Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 1:57 am Naslov poruke: Što je smisao ove rubrike? |
|
|
Već sam se u nekoliko navrata spremao napisati ovaj post, al uvijek odem dalje, međutim vidim da ljudi ovu rubriku doživljavaju relativno "neozbiljno", pa me doista zanima što su urednici ovog foruma zamislili kad su nam omogućili rubriku "što je ovo na fotki"...
Naime, s radoznalošću uvijek kliknem na neki novi topic koji se ovdje pojavi, a onda se razočaram kad skužim da ljudi mahom doživljavaju ovu rubriku kao neki kviz ili nagradnu igru, odn. "neozbiljno" kako sam gore naveo. Ne ulazeći sad u to što je to uopće "ozbiljno" ili "neozbiljno" u ovom hobiju i na ovom forumu, ali pretpostavljam da ga mi "insideri" doživljavamo više-manje "ozbiljno", a za "poluozbiljne" i "neozbiljne" stvari (koliko mogu skužiti) postoji rubrika "dnevni razgovori" (ili u slobodnom prijevodu: "o svačem ponešto ili pomalo"), whatever... Osobno potonju rubriku i ne otvaram jer "dnevne razgovore" više volim obaviti onako konzervativno, u "četiri oka" i uz kavu negdje na svježem zraku ako je moguće, odn. telefonom ako nije... A "ćaskati" i slušati viceve tkđ. više volim uživo... No, da se ne udaljim od onog što sam želio reći...
Smatram naime, da je svrha ove rubrike da ljudi kad naiđu na neku fotografiju na kojoj im je nešto nepoznato ili ih nešto u svezi toga zanima, da ju postiraju ovdje kako bi im drugi članovi foruma pomogli da razriješe svoje nedoumice, a ne da pljusnu fotku u stilu "ja znam kaj je ovo, al da vidim jel znate i vi, pa ak neko pogodi - plaćam pivu..." Iskreno, pritom baš i ne mogu dokučiti svrhu i smisao "uživanja" u eventualnom tuđem neznanju ili impresioniranošću brzinom odgovora nekog ko odma´zna da je to "čahura metka od 12,7 mm" ... al onda autor topica kaže: "je, ali iz koje točno puške je to ispucano... i kada ... ?!?" Malo banaliziram, al moram priznat da se jednostano "smrznem" kad vidim nešt u tom stilu pod ovom rubrikom,
Baš me dakle zanima, jel ova rubrika doista "nagradna skandinavka" ili platforma za pomoć i proširivanje svojih saznanja i rješavanje nedoumica...? Pa ću na temelju odgovora odlučiti dal ću više trošiti vrijeme otvarajući te topice i postove.
Sori za ovo, ali jednostavno sam morao...
... i vjerujem da nisam jedini koji se je o ovome zapitao... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Schnellboot
 | | Član od: 31 Svi 2006 | | Poruke: 285 | |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 8:45 am Naslov poruke: |
|
|
| Ako je moj topic "Wer ist er?" neprimjeren za ovu rubriku, onda bih zamolio moderatore da ga prebace na neko primjerenije mjesto ili obrišu. Shvaćam da ovaj moj topic nije baš "A što je ovo na fotki?", ali nabavio sam jednu zanimljivu sliku, a nisam baš bio siguran gdje bi ju bilo najbolje za postat. Stoga se ispričavam ako sam ju postao na neprimjerenom mjestu. No onda imam pitanje: gdje je najbolje mjesto za postanje takvih topica? Osobno mislim da rubrika "Dnevni razgovori" baš i nije zamišljena za takve topice pa bih molio moderatore neka mi kažu gdje će se ubuduće moći postat zanimljive fotografije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 9:55 am Naslov poruke: |
|
|
Schnell, odgovaram ti kao član ovoga foruma, a ne kao moderator jer to nisam tu. No po meni nisi ništa pogriješio, bilo je i prije kvizova u ovom forumu pa zašto ne još jedan ili sto, daj Bože!
Meni kao laiku u mornarici, je ovo ispalo zanimljivo i stvarno sam počeo malo kopati, no essex me/nas nije po običaju iznenadio
Istina tema je mogla biti i pod mornaricom, no dobro nečemo cjepidlačit poput nekih.
A probao bih i tebi prelude reči/napisati, ali....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
Oprosti, malo si pogriješio... Ja nisam pitao iz koje je puške pucano i kada već sam pitao koji je kalibar.... Malo bolje to pročitaj prelude.... Usput nije čahura . Nemoj te ovo shvatit ko uvredu zato što nije... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 9:58 am Naslov poruke: Re: Što je smisao ove rubrike? |
|
|
| prelude Napisao/la: | | Smatram naime, da je svrha ove rubrike da ljudi kad naiđu na neku fotografiju na kojoj im je nešto nepoznato ili ih nešto u svezi toga zanima, da ju postiraju ovdje kako bi im drugi članovi foruma pomogli da razriješe svoje nedoumice, a ne da pljusnu fotku u stilu "ja znam kaj je ovo, al da vidim jel znate i vi, pa ak neko pogodi - plaćam pivu..." |
Ima i tema u kojima ljudi traze pomoc ostalih, jer ne znaju sta je na slic, ali prevladavaju teme stila "ja znam, al necu rec".
Ajde, bas i mene zanima sta ce admini/modovi reci.
I da, mislim da shnellova tema je na pravom mjestu i ne vidim razlog zasto zeli da mu moderatori izbrisu post  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Schnellboot
 | | Član od: 31 Svi 2006 | | Poruke: 285 | |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 10:06 am Naslov poruke: Re: Što je smisao ove rubrike? |
|
|
| imwhoim01 Napisao/la: | I da, mislim da shnellova tema je na pravom mjestu i ne vidim razlog zasto zeli da mu moderatori izbrisu post  |
Kako sam već ranije bio rekao ako se smatra da ovo nije pravo mjesto onda neka se makne ili obriše, ili napravi nova rubrika "Pogodi što je to!". Ja osobno smatram da je moj topic postavljen na relativno pogodno mjesto jer se tu nalaze i raniji takvi topici. A ako je bilo dosta takvih topica u ovoj rubrici ili smo odlučili da treba baš točno odrediti da se ova rubrika odnosi samo na "nedoumice a ne kvizove" onda nek se napravi nova rubrika i svi "kvizovi" tamo prebace. Jel to ok? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Još nešto, nisam tu stavio da uživam u tuđem neznanju ili da se impresioniram brzim odgovorima, samo sam htio vidit hoće li netko znati o čemu je ruiječ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
Nema potrebe za takva pitanja koja su se počela postavljati jer je u topicu do sada bilo oba slučaja .
Mišljenja sam da nema nikakvog razloga za bilo kakvim brisanjem .
Do sada su se u ovom topicu stavljale fotke ili zbog želje da se sazna nešto više o samoj ili zbog provjere znanja .
Sve do sada je bilo u dobroj namjeri i bez ikakvih potreba za intervencijom .
Nadam se da bu tako bilo i dalje !
Ovime zaključujem ovaj mali nesporazumčić .
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 10:11 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim da bi ovo trebalo ili bi moglo bit gluposti kao sa onim Mig-23 topicom  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
Nema potrebe .
Zaključio sam da se više nejde u raspravu na tu temu i pojasnio stvar .
Nadam se da su svi shvatili .
Sada gospodo možete polako u potragu za "novim" fotkama u novom topicu .
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 10:21 am Naslov poruke: |
|
|
Tako je. Smisao rubrike je da se podijele zanimljive fotke s ostalima, bilo da se traži pomoć oko toga što je na fotki, ili da se napravi mali kviz i potakne ostale na razmišljanje i/ili eventualnu potragu za odgovorom. U oba slučaja namjera je ispunjena; fotku vidi puno članova.
Nema potrebe za bilo kakvim brisanjem ili intervencijama, niti daljnjim raspravama o toj temi.
