Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Sta bi ovo na PzKfw IV?????

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Smajser

Član od: 26 Jul 2006
Mjesto: Beograd,Vracar
PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 9:18 am    Naslov poruke: Sta bi ovo na PzKfw IV????? Citiraj ovaj komentar

Zna li iko cemu sluze izbocine na kupoli?

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tiger
Gost
PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 11:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan pronalazak Herr Smajser Smile zato što ova fotka otkriva iz perspektive oblik kutija, nažalost nemogu biti siguran u pravu funkciju tih kutija, no očito je da se radi o terenskoj modifikaciji. U pozadina ove fotke
vidimo živicu, što mi povezuje sa Normandijom i 22. Panzer Regimentom iz 21. Panzer Div. A zna se da je ta regimenta na svojim PzKpfw IV ausf H i ausf J imala takve kutije. Svi su imali montirani MG34, pa pretpostavljam da bi to mogao biti dodatni "rap".
Natrag na vrh
Smajser

PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 1:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
Odličan pronalazak Herr Smajser Smile zato što ova fotka otkriva iz perspektive oblik kutija, nažalost nemogu biti siguran u pravu funkciju tih kutija, no očito je da se radi o terenskoj modifikaciji. U pozadina ove fotke
vidimo živicu, što mi povezuje sa Normandijom i 22. Panzer Regimentom iz 21. Panzer Div. A zna se da je ta regimenta na svojim PzKpfw IV ausf H i ausf J imala takve kutije. Svi su imali montirani MG34, pa pretpostavljam da bi to mogao biti dodatni "rap".

Nije dodatni prostor za ''rap'' sigurno. Ako obratis paznju na sliku, videces da je MG34 montiran na AA postolju u stvari isti M34 iz tela tenka. Nemacki tenkovi nisu nosili poseban mitraljez za AA, tako da se rap nalazio na svom uobicajenom mestu.
Suvise su te kutije ''kvalitetne'' za jedan trupni dodatak.
Snimak je pronasao moj prijatelj Nesha (Maketarski Kapetan) na http://community.webshots.com/photo/375961412/1375963633066580379eybQAy

Mislim da je resavanje ovakve misterije prava poslastica za svakog poznavaoca i ljubitelja pancera.
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Smajser Napisao/la:
Ako obratis paznju na sliku, videces da je MG34 montiran na AA postolju u stvari isti M34 iz tela tenka. Nemacki tenkovi nisu nosili poseban mitraljez za AA, tako da se rap nalazio na svom uobicajenom mestu.

Jasno mi je to od kuda je izvučen mitraljez, čak su mogli birati izmedju spregnutoga sa cijevi ili kao u ovom slučaju donji. Lafet i kundak su se nalazili u dodatnom setu. Mislio sam na ove "rapove" (da nebude zabune i oni su bili unutar tenka), ne bubnjaste.
Natrag na vrh
Smajser

PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 2:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa deluju slicno, ali ipak mi ove kutije deluju isuvise udaljene, od ruku komandira tenka koji pokusava da ''upuca'' avion.
Da budem iskren, nikad nisam bio nesto uveren u efikasnost te montaze MG34ke kao AA. Dodje mu nekako kao da gledas ''Sutjesku'' ili ''Neretvu''kad grupa partizana krene da iz ruke, dere po nemackim avionima, sa MG42. Laughing
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 2:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Smajser Napisao/la:
Dodje mu nekako kao da gledas ''Sutjesku'' ili ''Neretvu''kad grupa partizana krene da iz ruke, dere po nemackim avionima, sa MG42. Laughing

he-he, ne sječam se više, bilo je to prije nekih 20 godina, Bata glumi ciganina, kad ono preleti neki Njemac, a on namjesti na nekakve rašlje svoj Mauser okine (fala Bogu samo jednom) i nesretni njemac padne.
Sječam se samo da mi je i onda to bilo toliko nevjerojatno da sam puko od smjeha Very Happy Very Happy Very Happy
Sorry na OT
Natrag na vrh
Smajser

PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 2:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je film ''Veliki transport''. Skoro su ga ovde pustali. Rambo je za Batu pi..dim Laughing Samo...jel znas kad ce ameri da snime takve ''pucacko bajkovite filmove''..NIKAD. Pa i najbolji film svih vremena ''Cross of Iron'' je sniman na nasim terenima. Upss..sad ja odoh u off Shocked
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 5:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pogledajte Spread 03 na:

http://afvmodeller.com/next/index.htm
Natrag na vrh
Smajser

PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 7:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To su sve delovi od Tigra keca.
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 9:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislio sam na platneni spremnik municije za mitraljez...je malo OT ali zanimljivo je vidjeti 60+ godina staru stvar u tako dobrom stanju.
Natrag na vrh
Smajser

PorukaUpisano: Uto Kol 08, 2006 10:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

markojeras Napisao/la:
Mislio sam na platneni spremnik municije za mitraljez...je malo OT ali zanimljivo je vidjeti 60+ godina staru stvar u tako dobrom stanju.

To si u pravu. Ja bih za delove Vitmanovog Tigra ''vene isekao''! Cool
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!? Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma