Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 8:25 pm Naslov poruke: Re: IPMS-Croatia odnosno Krovna organizacija maketara Hrvats |
|
|
| Zdravko Napisao/la: | [Sorry što sam s ovim uletio u ovu nadasve zanimljivu i potrebnu raspravu.
Zdravko Lenac
Predsjednik MKSP |
hvala sto si uletio...
ali bilo bi dobro cut i tvoje ( vase ) razmisljanje o temi..... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zdravko
| | Član od: 28 Velj 2007 | | Poruke: 62 | |
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 8:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pustiti ću da se još malo kuha... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zdravko Napisao/la: | | Pustiti ću da se još malo kuha... |
trebali bi zacin......
pa zato slobodno napisi svoje misljenje, ne moras mislit isto sto i tvoj predsjednik kad si ti precjednik.........  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 9:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja nesmijem napisat ono što mislim jer bi mi se inbox sa PM-ovima brzo napunio porukama
I gle čuda može se reč da mislim isto što i moj Predsjednik.
Pozdrav Marijan. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 9:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Taurus Napisao/la: | Ja nesmijem napisat ono što mislim jer bi mi se inbox sa PM-ovima brzo napunio porukama
Pozdrav Marijan. |
koji?  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma ne Josipović.....
Ja sam sljedbenik Z Lenca . _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | | Taurus Napisao/la: | Ja nesmijem napisat ono što mislim jer bi mi se inbox sa PM-ovima brzo napunio porukama
Pozdrav Marijan. |
Marijane ,marijane .koji vam je to klub , presjednik bivši maketar , ti budući , a Druga Dragišu ste stirali ,
Radi li se tamo štogo ? |
Sori Grunfe ,skoro te zaboravih , moje najdublje isprike , očekujem pokoru ................... _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zdravko
| | Član od: 28 Velj 2007 | | Poruke: 62 | |
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 10:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa za začin čete se morati strpiti kada se svi lijepo negdje vidimo i kada čemo si u lice govoriti ono što mislimo.
Ovako iza fasade na forumu; to nije moj stil. S obzirom koliko ja participiram na forumu nemam pojima s kim razgovaram, a to mi se ne sviđa.
I ja ne bih govorio o stavu kluba. Mi smo, za razliku od nekih, gomila individualaca koji se povremeno i toleriraju no svatko govori u svoje ime, ima svoj vlastiti stav.
To što sam ja trenutačno predsjednik....
Zalomilo se, izvukao sam najkraći komadič sprua kada smo birali predsjednika. Mogao sam biti i oružar... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 11:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zdravko Napisao/la: | Pa za začin čete se morati strpiti kada se svi lijepo negdje vidimo i kada čemo si u lice
I ja ne bih govorio o stavu kluba. Mi smo, za razliku od nekih, gomila individualaca koji se povremeno i toleriraju no svatko govori u svoje ime, ima svoj vlastiti stav.
Zalomilo se, izvukao sam najkraći komadič sprua kada smo birali predsjednika. Mogao sam biti i oružar... |
To s licem u lice ne pali , ja već duže oćekujem neku finu svađu uživo al ne ide.Zadnji koji mi je prijetio ,i to opako ,kad smo se vidli u živo,poće me grlit , ciloga me izbali samo što mi jezik ni uvali .Nema vam od toga ništa.
Sviđa mi se kako ste opisli svoj klub ,već duže tražim gdje bi se skućio al ni to ne ide.Favorit mi je bio HUM al neznam držat jezik za zubima , MK Grunf ne prima nove članove , mk Reoplan beskučnik ,sad ste mi vi upali u uži izbor .
Razmislit ću , razmislit _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sub Pro 15, 2012 11:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zdravko Napisao/la: | Pa za začin čete se morati strpiti kada se svi lijepo negdje vidimo i kada čemo si u lice govoriti ono što mislimo.
Ovako iza fasade na forumu; to nije moj stil. S obzirom koliko ja participiram na forumu nemam pojima s kim razgovaram, a to mi se ne sviđa.
da se upoznamo _ Mario Gložinić, Varaždin, drago mi je....
pa ti si postavil pitanje ovdje, kaj ne?
pa bar da cujemo tvoje misljenje...ak ne, onda kad se upoznamo.....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
|
Upisano: Ned Pro 16, 2012 10:41 am Naslov poruke: |
|
|
Evo da se onda upoznamo:
Marijan Makoš Kutina,drago je i meni.
