Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Super lijepilo kao zamjena za putty?
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Lis 14, 2022 2:11 pm    Naslov poruke: Re: Super lijepilo kao zamjena za putty? Citiraj ovaj komentar

killa Napisao/la:
Putty me lagano krenuo zivcirati jer cesto "utone" i opet se vidi rupa

Poz

Kad se osuši i utone, zapuniš ponovno. Pa prebrusiš. Ako treba, ponoviš još jednom. Probavao sam razne kitove i varijacije na temu, ali uvijek na kraju putty ispadne najbolje rješenje.
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pet Lis 14, 2022 2:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

josipww2 Napisao/la:
Bastardo Napisao/la:

I da - umesto Tamiya Extra thin možeš koristiti i Tamiya Airbrush cleaner. Više materiala za manje para, radi identično. Sam ga koristim već duže vremena i radi identično kao extra thin. Mislim da je razlika cca 1% u specifikaciji kemikalija u korist acetona (ili nešto u tom smislu).

Jel to o da znaci da tamiya airbrush cleaner moze poslužit i kao lipilo? Very Happy

Da. Složio sam dve makete koristeći samo AB Cleaner kao lepilo i radi 100% Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Lis 14, 2022 8:27 pm    Naslov poruke: Re: Super lijepilo kao zamjena za putty? Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
killa Napisao/la:
Putty me lagano krenuo zivcirati jer cesto "utone" i opet se vidi rupa

Poz

Kad se osuši i utone, zapuniš ponovno. Pa prebrusiš. Ako treba, ponoviš još jednom. Probavao sam razne kitove i varijacije na temu, ali uvijek na kraju putty ispadne najbolje rješenje.

Tamiya polyester putty ne utone kod susenja
I moze se scribati, ne mrvi se kad je suh. Moze se rezati skalpelom kad je suh, generalno ponasa se kao plastika
Najbolji kit koji sam probao

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Sub Lis 15, 2022 7:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

CA + soda bikarbona + jos malo CA da upije, je odlična kombinacija za kitati ružnije spojeve white metal dijelova, zapravo i najbolje pošto drugi kitovi ne briljiraju tu. Za plastiku i ostale dijelove ne, pretvrd je, samo ga je teze brusiti.
Za sitnije spojeve i ejection markove me Mr. Dissolved putty oduševio - spaja se s plastikom jer je baziran na nekom jakom otapalu i ne tone naknadno. Ako je dublji ejection mark potrebno ga je par puta nanijeti.
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sub Lis 15, 2022 9:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za stirenske makete (plastika 😎) ako je gap mrvu širi, komadić evergreen stirena odrezati ukoso "na nož" - "klin" , procijep koji se kita obilato nasupati ljepilom"TET" i "klin" te klin utisnuti.
Bolje da ima viška koji viri vani, još dobro natopiti ljepilom (TET) da se evergreen rastopi.
Nakon dobrog sušenja odrezati višak.

Evergreen je obično mekši od ostale plastike i bijel pa se vidi i lako reže i brusi
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Lis 18, 2022 9:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Crni CA ide odlično, brusi se dobro, naravni ne nakon dva dana, ali dugo je mekan. Imam CA Kicker za ubrzat to i remover za skinuti.

Surfacer 500 za plitko, i Magic sculpt za duboko i oblikovanje.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma