Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Me 109 NDH

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
sea wolf

Član od: 12 Stu 2005
Mjesto: Mali Lošinj
PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 2:12 pm    Naslov poruke: Me 109 NDH Citiraj ovaj komentar

Bok svima

Evo par slikica Hrvatskog Me 109 mjerilo 1/32 koj je napravio John Huges iz Škotske koj radi sa mojim bratom na Aerodromu Zurich kao avio mehaničari i par od njegove kolekcije.Avion je dobio na poklon za rođendan Very Happy

Žach
Gost
PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 2:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Originalan način izlaganja maketa Very Happy , ali ne kužim sistem razvrstavanja Question
Zašto tako, to je najbolji način da se sve svede na hrpu polomljene plastike, a nakon puno uloženog vremena, truda i love. Tuzni da
Natrag na vrh
sea wolf

PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 2:34 pm    Naslov poruke: ME 109 Citiraj ovaj komentar

To je malo nabijeno sada zbog nedostatka prostora ali sprema se napraviti jednu hobi sobu pa če to malo ljepše biti složeno.Trenutno je tako da ne uhvate prašinu jer onda je problem za očistiti maketu Embarassed
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 2:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

osim što je sve to skupa nabacano ima i pokoja greška na 109ki glede samih oznaka a najuočljivija je (meni) ta što je uz zvonimirce na maketu stavio i oznaku zrakoplovne legije što baš i nejde zajedno, kao ni sama shema bojanja. Uglavnom on je sve to sastavio iz nekoliko aviona i spojio onako kako mu se sviđa u jedan
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
sea wolf

PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 3:15 pm    Naslov poruke: 109 Citiraj ovaj komentar

Je točno on je Škot i nije mu jako poznato bilo naše zrakoplovstvo htio je nešto napraviti kao poklon, čovjek je tražio hrvatske oznake do kojih je teško doći za to mjerilo pa je radio s čime je imao.Za sve detaljnije informacije kontaktirajte e-mail mveljkovic@yahoo.com tamo ćete dobiti odgovore jer ja se bavim brodomaketarstvom

Pozdrav Smile
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 4:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljivo, samo čini se da gospodinu autentičnost nije previše važna, ne samo kod ovoh NDH Messera, nego i kod drugih maketa u gužvi vitrine..
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Damir
Gost
PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 4:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao suvenir je OK, ali kao prava maketa nije. Ako je i tesko naci nase dekale u 1:32, ocito je da ih je negdje nasao. A ako ih je nasao, onda je valjda na sastavnici bila nacrtana prava kombinacija. Ne vjerujem da je na sastavnici grb legije bio iskombiniran sa zvonimircima... Ceskoslovaci su prosli i gore - spitfire (DU-..) ima neku bijelo-crnu kamuflaznu shemu....

No, tako bi i mi radili skotske zrakoplove - ne bi proucili literaturu, ne bi potrazili ni jednu fotku ili informaciju sa neta.. Ja bih skotski Spitfire napravio karirano, sa uzorkom njihovih suknjica... Wink
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 5:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E ovo je ono što ja zovem groblje maketa. Sad Vidim da ima i nekoliko švicarskih F-18...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma