Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Stu 24, 2012 7:39 pm Naslov poruke: Mig-21MF, Muzej Kbely (Prag) |
|
|
Mig-21 "7705" iz muzeja u Pragu, 1:72, Kovozavody Prostejov
+ "home made" SPS-141 i još nekoliko "domaćih "prerada i obrada
[/img] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Stu 24, 2012 8:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo i originala.
http://de.valka.cz/viewtopic.php/t/51849
Fotka iz 2007.:
Svake godine ga gledam (vec cca 20 godina za redom!) i svake godine je drugaciji. Nekad je imao noviju kamflazu prebojanu preko stare (zadnja je nanjeta u DDR-u krajem 80-tih). Kako u muzeju stoji konstantno na kisi i suncu, svake godine mu se dio boja guli i nestaje, pa je postao ovako divno "abšisao". Tu i tamo nesto obnove, stave novi crveni poklopac i sl.
Jednom sam cak i sjedio u cockpitu, ima tamo puno "satića", i sve je tirkizno... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Stu 24, 2012 8:32 pm Naslov poruke: |
|
|
fina dioramica
ciji su auti (72??) _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5781 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5411 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 24, 2012 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Mrak Damire, odlična ideja! A i nitko ti nemre prigovarati da si pretjerao sa wetheringom  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Stu 24, 2012 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Stu 24, 2012 11:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo si to zamislio, i vjerujem da je svo to abšisanje bilo dosta nezgodno napraviti tehnikom koju furaš. Nadam se da me shvaćaš, a ne sad da to opet ode u neku krajnost oko načina izrade. Poštivam svaki odabir izrade, bitno je da se uživa u onome što radimo.
Tvoja Miguša izgleda stvarno uvjerljivo obojano, iskreno, boljka mi je jedino poklopac kabine, koji je ovako mutan i u moje obe KP kutije.
| Damir Napisao/la: | | Nekad je imao noviju kamflazu prebojanu preko stare (zadnja je nanjeta u DDR-u krajem 80-tih). |
Nego, možeš mi napisati, što su radili u DDR-u?
Remont? Što mi je nevjerojatno jer su Čehoslovaci vjerujem imali usvojeno kompletno održavanje uključujući i remonte.
Kupili su ih od istočnih Njemaca, nešto treće??
I da, svakako ti zavidim na Kbelyu, velika mi je želja tamo otići.
Nadam se i vjerujem da jednom stvarno i hoću. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Stu 25, 2012 12:13 am Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: |
Tvoja Miguša izgleda stvarno uvjerljivo obojano, iskreno, boljka mi je jedino poklopac kabine, koji je ovako mutan i u moje obe KP kutije.
[. | pa zapravo, mozda cak i nije, ak pogledas slikupravpg...nije ni njegova kristalno cista...u stvari, mislim da moze proc  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Stu 25, 2012 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | tiger Napisao/la: |
[. | pa zapravo, mozda cak i nije, ak pogledas slikupravpg...nije ni njegova kristalno cista...u stvari, mislim da moze proc  |
Ma sorry Slajo, pogle fotke slikane od "malo bliže", Damir ih je sam postavio na poveznom linku.
http://de.valka.cz/files/7705__1__130.jpg
Tko ima te stare KP MIGove znati će na što mislim. Nije tu Damir nikako mogao utjecati. Ja sam svoje pokušao i polirati raznim čudesima, ne po-ma-že. Da se razumijemo, po meni je sve ispalo OK osim toga detalja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Stu 25, 2012 9:15 am Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: |
ciji su auti (72??) |
Zapravo nemam popjma, skupio sam ih odasvud...
| Poky Napisao/la: | Mrak Damire, odlična ideja! A i nitko ti nemre prigovarati da si pretjerao sa wetheringom  |
Cak sam se i suzdrzavao.
| tiger Napisao/la: | Lijepo si to zamislio, i vjerujem da je svo to abšisanje bilo dosta nezgodno napraviti tehnikom koju furaš. Nadam se da me shvaćaš, a ne sad da to opet ode u neku krajnost oko načina izrade. Poštivam svaki odabir izrade, bitno je da se uživa u onome što radimo.
