Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Satić
 | | Član od: 27 Svi 2009 | | Poruke: 407 | |
|
Upisano: Pet Tra 26, 2013 11:44 am Naslov poruke: M3 SCOUT CAR - D.A.K. 1:35 |
|
|
Pozdrav svim maketarima !
Kako sam malo stao sa radovima na Me 110 zbog nedostatka boje , uhvatio sam se makete M3 Scout car koju je moj sin započeo prije 2-3 godine , ali je u međuvremenu odustao od maketarstva .
Kako mi je Američka " Olive drab" shema poprilično dosadna , odlučio sam malo procunjati i našao sam neke opise i slike zarobljenih vozila . Tako sam se odlučio za vozilo u sastavu D.A.K.-a . Inače maketa je Zvezda , u omjeru je 1:35 i poprilično je dobre kvalitete i razine detalja .
Prilažem nekoliko fotografija tijeka izrade .
 _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Pet Tra 26, 2013 12:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| može koja original fotka ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Tra 26, 2013 12:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Panzerfaust Napisao/la: | | može koja original fotka ? |
Nema original fotke ovog vozila (barem ne u sastavu D.A.K.-a) , nego sastavnica koju prilaže proizvođač nudi dvije sheme . Jednu Američku , jednu Njemačku . Za Njemačku daju da se boja u sand boju i da idu čisto bijeli križevi ( što baš i nije vjerovatno, ali moguće ....) , pa sam konzultirajući literaturu i fotografije zarobljenih Američkih i britanskih vozila od strane Njemačke vojske zaključio da su svi ili gotovo svi imali crno bijele uske križeve . To je jedina moja slobodna "ispravka " na ovoj maketi . Inače , ispod bočnih križeva idu bijele palme i to je što se oznaka tiče to !
Njemačka je imala više komada zarobljenih M3 vozila , a u Africi se koristilo sve što se moglo voziti . _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Tra 26, 2013 6:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| kinfa-t Napisao/la: | http://2.bp.blogspot.com/-pAsAC_ibO1A/T-FqlRSs23I/AAAAAAAAAKg/FLD5m1KCv5s/s1600/m3+scout+car.jpg
Gugl?
Inače jako dobar rad, svaka čast. |
Ova mi je slika dobro poznata , samo što ne otkriva puno toga . Inače M3A1 Scout car-a u koji je bio u sastavu D.A.K.-a u Tunisu 1943. se ne može naći. Na googlu nema puno toga , zapravo više tekstova nego slika . No sigurno je barem prema onome što se navodi u knjigama da ih je bilo , a vodeći se logikom i pravilima kakva su bila u Njemačkoj vojsci , bojanju i označavanju , te osnovom koju je Zvezda postavila smatram da je ovakvo vozilo kakvo radim realno prikazano . Sad dali je bilo više ili manje oguljeno , dali je bilo malo svjetlije ili tamnije , dali je oznaka bila malo veća ili malo manja i dali je bila više lijevo ili desno ...........sve se može nagađati . Netko će možda reći da to onda nije to , ali kolike su samo makete napravljene prema netočnim sastavnicama .  _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Tra 26, 2013 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
uuuuu, dobar!!!!
povremeno zalutam na ovaj dio foruma, al ovaj put se isplatilo
podrzavam tvoju logiku - kad nema slika, jedino logika i dedukcija, da se dobije najvjerojatnija izvedba
zna se da su u africi svi vozili sve, kaj god se kretalo i/ili imalo benzina u tanku
znaju se i naputci o oznacavanju, pa je ovo prilicno vjerojatno
enivej, krasna maketica _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Sub Tra 27, 2013 5:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma Satić rad je super pogotovo što sam fan beute panzera samo sam se ponadao da si nekako negdje sikopao nešto novo slika  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Ned Tra 28, 2013 11:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo malo sam se igrao sa shadeingom na ceradi . Meni se čini dobra podloga za vash i pigment .
Unutrašnjost , iako se neče vidjeti malo sam zaprašio pigmentima . S obzirom da je vozilo boravilo u pustinji ovdje će biti dovoljan pigment sam po sebi . Još ču jedino malo doraditi sjedalice .
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 28, 2013 11:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlićno izgleda  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Sub Svi 04, 2013 8:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Tijedan je brzo prošao , a bio je tu i praznik , ali več je petak donio malo vremena za maketarenje . Malo sam radio na weatheringu . Sad ču cijelo vozilo prešpricati sa Prontom i sljedi wash , te još malo detaljiranja . Evo nekoliko slika napretka .
Slikao sam na " dnevnom svjetlu " jer pod lampom neizgleda kako zapravo jeste .
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dzunglist
 | | Član od: 06 Lis 2006 | | Poruke: 609 | | Mjesto: Cvjetno naselje |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Ned Svi 05, 2013 6:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda sjajno, svaka čast! _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 7:30 am Naslov poruke: |
|
|
| dzunglist Napisao/la: | Jako mi se svidja chipping, to si sa lakom za kosu radio?!
I streaks su uspjele. |
Da ! Lak za kosu , i to extra strong !  _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|