Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Pon Tra 06, 2020 12:29 pm Naslov poruke: F-14 - Realna vidljivost stencila |
|
|
Zanima me ako netko zna nešto više - koliko su se realno vidjeli "No step" i slični "manje bitni" stencili na Tomcatima u Low visibility shemi sa High visibility oznakama.
Govorim o ovakvoj vrsti sheme - ovu ću ja raditi:
AMK daje sve ove stencile i u sivoj i u crnoj boji tako da pokriva obje vrste shema:
E sad, mene zanima koliko je od svih ovih stencila realno vidljivo na pravom avionu koji ima koju godinu. Za svoju shemu sam po slikama siguran samo da idu "No step" stencili na horizontalnim stabilizatorima i to u crnoj boji. Na ostalim slikama ne vidim ove po krilima, a također i na malo kojem drugom Tomcatu na internetu se vide. Pa me zanima da li da ih sve osim horizontalaca izostavim i što je npr. sa područjem zračne kočnice itd. jer te dijelove na slikama dotičnog aviona ne vidim ?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Tra 06, 2020 12:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Na pravom avionu su vidljivi svakako, da ima koliko god godina, jer se obnavljaju. Tamo su sa razlogom.... E sad, ti stencili su vecinom jako jako sitni.... i moje misljenje je da u 1/72, a i u 1/48 ne bi bili vidljivi gotovo nikako.... Ono sto znam iz iskustva sa nasih migova, je da su svi koje sam vidio debelo predimenzionirani da bi bili iole vidljivi na maketi.
Tipa ovi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Pon Tra 06, 2020 6:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Da je rijec o USAF avionu ne bih pitao, tamo se stencili dobro vide na fotkama i često su dosta većih slova. Ovi NAVY na nosačima su bili jako prljavi, farbani na licu mjesta, cak i u uputama AMK piše da neki stencili nikad nisu bili vraćani nakon farbanja.
Ono sto mene zanima je da li su neki Tomcati u startu bili bez "no step" stencila, jer sam vidio slike gdje i nisu baš prljavi, a stencilima nema ni traga. Oni sa sivim slovima se slabo vide, ali u ovom mome slučaju bi valjda trebali biti pisani crnim slovima pa pretpostavljam da ih uopće nije imao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Tra 06, 2020 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
A odgovor na tvoje pitanje je uvijek isti. Nađi fotke aviona kojeg radiš, ako ne, izbor je tvoj. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Tra 07, 2020 1:22 pm Naslov poruke: |
|
|
.... Zalijepi ih pa ih prebojaj do željene vidljivosti... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Tra 07, 2020 8:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Davor Napisao/la: | | .... Zalijepi ih pa ih prebojaj do željene vidljivosti... |
pa, da. Staviš i onda malo prođeš u mistu sa bojom podloge, sive da ih malo ubiješ. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markica
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Vaterland |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2020 8:33 am Naslov poruke: |
|
|
Tvoj F-14D je BuNo 164600? Damm it imam detaljne fotke u kasnijoj VF31 shemi a ne ovoj prvoj verziji....on je u Tomcattersima bio od veljače 1998.godine. Ako je suditi po ostalim low vis shemama onda se vidi skoro pa ništa od stencila...
Šmrc nakon ovog Tomcata proizvedena su još samo 4 komada i kraj ere....eto Super Horneta te one rugobd F-35. To samo majka može voljeti. _________________ Murphy says: the light at the end of the tunnel is always the headlight of an incoming train! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|