Tvoja Miguša izgleda stvarno uvjerljivo obojano, iskreno, boljka mi je jedino poklopac kabine, koji je ovako mutan i u moje obe KP kutije. |
Zapravo niti ne postoji bolja tehnika od ove da se ovaj konkretni Mig-21 oboja sto realnije. Povrsina je prekrivena s potpuno "iracionalnim" povrsinama u 4 osnovne boje, od kojih je svaka jos i razlicito jaka i sjajna na razlicitim mjestima. Sve te povrsine su razlicitih oblika i velicina, vecinom ostrijih rubova (ali ima i meksih)...
Jednostavno - jedino rjesenje je sjesti pred ekran kompa na kojemu je fotka originala i pokusati tankim kistom pogoditi svaku nepravilnu mrlju (ponavljam: vecinom ostri rubovi). Ne moze 100% uspjeti, ali ja sam zadovoljan s ovom kako je ispalo. Postivao sam maketarski princip da ne izmisljam toplu vodu sto se tice izgleda, vec da pokusam slijediti original.
Sto se tice canopija, i on je na pravom Migu "7705" razlicit na razlicitim fotkama. U 20 godna je bilo svega, i "mutnih" dana, a i "blistavo prozirnih". No slazem se da KP-ov originalni nije ispravan. Nije toliko problem uciniti ga sjajnim , koliko to sto je predebeo, pa stvara dojam povecala...
| tiger Napisao/la: |
| Damir Napisao/la: | | Nekad je imao noviju kamflazu prebojanu preko stare (zadnja je nanjeta u DDR-u krajem 80-tih). |
Nego, možeš mi napisati, što su radili u DDR-u?
Remont? Što mi je nevjerojatno jer su Čehoslovaci vjerujem imali usvojeno kompletno održavanje uključujući i remonte.
Kupili su ih od istočnih Njemaca, nešto treće??
I da, svakako ti zavidim na Kbelyu, velika mi je želja tamo otići.
Nadam se i vjerujem da jednom stvarno i hoću. |
Kbely je san snova (jednom sam tamo bio od otvaranja do zatvaranja, od 10-18, bez klope )
Sto se tice zadnjeg bojanja, koliko se sjecam (moram negdje pronaci literaturu), mislim da nije bio remnot, vec samo bojanje. Znas kako je to islo Varsavskom paktu, planska podjela aktivnosti - Bugari sade paradajz, Rumunji prokulicu, Istocni Njemci farbaju avione, Rusi nadgledaju...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 25, 2012 9:55 am Naslov poruke: |
|
|
Odlićna ideja i još bolja izvedba. Odlićno si napravio istrošenost boje.
Jedino što me bode u oči kad vidim slike originala je crvena boja zaštite usisa motora, ja bi preko toga stavio neki svijetlo sivi filter. I malo me začudilo, s obzirim da makete smatraš što vjernijim kopijama originalnog predmeta, da nisi (ako ga u kutiji nema) skrečao onaj mali usisnik za zrak na grbi što služi za stvaranje tlaka u rezervoarima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Stu 25, 2012 1:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | Odlićna ideja i još bolja izvedba. Odlićno si napravio istrošenost boje.
Jedino što me bode u oči kad vidim slike originala je crvena boja zaštite usisa motora, ja bi preko toga stavio neki svijetlo sivi filter. I malo me začudilo, s obzirim da makete smatraš što vjernijim kopijama originalnog predmeta, da nisi (ako ga u kutiji nema) skrečao onaj mali usisnik za zrak na grbi što služi za stvaranje tlaka u rezervoarima. |
Sto se tice ove crvene boje, ja sam radio godinu u kojoj je bila jaca (mislim da svake sezone stave poklopac s nekog drugog aviona). Npr. ovakav je bio jedne godine:
A za ovaj usisnik me bas zanima. Daj mi pliz nekakav link, fotku, da skuzim na sto mislis. Jos nije kasno da ga stavim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 25, 2012 2:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo sa poklopcem nism znao, a usisnik se vidi i na slici koju si stavio, a evo i uvečeno iz albuma iz tvog linka i detalj iz Squadron Signalove publikacije
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
| | Član od: 01 Ruj 2009 | | Poruke: 353 | |
|
Upisano: Ned Stu 25, 2012 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlično. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1666 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Ned Stu 25, 2012 7:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| odlično izgleda |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|