Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| willer
 | | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 206 | | Mjesto: Omis/Zadar |
|
Upisano: Pon Ožu 11, 2013 1:08 pm Naslov poruke: Hvarska galija "Sv. Jeronim" 1571. |
|
|
Hvarska galija "Sv. Jeronim" jedna je od više galija dalmatinskih gradova-sudionica bitke kod Lepanta 1571. Galiju iz "Maristellinog" kita gradi moj prijatelj, hvaranin, Siniša Matković-Mikulčić.
Nekoliko puta se pokušao registrirati na forum ali mu ne ide. Molim moderatore da mu (nam) pomognu kako bi svi mogli pratiti.
 _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sri Ožu 13, 2013 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Bit će lijepo. Koliko je debela šperpločica? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
|
Upisano: Uto Tra 02, 2013 1:57 pm Naslov poruke: |
|
|
E Dida, nažalost nebi zna reć... Eto, još jedamput apeliram da mi se jave moderatori u inbox pa da čovik i osobno sudjeluje u na forumu.
evo dvi novije slike: _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Uto Tra 02, 2013 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| willer Napisao/la: | E Dida, nažalost nebi zna reć... Eto, još jedamput apeliram da mi se jave moderatori u inbox pa da čovik i osobno sudjeluje u na forumu.
evo dvi novije slike: |
Willer, najbolje je da pošalješ osobnu poruku administratoru foruma, s opisom smetnje s kojom se susreće tvoj prijatelj.
Želim ti ugodan dan.  _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
|
Upisano: Uto Tra 02, 2013 7:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo javio sam im opet... Steta da jedan ovakav projekt prođe nezapaženo. _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| lesignan
| | Član od: 04 Tra 2013 | | Poruke: 4 | | Mjesto: Hvar - Lesina |
|
Upisano: Sub Tra 06, 2013 4:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| debljina sperploce je 4 mm |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
|
Upisano: Ned Tra 07, 2013 3:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo javija se kalafat od galije Pripuštan ti timun! _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| lesignan
| | Član od: 04 Tra 2013 | | Poruke: 4 | | Mjesto: Hvar - Lesina |
|
Upisano: Ned Tra 07, 2013 4:57 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kum od barbe
| | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 57 | | Mjesto: Lepoglava |
|
Upisano: Pon Tra 08, 2013 6:08 pm Naslov poruke: |
|
|
DOOBRODOŠLI!!
Jako mi je drago što se netko "ulovio u koštac" sa mojom "ljubavi na prvi pogled" (mali znakić udruge "Vila Velebita" na koricama knjižice "Omiška strijela (SAGITTA) - knjižicu je nabavio moj prijatelj i kum barba za svoj prvi uradak).
Pošto je tada još bio mladi maketar (daavno), došao mi je sa nekim pitanjima - a ja, okorijeli "zrakoplovac" - zarazio se "brodo" virusom, iako nisam ni bio svjestan u istom trenutku.
Pozorno ću pratiti Vaš rad i još jednom ČESTITAM i DOOBRODOŠLI!!
Pozdrav
Darko
P.S.
Ako nađete vremena - možete li dati neku recenziju kita - kako ste zadovoljni sa dijelovima, uputama i tako to? _________________ ako posudiš - vrati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špar
 | | Član od: 25 Lis 2013 | | Poruke: 87 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Pro 03, 2013 6:23 pm Naslov poruke: E moj kume |
|
|
| Ako nisi do sada pronašao knjigu Sagita omiška strijela pokušaj u Nsb u Zagrebu.Izdala je udruga Vila Velebita sa sjedištem u Splitu ali sada je u Puli.Nacrt sv.Jerolima je izradio pk.Leo Verle i mislim da je Maristela preradila taj nacrt.Inače Maristela daJE SVOJE kitove maketarima da ih izrade kao makete i odlaze na natjecanja te tako budu verificirani nacrti.Normalno sve ovisi o kvaliteti izrade.pozdrav špar |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
|
Upisano: Sri Pro 04, 2013 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Za one kojima je bliže Zadar, knjiga se može naći i u Znanstvenoj knjižnici. Iako bez velike euforije jer ona ne sadrži nacrte nego pojednostavljene upute za izradu starohrvatske sagene. Meni najinteresantnije je prikaz neretljansko omiške strijele po Kozličiću kao i fotografija gotove makete što bi donekle i odgovaralo povijesnim opisima tog tipa broda. _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špar
 | | Član od: 25 Lis 2013 | | Poruke: 87 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Pro 09, 2013 6:52 pm Naslov poruke: Nema veze sa temom |
|
|
| Willer,postavili ste na forumu palube pitanje zna li tko onađenom topu u akvatoriju Makarske.Ja sam bio član posade broda sa kojega je top.Odgovor sam dao na "palubi".Ako vas još nešto zanima kontaktirajte me slobodno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2milimetra
| | Član od: 26 Sij 2011 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Stu 19, 2014 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jel ovo stalo ili šta ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
|
Upisano: Sub Sij 10, 2015 10:37 am Naslov poruke: |
|
|
Da je gotovo kolega bi mi se i privatno pohvalio Ajmo Šime! Nema kartolina Fora na eBayu uvati se brodi  _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|