Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tom's Magazine

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Internet linkovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
TomislavB

Član od: 13 Pro 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Tra 18, 2013 10:40 am    Naslov poruke: Tom's Magazine Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,

PDF časopis «Tom's Magazine» je gotov i objavljen. Možete ga skinuti sa ovih linkova:

Rapid Share:
http://rapidshare.com/files/2684015352/TM01.pdf

Dropbox:
https://www.dropbox.com/s/rmgep7x5ru69g4x/TM01.pdf

Časopis je namijenjen 1/100 modelima, igri FoW, pa da ne skidate 80+ Mb ako vas to ne zanima.

Da ne dužim previše, sve piše u časopisu. Iako je časopis prije objave pregledan, sada vidim par pogrešaka Sad

Svaki komentar će pomoći pa se nemojte ustručavati. Nije bilo dovoljno vremena sve priloge urediti kako treba, ali ću si zato za sljedeći broj dati više vremena.

Pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže. Šaljite slike svojih radova, a vjerujem da će u drugom broju biti i nagradna igra.

Ako vas nešto zanima, pišite: tomislav.borosa@inet.hr

Hvala

tomislav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
TomislavB

PorukaUpisano: Pet Tra 19, 2013 9:19 am    Naslov poruke: Re: Tom's Magazine Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima još jednom,

nadao sam se nekom komentaru na časopis, ali nema veze. Časopis je posvećen 1/100 modelima, a ne namijenjen kako sam napisao.

Razlog javljanja je da bih od drugog broja pokrenuo natjecanje bojanja 1/100 Zvezdinih modela (ili neki drugi proizvođač).
Evo o čemu se radi. Ja bih napisao koji model se boja, npr. Zvezdin T-34/76 i imate mjesec dana da ga sredite kako treba. Sa modelom radite što želite... radite konverzije, dodajte posadu,... što god želite. Cijena jednog modela kod Raše je ispod 20kn Smile

Nakon što mi slike pošaljete na mail (dogovorimo se koliko slika i sve ostalo), par članova komisije (neka se jave znalci) ocijene modele u par kategorija (kao na maketarskom takmičenju) i takmičari dobiju bodove. Ja to uvrstim u tablicu i objavim u drugom broju, a nagradu od sponzora pošaljem prvoplasiranom, recimo nešto u vrujednosti 10 eura, ovisi o sponzoru. Za treći broj napravim isto to samo sa nekim drugim modelom, nagrada opet najboljem iz tog kruga... i tako recimo par brojeva. Godinu dana nakon početka takmičenja, najbolje plasiranom u tom trenutku ide malo veća nagrada, recimo maketa u vrijednosti parsto kuna. Naravno da su veće šanse za pobjedu ako sudjelujete u svakom broju. Jednom u dva ili tri mjeseca sigurno možete srediti 1/100 model tenka, aviona (1/144)...

Što ja imam od toga? Veću čitanost časopisa, jednu zanimljivu temu više, a i veseli me pomisao da će vrhunski maketari bojati 1/100 modele (1/144 za avione) i da ću to objaviti u časopisu.

Molim vas za savjete kako ovo izvesti. Koliko ljudi bi bilo zainteresirano za ovakvo takmičenje? Nakon vaših komentara i nakon što donesem konačnu odluku, vijest ću postaviti na više domaćih i stranih foruma.

hvala za svaki komentar i za svaku pomoć

tomislav
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Pet Tra 19, 2013 9:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, bum reko rijec dvije. Magazin sam skinuo kad si ga stavio na agram. Ne volim citati na kompu, više bi volio da je neko lakše izdanje (mislim na podloge) koje bi se dalo ljepo isprintati i citati.

Ali inicijativu i ideju podržavam.

osobno mišljenje ocijeniti neciji rad preko slika je teško, može neko slikati rad odlično, slike ko da je neki pro fotograf sliko, malo u PS srediti slike da se sakriju mane i biće bolje ocjenjen od neoga tko je model napravio odlično ali radi loših slika bude loše prošo.
Što se često zna viditi na benno forumu u njihovim takmičenjima. Čak je i kolega Kekso "izgubio" radi malo lošijih slika.

Pivo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
TomislavB

PorukaUpisano: Pet Tra 19, 2013 10:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nono_zg Napisao/la:
ok, bum reko rijec dvije. Magazin sam skinuo kad si ga stavio na agram. Ne volim citati na kompu, više bi volio da je neko lakše izdanje (mislim na podloge) koje bi se dalo ljepo isprintati i citati.

Ali inicijativu i ideju podržavam.

osobno mišljenje ocijeniti neciji rad preko slika je teško, može neko slikati rad odlično, slike ko da je neki pro fotograf sliko, malo u PS srediti slike da se sakriju mane i biće bolje ocjenjen od neoga tko je model napravio odlično ali radi loših slika bude loše prošo.

Pivo

Hvala,

drugi broj će definitivno biti bez teških pozadinskih slika.

Što se tiče ovog takmičenja, znam da je teško po slikama ocijeniti nečiji rad, ali ne radi se o ne znam kakvim nagradama. Bitno je da se potakne takmičenje, da krene "liga" i tablica sa rezultatima, a ako baš želiš varati i tako dobiti glavnu nagradu od 10 eura, onda ne znam što bih rekao.

Koja je opcija? Mogu organizirati da svi sudionici donesu svoje modele i da ih poslika neki fotograf sa vrhunskim fotićem. Na taj način su samo sudionici iz Zagreba i okolice u igri. pa opet nije dobro.

Nadam se da će još netko reći svoje mišljenje.

hvala još jednom

tomislav
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Pet Tra 19, 2013 10:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne govorim o varanju, da me se ne svati krivo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
TomislavB

PorukaUpisano: Pet Tra 19, 2013 10:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nono_zg Napisao/la:
ne govorim o varanju, da me se ne svati krivo.

Znam na što si mislio. Moj fotić nije loš, ali nemam dobru opremu za noćno slikanje jer jedino tada imam vremena. Dvije lampe su slabe pa sve fotke propustim kroz Photoshop (samo automatsko podešavanje). Photoshop ne može sakriti loše obojane modele, loše zalijepljene decale, pogrešnu kamuflažu i slično.

Ako modele slikam po danu, onda fotke ne ispadnu loše. Ispucam desetak fotki, odaberem najbolju i gotovo.

Rok od minimalno dva mjeseca je vjerujem dovoljan da se modeli odnesu nekome na fotkanje, u slučaju da ti je loš fotić ili ga nemaš.

t.
Natrag na vrh
TomislavB

PorukaUpisano: Uto Svi 07, 2013 11:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,

Od drugog broja časopisa bih dodao jednu novu temu, bojanje nekog određenog tenka što većeg broja ljudi.

O čemu se radi? Ja sam odredio da će se u drugom broju obojati tenk T-34/76 u mjerilu 1/100. Nije bitan model, proizvođač, nacionalne oznake i simboli… Od danas pa do kraja 5. mjeseca ja očekujem (tko želi sudjelovati) da mi pošaljete par slika modela koji ste obojali i par rečenica. Trebate napisati koji model ste obojali, koji je proizvođač, koje bojište i godina, kamuflaža, kratko opišite što ste radili, možda ste radili konverzije, itd.

Kako ne želim da otpadnu odlični bojači, neće se ocjenjivati bojanje. Ime svakog sudionika ja ću napisati na papirić i organizirat ću izvlačenje, a nagrada će biti simbolična. Ja ću nagradu poslati dobitniku na adresu ma gdje vi bili, a ime dobitnika ću objaviti na forumu.

Molim vas da sudjelujete u što većem broju. I ja ću sudjelovati, ali moje ime neće biti na popisu za nagradnu igru.

Hvala još jednom

Slike šaljite na mail: tomislav.borosa@inet.hr

Sve vezano uz časopis ću objavljivati u ovom postu i neću otvarati druge teme.
Natrag na vrh
TomislavB

PorukaUpisano: Pon Svi 13, 2013 11:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali korak naprijed...

http://tomsmagazine.blogspot.com/

t.
Natrag na vrh
TomislavB

PorukaUpisano: Uto Jul 09, 2013 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo i drugog broja...

link:
https://rapidshare.com/files/1278640489/TM02.pdf

tomislav
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Internet linkovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma