Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Pet Tra 17, 2020 6:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vedran Napisao/la: |
 |
predivno obojano, napreduje jako dobro
na ovoj zadnjoj fotki, ova linija pod dužini prednjeg dijela trupa, jel to od moldinga pa nisi pobrusio ili? _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Pet Tra 17, 2020 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="mskukan"] | Vedran Napisao/la: |
predivno obojano, napreduje jako dobro
na ovoj zadnjoj fotki, ova linija pod dužini prednjeg dijela trupa, jel to od moldinga pa nisi pobrusio ili? |
Ne, ovo je zub između dvije nijanse sive boje koji je ostavila traka, kad završim wethering tog područja skinut ću je. Stvarno se jako vidi na slici |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Uto Tra 21, 2020 1:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Završen je weathering s donje strane trupa kao i pripadajuci decali. Weathering je dosta jak pogotovo na stražnjem dijelu motora ali to mi je i bila želja sviđalo se to frugima ili ne. Decale radi Furball i odlični su za raditi, tanki su pa odlično reagiraju na Micro Set i Sol - samo je malo potrebno paziti s decalima s većim prozirnim dijelovima filma - osjetljivi su na motanje. Decali su stavljeni na Mr.Color GX UV gloss lak i ne vidim tragove silveringa nigdje za sad - možda matt otkrije ali sumnjam. Decalima sam jako malo ubio kontrast jer mi se sviđa kako se ističu.
Na ovim tragovima uvlačenja krila sam izgubio dosta vremena dok nisam bio zadovoljan, šablone sam precrtao s Daco nacrta u 48-ici i položio ih na krila za maskiranje.
Poklopci wheel bayeva su gotovi s vanjske strane (matirani su) i sad slijedi bojanje bijele unutarnje strane.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Uto Tra 21, 2020 1:19 pm Naslov poruke: |
|
|
jako efektno, sviđa mi se. to i treba biti dosta prljavo, ali jako je teško napraviti a da izgleda prihvatljivo. na netu ima jako puno objektivno dobrih weathering tehnika na f14, ali ukupan rezultat jednostavno nije to to. ovdje si po meni ti pogodio _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Uto Tra 21, 2020 3:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Weathering i sve skupa perfektno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | | Član od: 12 Lis 2010 | | Poruke: 549 | | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Uto Tra 21, 2020 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa meni izgleda jednostavnije zazidat kuću nego složit ovu maketu !!! 👍 _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Sri Tra 22, 2020 9:11 am Naslov poruke: |
|
|
| Super izgleda. Sviđa mi se jako dobro obojan efekt klizanja krila kod širenja-skupljanja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1056 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 12:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Manje više je završen i weathering gornjih površina. Skinuo sam i dio trake sa crvenih dijelova i sad sve to treba polakirati za decale i još nešto washa i weatheringa.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne znam da li je do fotki... Ali ova crvena ubija... i na decalima i na krilima
Inače, super _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 2:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | Ne znam da li je do fotki... Ali ova crvena ubija... i na decalima i na krilima
Inače, super |
Do fotografije je, idem na to da mi siva ispadne čim realnija na slikama pa se usput crvena raštima , u živo izgleda sasvim normalno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Strasno dobro izgleda. Weathering je vrhunski, svaka cast vedrane  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Pon Tra 27, 2020 5:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Decali su za sad gotovi, a od "No step" stencila na kraju sam se odlučio za ove pozicije na slijedećim slikama - djelovalo mi je previše sve ih staviti. Gledao sam po DACO knjizi i po ostalim slikama na netu i ustanovio da je broj stencila jako varirao - neki su čak bili potpuno bez, neki tako prljavi da se ne vide, a isto tako i njihove pozicije, pogotovo na samome trupu.
Formacijska svjetla su farbana jer mi se ne sviđa nijansa na decalima. Također obojane su i ECM antene i fuel dump.
Napravljeni su i tragovi uvlačenja na gornjoj površini krila.
Najprije sam na krila zalijepio šablone - obris trupa na papiru.
Zatim sam krila fiksirao za stol i označio "pivot point" u koji sam zabio šestar. Šestarom sam lagano ucrtao koncentrične linije po krilima preko kojih sam onda radio weathering kistom i airbrushem.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Sri Tra 29, 2020 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Antislip na slici izgleda puno grublje nego u stvarnosti, i još će ga boja smanjiti:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|