Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Stara natjecanja
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Čet Velj 22, 2024 8:33 pm    Naslov poruke: Stara natjecanja Citiraj ovaj komentar

Ne znam u koju bi točno rubriku spadao ovaj izvještaj - dali pod 'Povijest do 1991.' ili pod 'Natjecanja' - ali evo, stavljam ga među natjecanja, pa ako moderatori misle da je na krivom mjestu - neka ga slobodno prebace negdje drugdje.

Radi se o, koliko je meni poznato - a mislim da mi je dovoljno poznato jer sam aktivno sudjelovao u tome - dakle radi se o prvom Državnom prvenstvu u maketarstvu bivše države. To je bilo u Beogradu negdje koncem godine 1987. ako se dobro sjećam, spojeno ili u sklopu neke manifestacije koja redovno ide oko nove godine tamo.

Organizaor svega je bila krovna maketarska organizacija Jugoslavije - YUVAM - a jedan od organizatora (čini mi se jedan koji je najviše to gurao u ono vrijeme) je bio pokojni Vojislav Vujović koji je radio u Portorožu pa smo se često viđali .... do početka rata.

No eto, skenirao sam neke slike koje sam tom prilikom slikao, pa čisto da se današnji mladci upoznaju da smo i mi nekad bili mladi i puni entuzijazma.

Od izloženih maketa (za izložbu ali i za natjecanje) su mi poznate samo moje i Frkine makete - evo ih ovdje na jednom mjestu - moji su samo T-33 Tegljač meta i NA Harvard, a Danijelove sve ostale:

Vojo Very Happy

PS - molim vas samo bez (političkih) komentara - ovo postavljam samo kao zabilježeni trenutak u mojem/našem maketarskom životu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Čet Velj 22, 2024 9:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan podsjetnik, baš me zanima jel uspjela koja od tih maketa "preživjeti" do danas?
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pet Velj 23, 2024 8:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast, ako imate još slika stavite. Lijepo je vidjeti dobri stari ESCI , Monogram ...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Velj 23, 2024 8:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fora! Vidi se koliko je maketarstvo zbilja napredovalo!
Natrag na vrh
Astrobobo

Član od: 07 Sij 2022
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 23, 2024 3:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično, hvala!
Natrag na vrh
Poky

Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 23, 2024 5:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan podsjetnik, hvala ti Vojo
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Velj 23, 2024 7:53 pm    Naslov poruke: Re: Stara natjecanja Citiraj ovaj komentar

vojo Napisao/la:
.......PS - molim vas samo bez (političkih) komentara - ovo
postavljam samo kao zabilježeni trenutak u mojem/našem maketarskom životu.

Tako je.

Bravo Vojo, odlično za vidjeti i prisjetiti se.
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
frka

PorukaUpisano: Sub Velj 24, 2024 11:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično Vojo, čak mislim da sam i ja imao na tom ili nekom drugom natjecanju neku svoju maketu. Samo objavljuj dalje!
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Velj 24, 2024 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:
Odlično Vojo, čak mislim da sam i ja imao na tom ili nekom drugom natjecanju neku svoju maketu. Samo objavljuj dalje!
Napisao je gore da su na fotki tvoje i njegove Wink
frka

PorukaUpisano: Sub Velj 24, 2024 2:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[/quote]Napisao je gore da su na fotki tvoje i njegove Wink[/quote]
Ah da, nisam primijetio. Moj je Harward, Breguet 14, Breguet 19 i P-38 Lightning, a Spitfire Vc i Bf-109G su od Zdenka Kinjerovca.
Natrag na vrh
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Sub Velj 24, 2024 4:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A dobro, ajde, vidim da ste rado pogledali malo 'povijesnih' slika, pa da stavimo još ....

Ovo su slike sa (meni tako piše) Državnog prvenstva u Zadru lipnja 1988. - sad, ako sam nešto fulao, slobodno ispravite ....

Jedina maketa koju prepoznajem je ona Dakota od Jat-a, Italerijeva maketa u 1/72 koju je bio napravio (ako se ne varam) Zdravko Lenac - bio sam jako zavidan kako ju je dobro pobojao ....
Čak se ne sjećam više s kojom maktom sam se ja natjecao .... Sad

A ja sam na natjecanje došao sa kamp kućicom gdje sam, jadan, spavao u kampu negdje oko Zadra ....

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Velj 24, 2024 5:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično!! Cool Cool Cool Cool

Samo stavljaj još.
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Peetteer33

Član od: 09 Lis 2015
Mjesto: Radovljica, Slovenija
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2024 11:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim, da je onog Ka-25 izradio Mitja Maruško.
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2024 12:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool Cool Cool Cool
Jessss
Sjećam se tog natjecanja.
Nakon faksa naletio na revellove 144 i sastavljao onako za dušu i bojao na nivou jupol valjka.
Preko prijatelja planinara upoznao jednog zadarskog maketara i otišao na izložbu pogledati.
Meni je to bila znanstvena fantastika tada, bojano nekakvim špricaljkama , pa detalji, pa vidljivi paneli 😁😁😁
Natrag na vrh
Solunski Novosadjan

Član od: 13 Stu 2023
Mjesto: Solun,Grcka
PorukaUpisano: Sri Ožu 06, 2024 4:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zaista izuzetne fotografije koje bude secanja.
Ili zbog imena maketarskih velikana-Frka,Jereb...ili poznanika sa mojih maketarskih pocetaka -Gregori , Milan Veres...
Imam osecaj kao da,kao nekad, citam YUVAM ili Aero Magazin od korice do korice.
Zahvaljujem na ovom flashback-u.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma