Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| cicarista
| | Član od: 19 Ruj 2016 | | Poruke: 246 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2020 2:00 pm Naslov poruke: razlika između Mi8MTV-1 i Mi-8MTV-2 |
|
|
Pozdrav,
Da li ima ovdje neki poznavatelj Mi-8 helikoptera, prvenstveno ruskih.
U budućnosti bih složio MTV-1 ili MTV-2 jer mi se čini da su poprilično slični.
Tu sada nastaje problem.
Ako je naša verzija MTV-1:
Koja je razlika između ova dva? Oba su isti model, samo jedan ima radar ispod nosa, a drugi veću... "kutiju" ispod repa.
Za MTV-1 znam da od "običnog" MTV imaju desni tank nešto veći u stražnjem dijelu. Da li ima još neka vanjska razlika?
Ruski MTV-1 je isti kao i naš, samo ima još i dispenzere:
MTV-2 nema dispenzere, ali ima "grbu" iznad kokpita:
Da li sam dobro pohvatao razlike ili to uopće nema veze?
Znam da oba mogu nositi lansere, tako da to nije problematično.
Dakle, ruske verzije me zanimaju... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2020 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
"254" ti ne može baš biti neki "uzor" jer je prerađen u "salonku", ima klimu, ovalne prozore, drugačiji radom...
MTV-1 može imati ili nemati radar, bacače mamaca, manju ili veću "kutiju", manje ili veće rezervoare, a i dalje imaju istu oznaku.
Zato, da skratim priču, fotografiju konkretne pile koju radiš stavi ispred sebe i po tome radi. _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
| | Član od: 19 Ruj 2016 | | Poruke: 246 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2020 10:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma da, i MTV-1 i MTV-2 su izvana praktički isti i mogu imati sve isto. Jedina razlika je njihova namjena. Ovo mi je napisao jedan ukrajinac koji se "malo" kuži:
| Citat: | The mi-8 MTV-1 helicopter is distinguished by modern equipment, including a weather radar station and a long-range navigation radio station,
has a reservation, protected tanks with polyurethane foam filler, bow and stern PKT machine guns,
six suspended beam holders and pivot mounts for paratroopers ' weapons.
The basic model can be used in transport, amphibious, amphibious assault, ambulance,
distillation versions, as well as in the versions of the fire support helicopter and the minesweeper.
Mi-8MTV-1 is a modification of the combat Mi-8-MTV with radar and other new REO for military or civilian customers.
There were also export versions of the Mi-171 and Mi-171B.
Mi-8MTV-2-upgraded Mi-8MTV. It has a military purpose. It is distinguished by reinforced armor, a new tail rotor, increased rigidity of the control wiring,
a system of parachute-free landing, a side boom with a larger load capacity, and a set of equipment.
The mi-8MTV-2 amphibious assault vehicle has 6 additional seats for paratroopers while maintaining basic weapons and reservations.
Its export version is called the Mi-17-1B.
Externally, it is difficult to distinguish MTV-1 from MTV-2. |
Dakle, | Citat: | | The main difference between MTV-2 and MTV-1 is a military purpose. |
I da, slažem se, našao sam jedan model i njega ću slagati...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|