Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Jovac
| | Član od: 22 Ožu 2016 | | Poruke: 22 | |
|
Upisano: Pet Ožu 31, 2017 8:16 am Naslov poruke: |
|
|
| Stvarno dobro izgleda. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zoran Petek
| | Član od: 09 Sij 2016 | | Poruke: 318 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 11, 2018 3:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Originalna fotografija jugoslavenskih 109, iako izokrenuta. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Sij 11, 2018 5:41 pm Naslov poruke: |
|
|
ups....njet sivo, nego zeleno ????? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Sij 11, 2018 8:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | ups....njet sivo, nego zeleno ????? |
A ja se čudom čudim kako to još nitko nije primjetio. Pa se sve mislim: "možda moj monitor više i nije na ti sa bojama a možda su i moje oči išle na kvasinu, bolje da ništa ne govorim ( tj. pišem)". U svakom slučaju, koliko ja znam VVKJ Meseri su bili zeleni, al' ono baš, što bi se reklo, nedvojbeno... _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 649 | |
|
Upisano: Pet Sij 12, 2018 3:33 pm Naslov poruke: |
|
|
meni je to prvo palo u oči.....e sad, jeli fotka makete loša ili je farba skroz fulana...
evo dobar link |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5407 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 14, 2018 10:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimljive ove tvoje slikice Dalibore pogotovo ovi detalji ... "Borovo" gume za Messere?!? Kaj se nije to tada zvalo Bata?!? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Fredi
 | | Član od: 21 Stu 2017 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Sombor |
|
Upisano: Pon Sij 15, 2018 12:03 am Naslov poruke: |
|
|
Kolega ne uzbudjuj se mnogo na komentare, malisa je sasvim ok. Bitno da si ti zadovoljan. Pozdrav i samo napred s jos ovakih radova  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 649 | |
|
Upisano: Pon Sij 15, 2018 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
Poky, naravno da su tvoji meseri sasvim ok, samo kažem, da je boja možda pogrešna, ali to ništa ne znači
inače > evo ti sa stranice borovo.hr
Borovo je 7. lipnja 1931. osnovao češki industrijalac Tomaš Bata i pokrenuo proizvodnju obuće na periferiji Vukovara. Već u prvim godinama postojanja tvornica Bata prešla je na kombinatsku organizaciju, tj. sama je proizvodila sve potrebno za proizvodnju.
Godine 1933. započela je proizvodnja gumeno-tehničke robe, te Bata na području gumarske industrije postaje jedno od prvih poduzeća u nas. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Sij 15, 2018 11:03 am Naslov poruke: |
|
|
| dalibor Napisao/la: |
inače > evo ti sa stranice borovo.hr
Borovo je 7. lipnja 1931. osnovao češki industrijalac Tomaš Bata i pokrenuo proizvodnju obuće na periferiji Vukovara. Već u prvim godinama postojanja tvornica Bata prešla je na kombinatsku organizaciju, tj. sama je proizvodila sve potrebno za proizvodnju.
Godine 1933. započela je proizvodnja gumeno-tehničke robe, te Bata na području gumarske industrije postaje jedno od prvih poduzeća u nas. |
Da, ali prepoznatljivi natpis tj. logo "Borovo" nije se mogao nalaziti na gumama mesera jer je tvornica to ime dobila nacionalizacijom nakon rata.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Sij 15, 2018 3:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Poky, naravno da su tvoji meseri sasvim ok, samo kažem, da je boja možda pogrešna, ali to ništa ne znači Smile |
Dalibore uopče mi se više ne da raspravljati o nijansama boja... Zna se da su ti VVKJ messeri farbani sa RLM-70 zelenom, ja sam svog ofarbao sa MM RLM-70. To što je nijansa različita na koloriranoj fotki i mojoj fotografiji makete može biti 100 razloga ,a ja sam prije negdje 4-5 g. prestao ubijati glavu sa nijansama određenih boja, tako da je taj Messer već davno prestao biti u mom interesu, ja imam završenu maketu Stipčićevog Messera i meni je to dosta.
| Citat: |
Da, ali prepoznatljivi natpis tj. logo "Borovo" nije se mogao nalaziti na gumama mesera jer je tvornica to ime dobila nacionalizacijom nakon rata. Wink |
Da upravo na to sam mislio ,ako se ne varam "Borovo" se do 45g. zvalo "Bata" (ili možda "Bata pogon/konbinat Borovo") ,ili sam u krivu?!? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Sij 15, 2018 3:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: |
Da upravo na to sam mislio ,ako se ne varam "Borovo" se do 45g. zvalo "Bata" (ili možda "Bata pogon/konbinat Borovo") ,ili sam u krivu?!? |
"Bata" je postao "Borovo" tek '46. (ili čak '47.) ali ime "Bata" se još jako dugo zadržalo u narodu. Ja se sjećam da je meni mama kao djetetu govorila da mi je kupila "Bata" cipele iako je to bilo skoro 25 godina nakon promjene imena. Ali naziv Borovo ( a pogotovo prepznatljiv logo) se nije nikad koristio prije promjene imena tako da VVKJ 109-ke nisu nikako mogle imat gume sa tim nazivom a nekako sumnjam da je Bata ikada i proizvodio gume za njemačke lovačke avione. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pon Sij 15, 2018 5:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Cek cek maketa je obojana zelenom bojom??? Brat bratu gledam na kompu i gledam na mobu i maketa je plavicasto siva... _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Sij 15, 2018 5:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: | | Cek cek maketa je obojana zelenom bojom??? Brat bratu gledam na kompu i gledam na mobu i maketa je plavicasto siva... |
Osobno nisam nikd bio rob točnih nijansi ali ovo nije RLM 70. Doduše, MM boje nisu baš poznate po točnim nijansama, bar ono što sam ja koristio. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Sij 15, 2018 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Cek cek maketa je obojana zelenom bojom??? Brat bratu gledam na kompu i gledam na mobu i maketa je plavicasto siva... |
Ajmo ispočetka ... Opče poznati podatak je da su VVKJ Messeri bili farbani u RLM-70 Schwarzgrun, dakle tamno zelenu ,na moju žalost MM ćije boje koristim dugo je izgleda u slučaju svoje RLM-70 malo fulao i odvukao u sivo ima po netu usporedbi pa googlajte ,ja u trenutku farbanja nisam imao drugu RLM-70 boju (sad imam i Gunzeovu) ,a i da sam imao mislim iskoristiti bočicu do kraja... Da avion je u stvarnosti zeleniji ,na fotkama izgleda malo tamno sivi ,ali da ZELEN je.
Glede guma pala mi je jedna teorija na pamet
Možda su se u borovu odnosno predratnoj Bati zbilja proizvodile gume za messere ,a nakon rata se proizvodnja nastavila za JRV Messere pa je jednostavno promjenjen logo na gumama ,a autor crteža i profila od tud izvukao "inspiraciju"?!? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pon Sij 15, 2018 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Tvoja maketa i kako kazes nije ti vise u interesu... Ako ti kazes da je zelena onda ti vjerujem _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|