Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Rimljani 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 12:15 am    Naslov poruke: Rimljani 1/72 Citiraj ovaj komentar

Italeri, rimljani, 1/72

Kaj reci o njima osim da imaju previše linija od kalupa.

Dakle neka bitka, krkljanac u 16 metara, rimska konjica, rimska pješadija i još trebam nabaviti

da bi se upotpunilo.

Neko ce reci previše, gužva, al mislim bitke iz tog goba su prikazane ko masovne, gužva u šesnajstercu. ...

do napretka pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 12:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nisu dobri konji ovaki ispred pjesadije....nikad nisu tak isli
( diplomiral sam rimsku vojsku pa se pravim pametan Cool
konjica je uvijek bila na bokovima, da probije bokove i zaokruzi iza ledja neprijatelja
prvi red pjesaka laki ratnici, s lakim kopljima( velites) , drugi red oni pravi macani s macevima ( estraordinarii) , treci red isti takvi, al veterani ( triarii) ...ovi u drugom i trecem redu su imali po cetri teza koplja ( pillum), ali su se sva cetri bacala prije samog susreta s neprijateljem
pa su se mijenjali tokom bitke - treci red je zamijenio prvi itd
tak da konjicu stavi na sam bok

ja s am se jako razocaral u tu konjicu.....Sad
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
nono_zg

PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 10:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Glavom u stol
sad mi propali planovi, nisi mogel doktorirati na tetama a ne na rimljanima Laughing Laughing

Nema se boka, mala je podloga, moro bi vece onda raditi. Baš mi se scena svida.

Kaj bi preporucili za podlogu, DAS masu ili ... ???
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 2:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

gle ovak, nazalost gledam te figure i nisu mi jasne poze....
jer, ak bacaju koplja, onda definitivno nemas guzvu u sesnaestercu je su barbari metar dalje( ili pol metra)
ak je guzva, ne bacaju koplja Sad
enivej, ja bi ih stavio u linije dijagonalno, i u jednom kutu nekolio konjanika koji jure paralelno s njima ili malo narijed - znaci krenuli su u napad na bok
ja sve podloge radim od stirodura, premazem drvofixom a dalje kaj vec treba
evo sorry na povijesnom zakeranju, i ja bih da sam malo vise diplomiral po tetama, al kaj je, tu je Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
btw - preporucam komplet od 4 knjige o Cezaru - u osnovi roman, ali tip je strasno povijesno tocno pisao...cita se u jednom dahu
fantasticna rekonstrukcija cezarovih bitki.....
puno se oslanjao na ostale priznate cezarove biografije
pisac je Con Iggulden, izdanje tisak media- bilo po kioscima, svaka knjiga 30 kuna, ima i u knjiznicama....
nono_zg

PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 3:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

poze su takve kakve jesu.

Dakle trebam cijeli koncept mijenjati. Podloge sam do sada radio sa stirodurom, ali mi ovdje treba da se poravna sa ivicom okvira, da ne bu kako kaže Grunf : "bili ko u bazenu"
Natrag na vrh
gormit

Član od: 21 Lip 2012
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 9:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan komplet. Di se ima za nabaviti!
Natrag na vrh
nono_zg

PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 10:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uzo od totoalstel5000 imaš njegove oglase na forumu.

Za sada mi stoji sa strane jel se dvoumim, dal raditi ovak kak sam zamislio ili ici na povjesnu točnost i rimljanima rezati ruke i probati ih staviti u položaje koji bi odgovarali.
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 10:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nono_zg Napisao/la:
uzo od totoalstel5000 imaš njegove oglase na forumu.

Za sada mi stoji sa strane jel se dvoumim, dal raditi ovak kak sam zamislio ili ici na povjesnu točnost i rimljanima rezati ruke i probati ih staviti u položaje koji bi odgovarali.
e hbga sad imam griznju savjesti..... Sad Sad
ma slozi ih kak ti pase, recimo da je to kraj bitke i da se ne zna tko koga..... Cool
nono_zg

PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 11:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne treba imati grižnju savjesti, dao si odlične argumente i na meni je da ih poslušam i probam napraviti povijesno točno ili ovak kak si rekel ko koga.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma