Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

weda 180 ne šprica

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PetarBurazin

Član od: 06 Ožu 2015
Mjesto: Omiš
PorukaUpisano: Sri Jul 01, 2015 1:57 pm    Naslov poruke: weda 180 ne šprica Citiraj ovaj komentar

Nakon 2 godine rada weda više ne radi kako treba. Prilikom čišćenja pukla mi je 0.2mm dizna. Stavio sam diznu od 0,3mm i odgovarajuću iglu ali kroz diznu ne izlazi ništa čak i pod najvećim pritiskom. Rastavio sam ga i očistio 10 puta. Čak ne vrača mjehuriće u čašicu. Dali je problem u dizni 0,3mm ili su se negdje gdje ja ne vidim istopile brtve pa pušta cijeli zrak. Slinjenjem nisam uočio takvo mjesto! Very Happy
Zna li itko u ćemu bi moga biti problem?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Sri Jul 01, 2015 3:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam kupio vedu prije 5 mjeseci i već sam dvije dizne polomio...koristim nitro za čišćenej i očito je preagresivan za tu vrstu materijala. Dok revellov vario (badger9 koristim već 10 god i nikakvih problema....

provjeri onaj regulator protoka zraka na vrhu ispod dizne. mislim da on ima nekih gumica pa ti vjerovatno to blokira protok vazduha...
Natrag na vrh
PetarBurazin

PorukaUpisano: Sub Jul 11, 2015 9:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako sam rastavio, sastavio, pritega, provjerio airbrush jedno 20 puta odlučio sam da mi se ne da više zaje. sa njim pa odlučim kupit nešto novo i bolje. I tako kupim Iwatu HP-Cr spojim je na airbrush kad ono ni ona ne radi. Zato zaključih da je vjerovatno problem u kompresoru! Very Happy Ali kad spojim kompresor na brush i nabijem pritisak na 3 bara pritisak je stabilan, ne varira, ne smanjuje se i koliko sam uspio svatit nigdi ne pušta. Kada stisnem triger dolje brush izbacuje normanu količinu zraka ali voda ne izlazi kroz diznu. jedini slučaj kada voda uspije proći kroz diznu je kad posudicu od airbrusha stavim usta i pušem. Na taj način uspijem vodu spustit kroz diznu. Jeli iko ima sličan problem? Radi se o onom malom kompresoru bez spremnika šta stalno radi. Star je dvije godine i meni se na oko čini da radi isto kao i prvi dan. Hvala
Natrag na vrh
viper

Član od: 07 Pro 2005
PorukaUpisano: Sub Jul 11, 2015 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislim da je kolega u-boat imao sličan problem i kod njega je bilo do kompresora.
Natrag na vrh
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
PorukaUpisano: Sri Jul 15, 2015 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam imao ovaj

https://ss.knok.ba/pics/l/0000/0002/3928/1321691133565.JPG

Sve je bilo OK do momenta kad je prestao da "drži" pritisak. Boja nije normalno izlazila. Kupio sam drugi kompresor i sad radi sve ok Wink

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
PetarBurazin

PorukaUpisano: Sri Jul 15, 2015 4:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Amo reć da ja imam nešto slično. moj je problem šta kad ga ''natlačim'' na manometru on pokazuje stalni pritisak koji se smanjuje jedino kad pustim zrak kroz airbrush. Kad otpustim triger tlak se opet vrati tamo di je bio. Nije mi jasno ništa!
Natrag na vrh
jura_vg

Član od: 05 Velj 2015
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Jul 15, 2015 5:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Povećanjem protoka dolazi do pada tlaka. To je normalno, a pošto nemaš spremnik stlačenog zraka, tvoj kompresor je sustav prvog reda i svaka promjena protoka direktno će se pokazati i kao promjena tlaka.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
PetarBurazin

PorukaUpisano: Pet Jul 17, 2015 1:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma kužim ja to. Problem je samo šta boja ne prolazi kroz diznu a airbrush je novi novcati iz dućana! Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
brambass

Član od: 26 Kol 2015
PorukaUpisano: Sub Kol 29, 2015 1:24 pm    Naslov poruke: weda 180 ne šprica Citiraj ovaj komentar

ne znam, probaj pogledat video koliko sam skužio da ako ti je igla unutra od 0.2mm stavljaš samo iglu od 0.2mm, pogledaj si...
https://www.youtube.com/watch?v=zRBjHfKLDuQ
Natrag na vrh
PetarBurazin

PorukaUpisano: Pon Ožu 21, 2016 10:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ako ikoga zanima. Kupio sam novi kompresor i sad oba airbrusha rade normalno. Sad trebam otkrit zasto ovaj stari kompresor radi i nabija tlak te ga drži a nema dovoljno snage da airbrush radi.
Kupio sam onaj kompresor iz Bauhausa i već sam ga razbio. Onaj plastični čep kojim se regulira tlak sam podigao i iša zavrtit ali je to toliko loše napravljeno da je samo provrtio tj ona plastika koja bi trebala stvorit trenje i zavrtit onu željeznu šipku kojom se regulira se ''pojela'' i vrti u prazno. Ima li ko kakvo rješenje ili da ga vratim tamo. Ima 5god garancije ali ne znam, ulazi li to u garanciju.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma