Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Trabakul
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
zvjezdan

Član od: 07 Velj 2010
Mjesto: Vitez BiH
PorukaUpisano: Pon Sij 06, 2014 12:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dosta palubne opreme je gotovo , skoro počinjem sa bojanjem .

Sa pumpom sam zadovoljan samo da bojanje ispadne dobro , metalne dijelove ću patinirati .

Okov na križu jarbola za gornje pripone - šupljače , križ bojim u bijelo .

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Špar

Član od: 25 Lis 2013
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Sij 06, 2014 11:29 am    Naslov poruke: Dama 7 Citiraj ovaj komentar

Za adresu g.Luciana Kebera najbolje da se obratite na adresu CTK Rijeka,Školjić 6.Ovo je broj osobe koja vam moze dati broj telefona g.Kebera:Gdja Andreja 051-327-155.Ona inače radi u CTK.Ili mozete pokusati preko Hrvatski savez brodomaketara.Sretno. Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dama7

Član od: 23 Svi 2012
Mjesto: split
PorukaUpisano: Pon Sij 06, 2014 5:00 pm    Naslov poruke: Re: Dama 7 Citiraj ovaj komentar

zahvaljujem provat ću preko tel.
Natrag na vrh
Roland

Član od: 11 Kol 2013
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Uto Sij 07, 2014 1:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično šteta da bokaporta na palubi nije otvorena da se vidi unutra...
zvjezdan

PorukaUpisano: Uto Sij 07, 2014 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Roland Napisao/la:
Odlično šteta da bokaporta na palubi nije otvorena da se vidi unutra...

U pravu si meštre za drugi projekat ču imati u vidu tu primjedbu. Bit će još maketa nadam se , ova mi je tek dvanaesta .
Natrag na vrh
zvjezdan

PorukaUpisano: Pon Sij 27, 2014 8:27 pm    Naslov poruke: Pituranje Citiraj ovaj komentar

Pošto nisam zadovoljan sa trenicama , nisam dobro odradio dio koji se prirodno sužava prema krmi i pramcu , ja ču svoju maketu obojiti. Prihvatam sve dobronamjerne savjete i kritike . Boje koje ču upotrijebiti su akrilne slikarske , sa kojima sam već radio i zadovoljan sam. Dijelovi koji su obojeni bezbojnom bojom su samo premazani lanenim uljem - firnisom .

Boje su recimo tradicijske dalmatinske bijela, crvena i plava .

Paluba je normalno samo zaštićena lanenim uljem kao i većina palubne opreme .

Ispod vodene linije bojim crvenom bojom kod nas zvanom minijum , osnovna boja za metal . Meni se sviđa i zadovoljan sam izgledom .

zvjezdan: poruka promijenjena dana: Pon Sij 27, 2014 11:25 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
willer

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Omis/Zadar
PorukaUpisano: Pon Sij 27, 2014 9:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U orginalu, trabakuli su se farbali tako da nema greške Smile
zvjezdan

PorukaUpisano: Sri Sij 29, 2014 10:12 am    Naslov poruke: mjerilo Citiraj ovaj komentar

zvjezdan Napisao/la:
Špar Napisao/la:
Ako su brokve (čavlići) o,8 mm a nacrt 1:5o kolika je glava tog čavla,jeste li o tome razmisljali.Jer autor nebi bio zadovoljan da se toliko griješi a radite po njegovim uputstvima.Inače kada se raspravlja o madirima nije točno da moraju biti sljubljeni zbog širenja materijala a i na pravom brodu se ostavljao razmak koji se šuperio i kitao.Na plastičnim brodovima rade imitaciju udubljenja da istaknu madire.Ali rad je odličan.

Poštovanje Špar !! 1 cm = 0,33mm , trebalo bi da bude na mojoj maketi. Što bi trebalo da bude otprilike 10 mm glava čavla u prirodnoj veličini . Imam borer-burgiju 0,35 mm. ali samo jednu. Nisam imao hrabrosti da bušim 300- tinjak provrta sa njim , nego sam polomio 4 burgije od 0,8 mm. Hvala na kritikama , drago mi je da neko ozbiljno prati radove. Većina na forumu samo hvale i govore super je ,a ja se ne bih složio sa tim . Svako treba da radi kako misli da bi trebalo da izgleda maketa , ali što ne izgleda vizualno , proporcionalno itd. kao pravi brod ,trebalo bi ukazati na greške i nelogičnosti . Netko neće da prihvati savjete zato ja inače i ne ulazim u rasprave , ali samo dobronamjerna kritika i ukazivanje na greške može poboljšati slijedeće naše radove. Hvala

Mjerilo nije kao što piše u knjizi 1:50 , nego sam povećanjem nacrta i pridržavajući se mjera u opisima knjige dobio mjerilo 1:30 .
Natrag na vrh
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Sri Sij 29, 2014 11:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo urađeno! Čestitam!
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
graffa

Član od: 07 Stu 2011
Mjesto: velika gorica
PorukaUpisano: Sri Velj 05, 2014 1:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zašto si onako ljep i čisti trup išao farbati. Sad se ne vide sve one uredno složene letvice trupa. Trebao si samo malo zatamniti drvo čajem a ispot vodene linije ofarbati u mat bijelo. Šteta je farbati ljepo urađen trup. To jedino onda ako je kitan pa brušen i tako to.
Inače sve pet. Smile
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
zvjezdan

PorukaUpisano: Pet Kol 01, 2014 11:27 pm    Naslov poruke: evo me opet Citiraj ovaj komentar

Dugo nisam ništa objavljivao , mada se stalno radi pomalo . Kako stižem od drugih obaveza tako i uradim ponešto na maketi . Mada sam poprilično odužio , ovih dana se više radilo nego inače . Kod nas je vrijeme grozno , stalno pada kiša , te sam našao više vremena za maketu.

Palubna oprema je skoro sva gotova !

Pramac i krma .

Oprema je standardna .

Natrag na vrh
Wishmaster

Član od: 04 Stu 2012
Mjesto: Zenica
PorukaUpisano: Pet Kol 01, 2014 11:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka cast Zvjezdane. Prelijepo izgleda.
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
zvjezdan

PorukaUpisano: Ned Kol 17, 2014 11:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kada sam radio svoju prvu maketu Santa Maria prije petnaestak godina, bocele , žabice i šupljače sam naručio od Tehnodidakte u Puli. Još je tada postojao jedan kiosk sa starim materijalom koji je proizvodila ta firma. Takođe sam i nacrt toga broda kupiuo od njih.

Kada sam dobio te bocele bio sam presretan , jer su po meni dobro izgledali , mada su bili plastićni.

Kada sam stupio u kontakt sa prijateljim maketarima u Splitu (pok. Franjić ,Maretić ,Žaja ) počeo sam od njih kupovati bocele, koji su bili mnogo bolji od plastike.

Za ovu maketu kupio sam Maristeline bocele , a neke sam i sam izradio.

Na prvoj maketi SM. imao sam šupljaće okrugle 7mm , i bocele 4-5 mm. Na ovoj maketi imam 10 raznih dimenzija bocela i žabica.

I sve su drvene.
Natrag na vrh
zvjezdan

PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 10:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Konopi su kupljeni u Maristeli Split , a neke sam sam izradio , deblje konope. Neke konope sam potamnio u čaju , jer sam se trudio da su pamučni.

Prije ugradnje konope sam uvoštio . Vosak je domaći , također sam i pčelar.

Meni je vezivanje konopa jedna od dražih operacija pri izradi makete.

Propone naravno idu prve .

Natrag na vrh
2milimetra

Član od: 26 Sij 2011
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Ruj 23, 2014 6:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 4/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma