Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

revell gamma

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
keko

Član od: 11 Lis 2006
Mjesto: rijeka
PorukaUpisano: Sri Lis 11, 2006 11:27 pm    Naslov poruke: revell gamma Citiraj ovaj komentar

mislim kupiti revellov gamma kompresor uz vegu 1000.
molim za savjet o toj kombinaciji
Question
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Čet Lis 12, 2006 12:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koja mu je cijena ?

Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
keko

PorukaUpisano: Čet Lis 12, 2006 10:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1000 kuna Shocked
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 13, 2006 12:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bi recimo taj zaobišao .
Moje mišljenje je da ako možeš sam sklepaš kompresor .
Uvijek se za pomoč možeš nekome obratiti ako zapne .

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pet Lis 13, 2006 7:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bi radije Gammu (imam je uostalom) nego home - made. Poslao sam ti PM.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sub Lis 14, 2006 11:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ako ti nije bitna buka, za te pare mozes uzeti odlicne kompresore, koje jednom kad pretrpis 20 sekundi buke, imas zraka za ofarbati pola sobe a kamoli maketu, priznajem ja sam ljubitelj tih kompresora vise nego home made ili nedajboze tih maketarskih poluproizvoda (cast pravim maketarskim kompresorima, no oni su definitivno skuplji od 1000 kuna)

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 12:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svatko po svome izboru .
Ni ja nisam bio za samogradnju ali kad je račun bio oko 500-stotinjak kunića nisam mogao odbiti .
Još radi ko vurica i to desetak godina .
Ali kako sam već rekao : svako neka sam izabere .

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 8:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znam, najgore je nametati svoje misljenje nekome, a za svako rjesenje postoji dovoljno pluseva i minuseva, pa nek si svako sam izabere....

Po, meni jedino sto je prevagnulo nad samogradnjom, te sam uzeo pravi kompresor, a pricamo o istoj cjenovnoj kategoriji, znaci cca 500 kuna, je bilo to sto, kad ga ukljucim, treba mu 20-tak sekundi da nabije pritisak, no onda na raspolaganju imam 20-tak litara zraka na 8 bara, odnosno kad ga se namjesti na izlaz od 1-2 bara, to u prijevodu znaci jako jako puno zraka za farbanje, kojeg realno gledano nemozes potrositi na jednu maketu, sto god da farbao.... Njegova buka moze predstavljati problem onima koji zive u zgradama ili koji maketare kasno navece, no nista ih ne sprijecava (kao ni mene uostalom) da taj isti kompresor ne "napune" tijekom dana, kada se moze cuti svakojakih zvukova i tih 20 sekundi zujanja nece smetati nikome previse, te onda navecer u tisini doma svoga farba do mile volje, jer taj zrak nece nikuda iz boce, pod uvijetom da su svi spojevi, konektori i kablovi u dobrom stanju, a kompresoru nista nece biti da iskljucen par sati drzi pritisak i kolicinu zraka u boci, opasnosti nema nikakve....

No, opet, sve to ima svoje za i protiv, tako da je odlicno kada covjek na jedno pitanje dobije sto je vise mogucih rijesenja, tako i ja ovo pisem, ne kao apsolutni izbor, nego kao alternativu koja je vrijedna da joj se posveti par minuta razmisljanja, pogotovo ako uzmemo u obzir ovo sto sam gore napisao, jer kompresor se (vjerujem) ne kupuje svaki dan, i ako covjek vec izdvoji toliku kolicinu novaca, onda treba biti siguran da je nasao rjesenje koje ce ga dugorocno gledano potpuno zadovoljiti, uz naravno, poneki ustupak, jer nista nije savrseno.......

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
keko

PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 8:10 pm    Naslov poruke: ODLUKA Citiraj ovaj komentar

Uz pomoč kolega koji ga imaju i sasvim su zadovoljni njegovim radom naručio sam gammu u Chipoteci.Neda mi se 50-60 kila težak kompresor nosit gore-dole po zgradi da bi ga napunio u kantini. Što se tiče samogradnje neki lokalni mehaničar če mi sklopit neku ružnu makinu koja če mi samo smetat u več i ovako malom kutku u stanu.S obzirom da im to nije primarni posao sklepaju ti toliko da te skinu jer si im več dosadan stim.

ČEKAM GA A ONDA IDE VEGA 1000 Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma