Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mig-21MF, Muzej Kbely (Prag)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 24, 2012 7:39 pm    Naslov poruke: Mig-21MF, Muzej Kbely (Prag) Citiraj ovaj komentar

Mig-21 "7705" iz muzeja u Pragu, 1:72, Kovozavody Prostejov

+ "home made" SPS-141 i još nekoliko "domaćih "prerada i obrada

[/img]
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 24, 2012 8:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo i originala.

http://de.valka.cz/viewtopic.php/t/51849

Fotka iz 2007.:

Svake godine ga gledam (vec cca 20 godina za redom!) i svake godine je drugaciji. Nekad je imao noviju kamflazu prebojanu preko stare (zadnja je nanjeta u DDR-u krajem 80-tih). Kako u muzeju stoji konstantno na kisi i suncu, svake godine mu se dio boja guli i nestaje, pa je postao ovako divno "abšisao". Tu i tamo nesto obnove, stave novi crveni poklopac i sl.

Jednom sam cak i sjedio u cockpitu, ima tamo puno "satića", i sve je tirkizno...
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sub Stu 24, 2012 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fina dioramica
ciji su auti (72??)
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Stu 24, 2012 10:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fino,dobra ideja!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 24, 2012 10:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mrak Damire, odlična ideja! A i nitko ti nemre prigovarati da si pretjerao sa wetheringom Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Sub Stu 24, 2012 11:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo.
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 24, 2012 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo si to zamislio, i vjerujem da je svo to abšisanje bilo dosta nezgodno napraviti tehnikom koju furaš. Nadam se da me shvaćaš, a ne sad da to opet ode u neku krajnost oko načina izrade. Poštivam svaki odabir izrade, bitno je da se uživa u onome što radimo.
Tvoja Miguša izgleda stvarno uvjerljivo obojano, iskreno, boljka mi je jedino poklopac kabine, koji je ovako mutan i u moje obe KP kutije.

Damir Napisao/la:
Nekad je imao noviju kamflazu prebojanu preko stare (zadnja je nanjeta u DDR-u krajem 80-tih).

Nego, možeš mi napisati, što su radili u DDR-u?
Remont? Što mi je nevjerojatno jer su Čehoslovaci vjerujem imali usvojeno kompletno održavanje uključujući i remonte.
Kupili su ih od istočnih Njemaca, nešto treće??

I da, svakako ti zavidim na Kbelyu, velika mi je želja tamo otići.
Nadam se i vjerujem da jednom stvarno i hoću.
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Ned Stu 25, 2012 12:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:

Tvoja Miguša izgleda stvarno uvjerljivo obojano, iskreno, boljka mi je jedino poklopac kabine, koji je ovako mutan i u moje obe KP kutije.

[.
pa zapravo, mozda cak i nije, ak pogledas slikupravpg...nije ni njegova kristalno cista...u stvari, mislim da moze proc Cool
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Stu 25, 2012 12:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
tiger Napisao/la:

[.
pa zapravo, mozda cak i nije, ak pogledas slikupravpg...nije ni njegova kristalno cista...u stvari, mislim da moze proc Cool

Ma sorry Slajo, pogle fotke slikane od "malo bliže", Damir ih je sam postavio na poveznom linku.

http://de.valka.cz/files/7705__1__130.jpg

Tko ima te stare KP MIGove znati će na što mislim. Nije tu Damir nikako mogao utjecati. Ja sam svoje pokušao i polirati raznim čudesima, ne po-ma-že. Da se razumijemo, po meni je sve ispalo OK osim toga detalja.
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Ned Stu 25, 2012 9:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:

ciji su auti (72??)

Zapravo nemam popjma, skupio sam ih odasvud...

Poky Napisao/la:
Mrak Damire, odlična ideja! A i nitko ti nemre prigovarati da si pretjerao sa wetheringom Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Cak sam se i suzdrzavao. Laughing

tiger Napisao/la:
Lijepo si to zamislio, i vjerujem da je svo to abšisanje bilo dosta nezgodno napraviti tehnikom koju furaš. Nadam se da me shvaćaš, a ne sad da to opet ode u neku krajnost oko načina izrade. Poštivam svaki odabir izrade, bitno je da se uživa u onome što radimo.

