Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2014 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
I tvoja je Slavonka
Koja si kategorija ?
Ja sam se taman stesao prosle godine
na terenu ali otkad sam se vratio svojoj
Slavonki vratila mi se i kulja  _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2014 11:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | vidim nitko neće pogađati koja je kardinalna greška |
Jel' pitotka ili pomocni usis ili mi nesto promice?
Ja naravno ne mislim nista lose. Volim miguse, uciti o tehnickim rjesenjima u zrakoplovstvu i svaka sastavljena maketa miguse na forumu me veseli (pogotovo HRZ migusa). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr_Spock
 | | Član od: 04 Kol 2006 | | Poruke: 129 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2014 1:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Evo zadnje od mene, vidim nitko neće pogađati koja je kardinalna greška ,pa ajd da privedemo stvar kraju, kažu g. moderator...
Pokazujem ženici jutros kakva se rasprava povela oko MiGova i ćita ona malo ,svidio joj se Damirov vic ,al kaže da sam vam prešutio jednu bitnu stvar...
" Nisi rekao dečkima da si uspio složiti avionćeke i započeti tenk zato kaj sam ja bila s djecom skoro 2 tjedna kod mame u Slavoniji ,a ti napokon imao vremena za igranje!!!"  |
Greška, možda flapsovi odgore? Treba pokitati krivu liniju i urezati novu na pravom mjestu. Flapsovi na krilu odgovaraju za PF verziju.
BTW makete super izgledaju bez obzira na boje rundela i/ili boje kamuflaže. Po meni dovoljno uvjerljivo za ovo mjerilo.
Zanimljivo da sam i ja mogao raditi (i završiti) svoje Migove samo kada nije bilo žene i djeteta doma, zato se i odužilo. I naravno, žena je bila kod mame u Slavoniji.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2014 4:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | I tvoja je Slavonka Very Happy
Koja si kategorija ?
Ja sam se taman stesao prosle godine
na terenu ali otkad sam se vratio svojoj
Slavonki vratila mi se i kulja Smile |
| Citat: | | Zanimljivo da sam i ja mogao raditi (i završiti) svoje Migove samo kada nije bilo žene i djeteta doma, zato se i odužilo. I naravno, žena je bila kod mame u Slavoniji. Very Happy |
Ha ,ha vidim ima nas trebali bi osnovati zasebni maketarski klub "Slavonskih zetova"
Koja kategorija?!? Pa moja Slavonka ,osim što je Slavonka je i po struci kuharica ,kaj misliš koja smo kategorija NAJTEŽA!
| Citat: |
Greška, možda flapsovi odgore? Treba pokitati krivu liniju i urezati novu na pravom mjestu. Flapsovi na krilu odgovaraju za PF verziju. | dobro to ,ali nisam mislio na to...
| Citat: | | Jel' pitotka ili pomocni usis ili mi nesto promice? Very Happy Very Happy |
Da pitotka ,em fale dva vodoravna krilca ,em ju nisam svijao, eto još materijala za one koji gledaju greške  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2014 5:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo....
I Moja je slavonka a kategorija hm poprilično teška 90+.
A sad što se tiče rasprave.
Ponekad se zaljepe razni kritičari i drže kao pijani plota svojih teorija a čovjek je maketu radio za svoj gušt,sa onim što mu je bilo dostupno.
Bilo bi dobro da maketar u prvom postu naglasi da je maketa natjecateljska ili napravljena za svoju dušu
Pozdrav Marijan. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2014 6:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: |
Da pitotka ,em fale dva vodoravna krilca ,em ju nisam svijao, eto još materijala za one koji gledaju greške  |
Pa ja jesam primjetio razlike u pitot cijevima jer si rekao da se "greške" vide kad se usporedi sa Vjekinom maketom, ali to jednostavno nisam smatrao "kardinalnom" greškom nego razlikom u mjerilima. Vjekina miguša je 48-ica i logično je da je razina detalja veća nego na 72-ojci a i uostalom, to je greška proizvođača makete a ne tvoja. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2014 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: |
...Vjekina miguša je 48-ica i logično je da je razina detalja veća nego na 72-ojci a i uostalom, to je greška proizvođača makete a ne tvoja. |
Nije kardinalna ali kad se uzmu u obzir ovaj post uz svakakve sugestije to nitko nije spomenuo, no kad je već dodavao vertikalna krilca moga je i vodoravna - i još uvijek može i da to je zvezdina greška.
Mene osobno ne smetaju greške u panelima, pogotovo ne u 1/72 ali mi je žao kad se omakne tako nešto.
Fale ta krilca - doduše nije ih teško nadomjestiti,
cilindar na poklopcu glavnog trapa je na krivoj strani u sastavnici - ja sam to kasno skužio ovdje Poky nije,
i taj "čep" na grbi koji sam tek u ovom postu zamjetio.
To su greške proizvođača koje su se sasvim sigurno mogle riješiti prije izbacivanja na tržište.
E sad biti će da ima još nedostataka pa bih volio da se, kad se već uzurpirao post, navedu ostale. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr_Spock
 | | Član od: 04 Kol 2006 | | Poruke: 129 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 09, 2014 9:21 am Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: | | Poky Napisao/la: | .......Ja imam dva HRZ MiGa u vitrini ,a vi nemate! ......... |
 |
Ja isto imam dva HRZ Miga, ali mi ne stanu u nijednu vitrinu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|