Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Čet Svi 16, 2013 3:05 pm Naslov poruke: BT-5 |
|
|
BT-5 1939.prikaz modela tenka u "The Battles of Khalkhyn Gol"(Soviet-Mongol vs.Japan Empire-Manchukuo)
Fotkano mobitelom tak da su fotke dosta loše _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5408 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 16, 2013 3:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne da su loše neg su grozne.... Tenk izgleda kroz tu maglu ok, al ne isplati se komentirati ništa konkretno ,kad se jedva vidi... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Čet Svi 16, 2013 5:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Slike su loše, al se vidi da BT-5 ima dosta elemenata španjolske škole.
Meni je čist ok po ovome. Uživo je vjerojatno 10x bolji ....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
|
Upisano: Čet Svi 16, 2013 8:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Probal sam fotićem al mi slike su presvijetle,ove sam nekak uspel očistiti jer sam ih slikal sa mobitelom.
Hm,da teško je fotkat svijetle boje na modelima,ili ti tenk ispadne presvijetli ili ti rđa ispadne presvijetla a chiping nikakvi.uživo čist drukčije zgleda i nadasve ne tak točkasti  _________________ CCCP
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 21, 2013 12:28 pm Naslov poruke: Schnellefotograf-ov brzi tenkić BT. |
|
|
Poštovani.
Ako smijem savjetovati prije pohvale makete, evo par rečenica u formi nabrajanja savjeta tj. biltena (bulletin).
-Dobar izbor teme je za svaku pohvalu, ali zgleda da se s opremom za snimanje koju rabite nije preporučljivo približavati toliko objektu snimanja. "Brzo snimanje" brzoga tenka ovaj puta nije uspjelo! Dubinska oštrina ovisi o količini dnevnoga svjetla koje nam je na raspolaganju ako nemamo bljeskalicu i duljini eksponiranja filma tj. zapisa. Ako imamo bljeskalicu, ni ona ne voli da se objektivom previše prilazi objektu koji snimamo jer će bljesnuti sastrane a ne po sredini polja snimanja (paralaksa). Najjednostavnije jest da se ponovi snimanje s udaljenosti od kontroliranih 1metar, pa se onda ustanovi što dalje snimati i kako. Dubinska oštrina uz puno svjetla je možda 15 do 20 cm na toj udaljenosti. Ako imate mogućnost makrofotografiranja, obično negdje vam piše na aparatu ili u meniu: -"Makro".Ponekad je simbol cvijet. Tako namješten fotoaparat ima ponekad ono što nam treba a to je "riblje oko efekt" ako je sve oštro u vidnom polju ali nema mogućnost bljeskalice. Morate se igrati s fotoaparatom ili već što imate za snimanje.
-Specijalizirani fotoaparati i besjenske prstenaste bljeskalice uz namjenske objektive ne bi imali astronomske cijene kada ne bi zadovoljavali odlične performanse koje manjkaju vašem "uređaj za bilježenje snimki". -Nije strašno ako se ne možete dovoljno dugo umiriti tj. "ukipiti" ruke, pa budete morali slikati sa stativa (20-centimetarski tronožni podesivi stolni košta 30.-kn) pa zatim obrezati (crop-ati) slike prije postavljanja u album na internetu.
-Pozadina posljednje slike vam je dovoljno oštra što će reći da je moguće snimiti uredno fokusiranu fotografiju s te veće udaljenosti od objekta.
-Posjetite internetske stranice o savjetima kako rukovati pri snimanju svašom opremom.
-Maketa izgleda zanimljivo napravljena kao da je preživjela cijeli 2.svjetski rat neremontiran ili da je nedavno izvučena iz nekog jezera. -Čestitam na trudu.
Lijep pozdrav, Dragiša.
P.S. "Šnelfotograf" je izraz starih Zagrepčana iz doba koje obrađuje duhoviti igrani film "Tko pjeva zlo ne misli". _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Uto Svi 21, 2013 6:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Prije dolaska boljih fotografija...volio bih vidjeti original fotku ili link na original fotku na kojoj je neki od Žukovljevih Halkingolaca baš toliko oronuo. Prljav da...no, baš toliko oronuo i hrđav...hm...nisam vidio ni jednu takvu fotku...a zaista bih volio.
Bio bih zadovoljan i s tekstom svjedočanstva s opisom izgleda Halkingolaca...sličnom izvještajima iz Španjolske.
Naravno...neka poštovani autor makete moju želju ne doživljava kao zahtjev...pa tako ni kao obavezu.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
|
Upisano: Uto Svi 21, 2013 8:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče boljih fotki moram prvo fotić nabavit,kupit,posudit što već jer na fotiću je objektiv riknul(zacvikal)
A kaj se tiče originalnih svjedočanstava i originalnih slika hm.teško da bi kaj mogel saznati jer tadašnje vojno reporterstvo baš i nije bilo razvijeno(barem tam u Aziji)tak da tih desetak i nešto crno-bjelih fotki teško možeš skužiti dal su blatni,prašnjavi,hrđavi,prefarbani...tako da sam sam si uzeo svoju slobodnu interpretaciju viđenja oklopnog vozila.
Kao recimo na ovom umjetničkom dijelu:
 _________________ CCCP
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Čet Svi 30, 2013 12:38 am Naslov poruke: |
|
|
Ne znam za ostale...no, ja sam objašnjenjem i više nego zadovoljan. Zaista nitko ne može argumentirano reći da to jeste to...no, nitko ne može reći ni da nije.
U biti...upravo me, zbog deficita podataka o Halkingolcima i zanimala logika odluke da ga se prikaže baš ovako. Uglavnom i meni je logično...iako ga ja ne bih tako prikazao...no, o tome ćemo kad ja budem izradio svog Halkingolca...da li Betu ili Dvajsšesticu. Kao i sve do sada...i ta moja buduća maketa će imati svoju logiku.
Na stranu blabla...koliko mogu vidjeti na fotkama...meni se ova Beta čini i više nego ok. Svaka čast.
I jedna bubica u uho autora makete. Beta...sedmica...Mandžurac iz četrespete...sudionik operacije razbijanja Kvantunške armije pod zapovjedništvom Malinovskog. Relikt iz vremena prije rata...izuzetno vješto i učinkovito uporabljen na kraju rata (realno...jedino su Žukov kod Halkin-gola prije rata i Malinovski u Mandžuriji na samom kraju rata Bete upotrijebili onako kako je originalno predviđeno da ih se upotrebljava...i zanimljivo, to su jedine dvije bitke u kojima su Bete zaista i zasjale).  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Čet Svi 30, 2013 10:04 am Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Ne znam za ostale...no, ja sam objašnjenjem i više nego zadovoljan. Zaista nitko ne može argumentirano reći da to jeste to...no, nitko ne može reći ni da nije.
U biti...upravo me, zbog deficita podataka o Halkingolcima i zanimala logika odluke da ga se prikaže baš ovako. Uglavnom i meni je logično...iako ga ja ne bih tako prikazao...no, o tome ćemo kad ja budem izradio svog Halkingolca...da li Betu ili Dvajsšesticu. Kao i sve do sada...i ta moja buduća maketa će imati svoju logiku.
Na stranu blabla...koliko mogu vidjeti na fotkama...meni se ova Beta čini i više nego ok. Svaka čast.
I jedna bubica u uho autora makete. Beta...sedmica...Mandžurac iz četrespete...sudionik operacije razbijanja Kvantunške armije pod zapovjedništvom Malinovskog. Relikt iz vremena prije rata...izuzetno vješto i učinkovito uporabljen na kraju rata (realno...jedino su Žukov kod Halkin-gola prije rata i Malinovski u Mandžuriji na samom kraju rata Bete upotrijebili onako kako je originalno predviđeno da ih se upotrebljava...i zanimljivo, to su jedine dvije bitke u kojima su Bete zaista i zasjale).  |
Konačno se netko udostojio pristojno komentirati maketu i prihvatiti drugačije mšljenje od čovjeka koji "ne spada u kremu" hr maketarstva, ne sudjeluje po natjecanjima i ne mlati praznu slamu po forumu.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Azagtoth
| | Član od: 04 Svi 2006 | | Poruke: 198 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 30, 2013 2:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Zaista predivno!Jedan od meni omiljenih tenkova, i jos malo ezotericna tema...svaka cast majstore!Samo nastavi tako!  _________________ You hear voices too...?!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|