Zapravo niti ne postoji bolja tehnika od ove da se ovaj konkretni Mig-21 oboja sto realnije. Povrsina je prekrivena s potpuno "iracionalnim" povrsinama u 4 osnovne boje, od kojih je svaka jos i razlicito jaka i sjajna na razlicitim mjestima. Sve te povrsine su razlicitih oblika i velicina, vecinom ostrijih rubova (ali ima i meksih)...

Jednostavno - jedino rjesenje je sjesti pred ekran kompa na kojemu je fotka originala i pokusati tankim kistom pogoditi svaku nepravilnu mrlju (ponavljam: vecinom ostri rubovi). Ne moze 100% uspjeti, ali ja sam zadovoljan s ovom kako je ispalo. Postivao sam maketarski princip da ne izmisljam toplu vodu sto se tice izgleda, vec da pokusam slijediti original.

Sto se tice canopija, i on je na pravom Migu "7705" razlicit na razlicitim fotkama. U 20 godna je bilo svega, i "mutnih" dana, a i "blistavo prozirnih". No slazem se da KP-ov originalni nije ispravan. Nije toliko problem uciniti ga sjajnim , koliko to sto je predebeo, pa stvara dojam povecala...

tiger Napisao/la:

Damir Napisao/la:
Nekad je imao noviju kamflazu prebojanu preko stare (zadnja je nanjeta u DDR-u krajem 80-tih).

Nego, možeš mi napisati, što su radili u DDR-u?
Remont? Što mi je nevjerojatno jer su Čehoslovaci vjerujem imali usvojeno kompletno održavanje uključujući i remonte.
Kupili su ih od istočnih Njemaca, nešto treće??

I da, svakako ti zavidim na Kbelyu, velika mi je želja tamo otići.
Nadam se i vjerujem da jednom stvarno i hoću.

Kbely je san snova (jednom sam tamo bio od otvaranja do zatvaranja, od 10-18, bez klope ) Wink

Sto se tice zadnjeg bojanja, koliko se sjecam (moram negdje pronaci literaturu), mislim da nije bio remnot, vec samo bojanje. Znas kako je to islo Varsavskom paktu, planska podjela aktivnosti - Bugari sade paradajz, Rumunji prokulicu, Istocni Njemci farbaju avione, Rusi nadgledaju... Laughing
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Ned Stu 25, 2012 9:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlićna ideja i još bolja izvedba. Odlićno si napravio istrošenost boje.
Jedino što me bode u oči kad vidim slike originala je crvena boja zaštite usisa motora, ja bi preko toga stavio neki svijetlo sivi filter. I malo me začudilo, s obzirim da makete smatraš što vjernijim kopijama originalnog predmeta, da nisi (ako ga u kutiji nema) skrečao onaj mali usisnik za zrak na grbi što služi za stvaranje tlaka u rezervoarima.
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Ned Stu 25, 2012 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:
Odlićna ideja i još bolja izvedba. Odlićno si napravio istrošenost boje.
Jedino što me bode u oči kad vidim slike originala je crvena boja zaštite usisa motora, ja bi preko toga stavio neki svijetlo sivi filter. I malo me začudilo, s obzirim da makete smatraš što vjernijim kopijama originalnog predmeta, da nisi (ako ga u kutiji nema) skrečao onaj mali usisnik za zrak na grbi što služi za stvaranje tlaka u rezervoarima.

Sto se tice ove crvene boje, ja sam radio godinu u kojoj je bila jaca (mislim da svake sezone stave poklopac s nekog drugog aviona). Npr. ovakav je bio jedne godine:

A za ovaj usisnik me bas zanima. Daj mi pliz nekakav link, fotku, da skuzim na sto mislis. Jos nije kasno da ga stavim.
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Ned Stu 25, 2012 2:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo sa poklopcem nism znao, a usisnik se vidi i na slici koju si stavio, a evo i uvečeno iz albuma iz tvog linka i detalj iz Squadron Signalove publikacije

Natrag na vrh
tupoljev

Član od: 01 Ruj 2009
PorukaUpisano: Ned Stu 25, 2012 3:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično.
Natrag na vrh
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Ned Stu 25, 2012 7:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlično izgleda
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma