Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Uto Lis 10, 2006 10:01 pm Naslov poruke: Molim pomoć |
|
|
Nije kviz, nisam u nedoumici, jednostavno ne znam pa bi molija pomoć. Dobija sam mailom slike švedske zrakoplovne krstarice Gotland pa bi volija znat koji je ovo hidroavion
Unaprid hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2447 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 11, 2006 12:14 am Naslov poruke: |
|
|
| Ja bih rekao Fairey Swordfish. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 11, 2006 12:48 am Naslov poruke: |
|
|
Ovi avioni su suvise mali za Swordfish.
U pitanju su avioni tipa Hawker Osprey koji su u svedskoj nosili oznaku S9. Ukupno je bilo 6 ovakvih aviona na Gotlandu, 4 su kupljena 1934. godine a 1936. godine kupljena su jos dva aviona.
Bilo je planova da se kupi jos nekoliko aviona, ali su se oni u medjuvremenu prestali proizvoditi. Zamenjeni su tek 1942. godine avionima SAAB S 17BS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 11, 2006 11:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala još jednom na iscrpnom odgovoru. Imam još nejasnoća oko nekih hidroaviona pa se javim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 30, 2006 7:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Može li mi netko opet pomoć oko ovih dvokrilaca?
Imam namjeru nabavit makete ovih nosača pa nešto malo proučavam i prčkam po njihovim mapama. Ove dvi fotke su mi zanimljive ali nejasne.
Ono šta znam na prvoj je da je nosač na pučini Lexington, al koji je ovo avion? Jel palubni?
Također, jel mi netko može analizirat ovu gužvu na palubi (pretpostavljam) Saratoge
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Lis 31, 2006 1:42 am Naslov poruke: |
|
|
Google is your friend:
Vought O2U-2 "Corsair" aircraft, of Marine Corps Scouting Squadron 14 (VS-14M)
Fly past USS Saratoga (CV-3) while preparing to land on board, circa 1930.
Note Marine Corps insignia painted under the after cockpit of the closest aircraft.
Planes in the foreground are Boeing F3B-1 fighters. In the background are fifteen Martin T4M-1 torpedo planes, of Torpedo Squadron Two (VT-2B).
http://www.history.navy.mil/photos/sh-usn/usnsh-s/cv3.htm _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 31, 2006 8:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Vjeko! Lin sam ti ja za googlanje, brže i jednostavnije mi je da pitam ovdje di ima znalaca  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|