Samo stavljajte fotke i dalje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Schnellboot tema ti je na pravom mistu i nema nikakvog razloga da se premješta ili briše (čemu brisanje?! ) Ovaj podforum je namijenjen postanju zanimljivih fotki, a tvoja to svakako je, di se traži pomoć oko rješavanja nekih nejasnoća na samima ili jednostavno di se članovi mogu okušati u pogađanju i prepoznavanju onoga što te fotke prikazuju. I jedno i drugo potiče komunikaciju i razmjenu informacija među članovima što su sve pozitivne i poželjne stvari na forumu. "Razgovori uz kavu" su za onu tvoju fotku neprikladni (preopćenite teme), "Brodovi" također (stručne teme prvenstveno o samim brodovima i maketama brodova). Dakle, sve je jasno i nema potribe dizat prašinu... Evo i ja ovim putem pozivam da se sve zanimljive fotke, bilo da se traži pomoć ili provjera znanja, slobodno postaju ovdje
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 5:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidim da sada i moderatori malo "peru ruke", a podnaslov ove rubrike:
U dilemi ste što je na fotki? Objavite fotku ovdje i pitajte!
jasno i nedvojbeno naznačuje čemu je ova rubrika namijenjena, odn. kako sam ja protumačio smisao iste. Takvi su uostalom bili topici koje sam i ja ovdje nekoliko puta otvorio, a ne da provjeravam tuđe znanje onoga što sâm već znam. Međutim vidim da većina onih koji su se pisanim putem osvrnuli na ovaj post, gleda na to drugačije, a većinom su takvi i njihovi topici. No, uređivačka politika je u rukama moderatora i gazde foruma, pa ako je dopušteno da se ova rubrika "na mala vrata" transformira u (cca 80%) "kviz", njihova je posljednja i ja tu nemam namjeru dalje "palamuditi". Premda sam siguran da ispočetka to sve nije tako zamišljeno, uostalom to mi sugerira i gore citirani podnaslov...
Želim samo naglasiti da ovim pitanjem nisam želio nikoga provocirati, ni one koji postavljaju više ili manje "bezvezne" topice (to uostalom neka procijene čitatelji, svatko ima svoj prag onog što smatra bezveznim...), a niti moderatore, jer nemam namjeru niti sam u poziciji da utječem na uređivačku politiku ovdje. Jednostavno me zanimalo kako ostali kolege "dišu", odn. kako oni koji su postavili tu rubriku na to gledaju. Ako potonji smatraju da u ponekim takvim prilozima ima edukativnog ili zabavnog momenta, bože moj, široko vam polje... Ja na to ne gledam tako, a svatko ima pravo valjda izraziti što o tome misli. Nadam se samo da se zbog toga neće bojkotirati moji topici ovdje, jer ja ću i dalje ovdje pitati za ono što mi je doista "enigma", a kviz-pitanja sasvim sigurno neću postavljati, jer mi je za to šteta vremena, a i ne vidim neke lude zabave u tome.
U svakom slučaju, hvala na pojašnjenju i bez ljutnje.
| Easy Napisao/la: | Oprosti, malo si pogriješio... Ja nisam pitao iz koje je puške pucano i kada već sam pitao koji je kalibar.... Malo bolje to pročitaj prelude.... Usput nije čahura . Nemoj te ovo shvatit ko uvredu zato što nije... |
Easy, "svako podudaranje sa stvarnim likovima i događajima..." je ovdje ispalo čisto slučajno. Valjda mi je u glavi ostalo ovo tvoje "kviz" pitanje, a tek sam sad kad si reagirao išao pogledati tvoj topic, pa vidim da mi je to valjda ostalo u podsvijesti. A i sâm sam napisao da malo banaliziram pa nisam doslovce citirao tvoj prilog, odn. nije bilo potrebe da mi objasniš što si htio reć odn. što si defacto napisao, jer sam to izmislio - onako iz glave, a slučajno se u nekoj mjeri baš potrefilo s tvojim topicom, premda je tehnički sličnih topica kao što je ovaj tvoj bilo i ranije. Nothing personal... tak da se ne moraš sekirati, uostalom ispada da sam u ovom slučaju ovdje zapravo ja "bijela vrana"...
[/b] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 5:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro , mislim da smo sada sve iscrpili oko ove teme .
Normalno da nema ljutnje .
Pa smisao i je da se postavljaju pitanja i daju odgovori .
Nadam se da je ova rubrika dovoljno velika i "široka" za sve koji postaju u njoj iz bilo kojeg od ta dva navedena primjera .
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|