drugoga), daleko od originala...
Pozdrav,
Josip

st65uka: poruka promijenjena dana: Čet Pro 05, 2013 6:31 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
ja bi winterwash, al da bude dosta izbljeden _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dzunglist
 | | Član od: 06 Lis 2006 | | Poruke: 609 | | Mjesto: Cvjetno naselje |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
|
Upisano: Sri Ruj 19, 2012 11:29 am Naslov poruke: |
|
|
Jbg, radices ww...
Izgleda odlicno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Sri Ruj 19, 2012 9:43 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala svima na javljanju i izjašnjavanju u anketi , winterwash it is
da Veliko_pile, i ja sam mislio neki 'worn' izgled, budemo vid'li kako će ići, malo će biti zeznuto jer ću imat' samo dva tona za gradijent bijele, ne tri kao sve ostale boje (naravno osim bijele i crne)...
nego trenutno projekt stavljam na led (na tjedan - tjedan ipo dana), trebam naručiti par stvarčica, a i stari mi je odlepršao sa fotićem u RI, tako da nemam čim slikavat, a trebaju mi baš step by step slike...
uglavnom, evo trenutni napredak, slike su shitty jer je vrime bilo šugavo danas... " border="0" />
nešto me zahebaje ovaj tinypic, ne želi učitati njihovu stranicu, nadam se da me sad i oni neće zakinit', ove idu priko prvog što mi je naletio na Googleu...
dok čekam, najvjerojatnije bi mogao napraviti šablone za modulaciju i napravit profili u photoshopu, također moram nekako napravit zasavu da je stavim na zadnji dio kupole kao recognition flag...
ala ova prednja ploča, ovo trebam još dordit', a ionako mislim da će ić nešto preko...
pozdrav!
st65uka: poruka promijenjena dana: Čet Pro 05, 2013 6:31 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|