Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Sri Velj 19, 2014 6:08 pm Naslov poruke: T34/85 w. Bedspring 1/35 |
|
|
Evo jos jednog T34 u nizu, i meni su dosadili ali, moras ih voleti prosto Dakle, Dragonov kit, T34 sa Bedspring oklopom, savrsena maketa, dosta ecovanih delova, savrseno uklapanje, gotovo bez gita zavrsena. Kada sam pocinjao projekat zeleo sam da uradim vernu kopiju cuvenog (i izlizanog) K230 tenka druge Gardijske Armije u Berlinu, ali Dragon i nije bas olaksao posao, obzirom da tenk sa slika ocigledno ima tockove u obliku tanjira dok je Dragon u kitu dao one oblika "paukove mreze". Takodje su ecovani delovi bedspring oklopa napravjeni kao nasumicno, lice na one sa slika ali ipak nije to. Ne doprinosi ovo kvalitetu makete, ali mislim da kada se Dragon vec potrudio na napravi takvu maketu sa hrpom dodatnih delova, mogli su ici do kraja i dati tacne delove, koliko je to moglo biti tesko? Nisam se mnogo potrudio da ispravljam ovo, pa sam odustao od potpune verodostojnosti. Naravno da sam mogao da kupim rezinske tockove, ali sam odlucio da mi je to ipak nepotreban trosak koliko god mali bio, studentski dani su poprilicno nezgodni sa finansijske strane
Maketa je ofarbana AK Interactive setom za ruska vozila, koji mi je opet zadao dosta problema, jer je set stajao nekoriscen oko 10 meseci, boje su se tako natalozile da sam jedva uspeo da ih promesam. 6 slojeva boje i tezak preshading i modulacija, jer mu sledi i tezak vetering Oznake rucno iscrtane, posle njih uradjeni "dot filter" slikarskim bojama, pa obican filter i wash tamno sivom nijansom. Osnovni vetering, sledi Chipping, pa rdja pa streaking efekti pa sve redom, najinteresantniji deo Za sada sam jako zadovoljan, videcemo kako ce ispasti do kraja
Izvinjavam se zbog losih slika, prinudjen sam da improvizujem pri fotografisanju jer nemam nista od opreme pri ruci
Komentari dobrodosli,
Stefan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Sri Velj 19, 2014 8:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Eto kad bi moja "Zvjezdica" donekle ličila na ovo ja bi bio vrlo sretan
Divno izgleda! Ja ga godinama imam, ali iz poštovanja od kada sam prvi put otvorio kutiju još je nezapočet  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
|
Upisano: Sri Velj 19, 2014 9:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Andro, pre bih ja mogao da kazem to, kada bi moj T34 licio na tvoje radove  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
|
Upisano: Pet Velj 28, 2014 1:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Mali update, chipping i rdja. Rdja nije jos gotova, imam jos par stvari da dodam. Da li je previse? Jeste bogami, ali mi se bas ovako dopada
Pozdrav,
Stefan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Velj 28, 2014 1:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je bio super u ovoj fazi:
Nakon toga mi je previše hrđav. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Velj 28, 2014 2:00 pm Naslov poruke: |
|
|
World Class! _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 28, 2014 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
...slažem se sa vikingom....bio ti je super do hrđe....sad mi izgleda kao zapušten poslije rata....makar dobro si zhrđao, samo malo previše... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pet Velj 28, 2014 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Borami prećera s ovom rđom......prije toga je bio puno bolji _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
|
Upisano: Pet Velj 28, 2014 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Znam znam da je previse, ali ko sto rekoh, to mi je i bio cilj
Ima jos mnogo da se radi na ostarevanju, tek sam na pola puta, pigmenti i ulja ce da ubiju ovo do sad, i onda, ako sve uradim kako treba, ce biti taman.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Pet Velj 28, 2014 4:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | Meni je bio super u ovoj fazi:
Nakon toga mi je previše hrđav. |
Taman si mi oteo riječ iz usta. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MakroMaki
 | | Član od: 27 Kol 2013 | | Poruke: 639 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 28, 2014 4:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo si to izveo, svidja mi se i chipping i hrdza... ali da, izgleda malo pretjerano. Nastavi dalje, drzim ti fige da ga izvuces onako kako si zamislio.
M _________________ MK Grunf Zagreb - ajatolah rokenrolah
MK Grunf website |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Sub Ožu 01, 2014 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
Tope se zadnji ostatci mog maketarskog samopoštovanja dok ovo gledam!
Bravo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 9:58 am Naslov poruke: |
|
|
Sve je odlično , a chiping i weathering vrlo , vrlo realistični osim "malo" hrđe . Veteran koji je prošao dugi put ... Bravo. _________________

von Stuck: poruka promijenjena dana: Pon Ožu 03, 2014 10:54 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: | Tope se zadnji ostatci mog maketarskog samopoštovanja dok ovo gledam!
Bravo! |
Andro , kao i uvijek , pretjeruješ i umanjueš svoju vrijednost. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2014 12:57 am Naslov poruke: T-34-85 s mrežastim odmaknutim oklopom. |
|
|
Poštovani.
Uistinu odlična tema i "zagriženo" vrlo predan rad na maketi. Nema potrebe pretjerano kritizirati završni izgled hrđanja jer se može govoriti o LICENCIJI POETICI maketara.
-Od dana izlaska iz "tenkograda" do zauzeća Berlina je bilo dovoljno kišnih dana da brojne ogrebotine pohrđaju. Maketarski ovaj prikaz odgovara nekom oklopnjakau stalno izlošenom habanju i velikim promjenama temperature što bi izazvalo ubrzano hrđanje i curenje tragova duboke hrđe.
-Najvjerojatnije su Crvenoarmejci povremeno popravljali oguljenja prvom bojom koja im je došla pod ruku, pa su tenkovi izgledali šarenije nego si to danas možemo zamisliti. Ako nisu imali dovoljno one "oklopne" tamnozelene ili 4BO "zaštitne" boje mošda su istu miješali s prvom koju su pronašli na terenu. Isto vrijedi i za propisanu bijelu taktičku boju. Sve što im je u Berlinskoj operaciji od svjetlih boja došlo pod ruku su proglasili valjanom. Možda se rabila i žarko crvena!
-Po prohodnom "palubnom" dijelu tenka ja bih očekivao sjajnija oguljenja i ljuštenja boje "chipping" uz otiske čizama, masnih ruku i vučenja sanduka streljiva. Ratne Life snimke u bojama prikazuju osobito uredne obojene 4BO pomalo zaprašene T-34-85 u Ausrtiji, svibnja 1945.
Lijep pozdrav. Dragiša HOMO LUDENS. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|