Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kupujem trafo za Proxxon

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Mali oglasi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ben-66

Član od: 25 Pro 2010
Mjesto: slavonski brod
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 5:22 pm    Naslov poruke: Kupujem trafo za Proxxon Citiraj ovaj komentar

Kupujem trafo za Proxxon maketarsku buslicu ....Moze i polovan ako netko ima ..Busilica je jacine 100 W ,radnog napona od 12-18 V ,ne znam amperazu sto jaca to bolja ...Ponude mogu na PP ili na mob 091 9710957
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 5:26 pm    Naslov poruke: Re: Kupujem trafo za Proxxon Citiraj ovaj komentar

ben-66 Napisao/la:
Kupujem trafo za Proxxon maketarsku buslicu ....Moze i polovan ako netko ima ..Busilica je jacine 100 W ,radnog napona od 12-18 V ,ne znam amperazu sto jaca to bolja ...Ponude mogu na PP ili na mob 091 9710957

P= UxI
I = P/U
znaci na 18 V - min5,5 A
na 12 V - min 8,5 A
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
ben-66

PorukaUpisano: Pon Sij 12, 2015 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Slider ,,,Vidim da se razumijes u elektroniku pa bih te htio pitati ,,,,posto znas i sam da je recesija Evil or Very Mad ,pa mi je kupovina novog trafoa skupa ,imas li ideju od cega bih mozda mogao iskoristiti trafo ,Mislio sam se posluziti punjacem za akumulatore ,,onaj od 12 V ,ili je mozda pametnije ,,samo ne znam koliko bi trpio opterecnja ,,,uzeti napajanje od kompa pa prikopcati na izlaze koji bi mi otprilike odgovarali ...Hvala na odgovoru !! Pozz
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Uto Sij 13, 2015 9:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ben-66 Napisao/la:
Hvala Slider ,,,Vidim da se razumijes u elektroniku pa bih te htio pitati ,,,,posto znas i sam da je recesija Evil or Very Mad ,pa mi je kupovina novog trafoa skupa ,imas li ideju od cega bih mozda mogao iskoristiti trafo ,Mislio sam se posluziti punjacem za akumulatore ,,onaj od 12 V ,ili je mozda pametnije ,,samo ne znam koliko bi trpio opterecnja ,,,uzeti napajanje od kompa pa prikopcati na izlaze koji bi mi otprilike odgovarali ...Hvala na odgovoru !! Pozz

komp zaboravi....to su male snage ...

punjac je mozda ok, treba vidit kolko ampera trpi i to bi bilo to- ne bi smio riknut nikako, al pregledaj kaj sve pise na mjemu
poanta je da sekundarni namot trafca mora bit od debele zice koja trpi tu amperazu...jos je u igri povrsina presjeka limova i jos par stvari da ne kompliciram al to te ne treba zabrinjavat ( samo objasnjava zakaj mali trafo nije dobar Smile)
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
ben-66

PorukaUpisano: Uto Sij 13, 2015 9:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok Slider ,,hvala puno na odgovoru ,,,Valjda cu nesto iskemijati !!Pozz
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Mali oglasi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma