Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Darijan
 | | Član od: 10 Velj 2008 | | Poruke: 76 | |
|
Upisano: Čet Kol 20, 2015 4:27 pm Naslov poruke: 1/3000 brodići |
|
|
Prijatelj mi nedavno iz Španjolske poslao set wargaming white metal modela britanske flote za "Command at sea" igru. Kaže njemu samo skupljaju prašinu ja ću znati bolje ih udomiti.
Lijepa mala flota. I što ja prvo napravim? Rekoh da vidimo jel mogu ja sam nešto napraviti u tom omjeru . Rezultat: Regina Marina brod matica hidrozrakoplova Giuseppe Miraglia
Za početak zadovoljavajuće, sad Royal Oak i nastaviti Georgiju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Kol 20, 2015 10:06 pm Naslov poruke: |
|
|
hehehe
kad dodjes do zadnjeg imat ce i ljude, rigging, ograde...  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Darijan
|
Upisano: Pet Stu 06, 2015 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Mali dodatak za Giuseppea:
A ovo je oklopni krstaš Amalfi, klase Pisa sestrinski brod Pise i grčkoga Georgeosa Averofa. Izgrađeni kao jeftinija verzija bojnih brodova klase Regina Elena bili su zastarjeli već tokom izgradnje obzirom da se tada pojavljuju prvi bojni krstaši u odnosu na koje su bili inferiorni. Amalfi je sudjelovao u talijansko-turskom ratu, ali mu je mogući doprinos sukobu na Jadranu u prvome svjetskom ratu onemogućila njemačka podmornica U-26 pod austro-ugarskom zastavom koja ga je torpedirala i potopila 1915. na povratku u Veneciju sa demonstrativne plovidbe blizu Pule.
(Na pola puta.)
Sumnjam da ću si dozvoliti ići tako daleko da radim ograde i posade, ali rigging je zabavan i mislim da mi je dobro ispao. Inače nit koja ide od jarbola na zastavni štap se odljepila, tek sad sam skužio gledajući fotke pa to sam trebam popraviti.
Nisam baš sto posto sretan kako je more ispalo ali mislim je koncept dobar i da ga treba samo malo izbrusiti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 06, 2015 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepi brodići. Pod Regina Marina, vjerovatno si mislio na Regia Marina, koja je 1946. god preimenovana u Marina Militare. Zastava je imala kunu, a kasnije je bila bez nje.
 _________________ Pozdrav, Nostomo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Darijan
|
Upisano: Pet Stu 06, 2015 6:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomislav Viljetić Napisao/la: | Lijepi brodići. Pod Regina Marina, vjerovatno si mislio na Regia Marina, koja je 1946. god preimenovana u Marina Militare. Zastava je imala kunu, a kasnije je bila bez nje.
 |
Da Regia, meni stalno Regina jer mi Regina Elena brod stalno na pameti pa tako i ovo postalo Regina.
Hvala što si mi svrnuo pozornost na zastavicu prije no što sam si isprintao cijeli A4 papir sa naljepnicama za talijane. Tko bi onda docrtavao sve male krune ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 06, 2015 7:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Zato postojimo na Forumu, da razmjenjujemo znanja i iskustva. Zabune su uvijek moguće. Za nagradu si dobio amblem Regia Marina, pa ga možeš ukomponirati kao detalj.
 _________________ Pozdrav, Nostomo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|