Trenutno član MK Slavoljub Penkala(Jer me u HUMV nije htio)
Ne zanima me rivalstvo između klubova ali dobro je biti član kluba gdje član može imati svoje mišljenje a ne da misliš ko precjednik. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2012 11:27 am Naslov poruke: |
|
|
Obavio sam svoju građansku dužnost na anketi , ali imam jedno pitanje.
Što članstvo u IPMS-u donosi konkretno pojedincu, a što klubu?
Odnosno, recimo da je godišnja članarina 50 kn. Što ja kao pojedinac mogu mogu očekivati za taj novac?
Ili, ako je članarina za članstvo u nekom maketarskom klubu 50 kn, a svjedoci smo veliki broj hrvatskih maketara nisu članovi nijednog kluba, zbog čega bi netko tko nema interesa da pripada nekom klubu, vidio interes da se učlani u IPMS?
Neki su naveli geografsku udaljenost kao razlog, no ne vidim kako bi članstvo u IPMS-u otklonilo taj problem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2012 12:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | Što ja kao pojedinac mogu mogu očekivati za taj novac?
|
Prijatelju, valjda će doći taj dan da naučimo slagati makete pa odemo u Telford na Scale Model World.
Iskreno bih volio tamo otići, makar vidjeti kako to izgleda, uglavnom jedan natjecateljski dan je i sajam, puno veći od onoga koji smo vidjeli u Mađi. Osim što ti kao članu IPMS-a nude popuste, bez te karte ne možeš ni vidjeti što je unutra.
Teoretski će nas malo tamo otići, no stvaranjem IPMS-a mislim da stvarno možemo nešto napraviti za sve nas. Za mene bi već sami maketarski bilten bio veliki uspjeh, a materijala imamo... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2012 12:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | Obavio sam svoju građansku dužnost na anketi , ali imam jedno pitanje.
Što članstvo u IPMS-u donosi konkretno pojedincu, a što klubu?
Odnosno, recimo da je godišnja članarina 50 kn. Što ja kao pojedinac mogu mogu očekivati za taj novac?
Ili, ako je članarina za članstvo u nekom maketarskom klubu 50 kn, a svjedoci smo veliki broj hrvatskih maketara nisu članovi nijednog kluba, zbog čega bi netko tko nema interesa da pripada nekom klubu, vidio interes da se učlani u IPMS?
Neki su naveli geografsku udaljenost kao razlog, no ne vidim kako bi članstvo u IPMS-u otklonilo taj problem. |
evo, i ja sam obavio svoju građansku dužnost dobro je tomo ovo napisao, imamo već preko 20 stranica u threadu, al kolko vidim, samo se nastavljaju neki stari animoziteti, al niko da se dotakne glavne teme.
dakle:
koja bi bila funkcija IPMS-a Hrvatska?
Ja sam već napisao, meni bi bilo dosta da se suđenja u RH počnu provoditi po pravilima IPMS-a, a ne kao dosad, ali mislim da za to nije nužno samo stvaranje IPMS-a, to možemo i bez toga, samo ako se ekipe koje organiziraju natjecanja to odluče. I da odmah objasnim, mislim da bi ta ujednačena pravila bila dobra jer bi se tako smanjio broj nezadovoljnika poslije svakog natjecanja ( a svi znamo da ih ima, i da je to u većini slučajeva uzrok gorčini koja se pojavi nakon svakog natjecanja u nas), plus, samo suđenje bi kraće trajalo, i ostavilo bi sucima više vremena za druženje na svakom natjecanju. uglavnom, mislim da bi to imalo pozitivan utjecaj na maketarstvo u RH u cjelini. i još jedno, ne mislim da sad treba sve prisiljavati na prihvaćanje tih pravila, nego ,tko to želi, za svoje natjecanje napiše da će se odvijati po IPMS pravilima, i gotovo. ko neće, ne mora.
jaš sam htio napomenuti, vidim da se puno pisalo o tome da bi možda IPMS oduzeo neki dio autonomije pojedinim klubovima. koliko sam ja shvatio, ispravite me ako griješim, ali IPMS nije dio nikakve službene hijerarhije ( tipa ZMMS, HMMS i slični MMS-ovi... ) nego jednostavno udruga građana koja svojim članovima nudi određenu vrijednost u zamjenu za članarinu. u USA u tu vrijednost spadaju:
-ujednačena pravila za natjecanja pod bannerom IPMS-a
-časopis za članove
-određeni popusti u određenim maketarskim dućanima
možda ima još nešto, al kako kaže kolega, uskoro će sulejman  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|