Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T34/85 w. Bedspring 1/35
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Stefan

Član od: 21 Pro 2007
PorukaUpisano: Sri Velj 19, 2014 6:08 pm    Naslov poruke: T34/85 w. Bedspring 1/35 Citiraj ovaj komentar

Evo jos jednog T34 u nizu, i meni su dosadili ali, moras ih voleti prosto Very Happy Dakle, Dragonov kit, T34 sa Bedspring oklopom, savrsena maketa, dosta ecovanih delova, savrseno uklapanje, gotovo bez gita zavrsena. Kada sam pocinjao projekat zeleo sam da uradim vernu kopiju cuvenog (i izlizanog) K230 tenka druge Gardijske Armije u Berlinu, ali Dragon i nije bas olaksao posao, obzirom da tenk sa slika ocigledno ima tockove u obliku tanjira dok je Dragon u kitu dao one oblika "paukove mreze". Takodje su ecovani delovi bedspring oklopa napravjeni kao nasumicno, lice na one sa slika ali ipak nije to. Ne doprinosi ovo kvalitetu makete, ali mislim da kada se Dragon vec potrudio na napravi takvu maketu sa hrpom dodatnih delova, mogli su ici do kraja i dati tacne delove, koliko je to moglo biti tesko? Very Happy Nisam se mnogo potrudio da ispravljam ovo, pa sam odustao od potpune verodostojnosti. Naravno da sam mogao da kupim rezinske tockove, ali sam odlucio da mi je to ipak nepotreban trosak koliko god mali bio, studentski dani su poprilicno nezgodni sa finansijske strane Very Happy
Maketa je ofarbana AK Interactive setom za ruska vozila, koji mi je opet zadao dosta problema, jer je set stajao nekoriscen oko 10 meseci, boje su se tako natalozile da sam jedva uspeo da ih promesam. 6 slojeva boje i tezak preshading i modulacija, jer mu sledi i tezak vetering Very Happy Oznake rucno iscrtane, posle njih uradjeni "dot filter" slikarskim bojama, pa obican filter i wash tamno sivom nijansom. Osnovni vetering, sledi Chipping, pa rdja pa streaking efekti pa sve redom, najinteresantniji deo Very Happy Za sada sam jako zadovoljan, videcemo kako ce ispasti do kraja Smile

Izvinjavam se zbog losih slika, prinudjen sam da improvizujem pri fotografisanju jer nemam nista od opreme pri ruci Razz

Komentari dobrodosli,

Stefan Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
T34

Član od: 20 Ruj 2010
Mjesto: Dalmacija
PorukaUpisano: Sri Velj 19, 2014 8:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eto kad bi moja "Zvjezdica" donekle ličila na ovo ja bi bio vrlo sretan Wink
Divno izgleda! Ja ga godinama imam, ali iz poštovanja od kada sam prvi put otvorio kutiju još je nezapočet Smile
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Sri Velj 19, 2014 9:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andro, pre bih ja mogao da kazem to, kada bi moj T34 licio na tvoje radove Smile
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Pet Velj 28, 2014 1:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali update, chipping i rdja. Rdja nije jos gotova, imam jos par stvari da dodam. Da li je previse? Jeste bogami, ali mi se bas ovako dopada Very Happy

Pozdrav,

Stefan
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pet Velj 28, 2014 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je bio super u ovoj fazi:

Nakon toga mi je previše hrđav.
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Velj 28, 2014 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shocked World Class!
Davor

Član od: 09 Lis 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 28, 2014 2:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...slažem se sa vikingom....bio ti je super do hrđe....sad mi izgleda kao zapušten poslije rata....makar dobro si zhrđao, samo malo previše...
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Velj 28, 2014 2:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Borami prećera s ovom rđom......prije toga je bio puno bolji

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Stefan

PorukaUpisano: Pet Velj 28, 2014 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znam znam da je previse, ali ko sto rekoh, to mi je i bio cilj Smile

Ima jos mnogo da se radi na ostarevanju, tek sam na pola puta, pigmenti i ulja ce da ubiju ovo do sad, i onda, ako sve uradim kako treba, ce biti taman. Very Happy
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pet Velj 28, 2014 4:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:
Meni je bio super u ovoj fazi:

Nakon toga mi je previše hrđav.

Taman si mi oteo riječ iz usta.
Natrag na vrh
MakroMaki

Član od: 27 Kol 2013
PorukaUpisano: Pet Velj 28, 2014 4:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo si to izveo, svidja mi se i chipping i hrdza... ali da, izgleda malo pretjerano. Nastavi dalje, drzim ti fige da ga izvuces onako kako si zamislio.

M

MK Grunf website
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
T34

Član od: 20 Ruj 2010
Mjesto: Dalmacija
PorukaUpisano: Sub Ožu 01, 2014 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tope se zadnji ostatci mog maketarskog samopoštovanja dok ovo gledam!
Bravo!
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2014 9:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve je odlično , a chiping i weathering vrlo , vrlo realistični osim "malo" hrđe . Veteran koji je prošao dugi put ... Bravo.

von Stuck: poruka promijenjena dana: Pon Ožu 03, 2014 10:54 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2014 10:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:
Tope se zadnji ostatci mog maketarskog samopoštovanja dok ovo gledam!
Bravo!

Andro , kao i uvijek , pretjeruješ i umanjueš svoju vrijednost.

Član od: 01 Lis 2009
PorukaUpisano: Sri Ožu 05, 2014 12:57 am    Naslov poruke: T-34-85 s mrežastim odmaknutim oklopom. Citiraj ovaj komentar

Poštovani.
Uistinu odlična tema i "zagriženo" vrlo predan rad na maketi. Nema potrebe pretjerano kritizirati završni izgled hrđanja jer se može govoriti o LICENCIJI POETICI maketara.
-Od dana izlaska iz "tenkograda" do zauzeća Berlina je bilo dovoljno kišnih dana da brojne ogrebotine pohrđaju. Maketarski ovaj prikaz odgovara nekom oklopnjakau stalno izlošenom habanju i velikim promjenama temperature što bi izazvalo ubrzano hrđanje i curenje tragova duboke hrđe.
-Najvjerojatnije su Crvenoarmejci povremeno popravljali oguljenja prvom bojom koja im je došla pod ruku, pa su tenkovi izgledali šarenije nego si to danas možemo zamisliti. Ako nisu imali dovoljno one "oklopne" tamnozelene ili 4BO "zaštitne" boje mošda su istu miješali s prvom koju su pronašli na terenu. Isto vrijedi i za propisanu bijelu taktičku boju. Sve što im je u Berlinskoj operaciji od svjetlih boja došlo pod ruku su proglasili valjanom. Možda se rabila i žarko crvena!
-Po prohodnom "palubnom" dijelu tenka ja bih očekivao sjajnija oguljenja i ljuštenja boje "chipping" uz otiske čizama, masnih ruku i vučenja sanduka streljiva. Ratne Life snimke u bojama prikazuju osobito uredne obojene 4BO pomalo zaprašene T-34-85 u Ausrtiji, svibnja 1945.

Lijep pozdrav. Dragiša HOMO LUDENS.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma