Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Slobodna dalmacija str.47 DANAS
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Fubar
Gost
PorukaUpisano: Uto Ruj 25, 2007 2:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:
Grunf Napisao/la:
Ako "Ujo" nije bio pozvan, trebalo ga je zamoliti da ode sa natjecanja ili pozvati policiju ako odbije. Ovako onaj isti novinar može skinut ovu fotografiju i objavit novi članak-to bi tek bilo strašno. Poslje ovoga niko više ne bi vjerovao nikakvim demantijima.

Mogu se složiti s ovim, međutim ako uzmemo u obzir da nitko ne garantira kakva je u tom slučaju mogla biti njegova reakcija, a uz činjenicu da je bio pod pozamašnim utjecajem sponzorskog "Freixeneta", te činjenicu da je tamo bilo i djece, te dragih gostiju iz inozemstva, tako da tko zna, možda je mogao izbiti i neki neželejni incident ...
Na kraju, slažem se da treba razmišljati o budućim potezima u slučaju ovakvih ispada, mada valja naglasiti da smo se i ove godine unaprijed pobrinuli za zaštitu (redari, zaštitari - preko dana, a i cijelu noć čuvali eksponate), a u dva navrata je navratila i policija /obaviještena o održavanju manifestacije i u kontaktu s organizatorima/ s kojima sam i obavio dva briefinga da je sve ok.
Na žalost, kasnije sam doznao da i nije bilo sve ok. u smislu da je bilo određenih provokacija i lascivnosti od strane ovog lika na fotografiji, no u globalu mislim da je u smislu "reda i mira" sve proteklo kako treba ... A navedena uniforma je trebala (ako je već "dolutala" tamo) ostati u okviru povijesnog konteksta, kao što su bili i SS-ovci etc. No, znati ćemo za ubuduće.

Apsolutno ispravna odluka organizatora. Od panjine je gori samo pijani panjina. Ovako je ti bilo pod kontrolom, a stvarno, ko zna kud je to moglo otici, da li ih je bilo jos u pricuvi...

Btw. dva debela Nijemaca - majstorski!!! Laughing
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ruj 25, 2007 4:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam bio službeno redar i ovog lika sam samo u prolazu skužio i uopće nisam obraćao pozornost na njega. Znajući što sad znam, rado bi ga zamolio da ode... Ne mislim da bi bilo nekih incidenata, u najgorem slučaju odveli bi ga dečki u plavom i mir... Ovo je možda i jedini propust u organizaciji u inače odličnom natjecanju...

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zgaga

Član od: 21 Ožu 2006
Mjesto: Zgornja Šiška
PorukaUpisano: Uto Ruj 25, 2007 11:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Confused Confused

http://home-and-garden.webshots.com/photo/2380327580058521393tuvhaS

Embarassed Embarassed Crying or Very sad Exclamation

zgaga
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ruj 25, 2007 11:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Idiot

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
lisec
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 26, 2007 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dabogda mu kost od papaline zapela u grlu

isprika svima iz srbije zbog ovog kretena.nekad se sramim što sam hrvat...
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 26, 2007 8:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bilo je blesavo i pomisliti da ovo neće ići dalje. Embarassed Pomanjkanje pameti pokazuje i onaj koji je fotku ovog tipusa uploadao na net.
I nigdje se ne vidi da su se organizatori službeno ogradili od ovoga.
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Sri Ruj 26, 2007 9:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dame i gospodo...ima li dotični ime i prezime? Pozna li ga netko?

Poštovani organizatori VU-a, vjerojatno ste već i sami shvatili ali moram reći da bi mi srce bilo na mjestu. Ergo, ubuduće sve...ali baš sve...u povijesnim odorama bilo koje strane MORATE osobno poznavati po imenu i prezimenu. Isto tako, cijelo vrijeme barem jedan zaštitar, koji također mora poznavati uniformirane, mora stajati na ulazu pa makar cijelo vrijeme glumio gljivu. Ukoliko se pojavi bilo tko u povijesnoj odori ili bilo čemu sličnom koga ne poznate, jednostavno mu zabranite ulaz.

Naravno, zvučim totalno demagoški...ali sad mi je srce na mjestu. Hvala na strpljenju.

Mislim da je ovo iskustvo pouka svima u RH i okolini za ubuduće. Organizatore ovogodišnjeg VU treba razumjeti. Pa kome bi palo na pamet da će se tako nešto dogoditi? Sva sreća pa u budućnosti neće više nikada.

I još nešto. Nedostaje vam suprotna strana...kad smo već kod parade povijesnih odora. Wink
Natrag na vrh
superhik
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 26, 2007 9:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mozda je namjerno stavio na net Rolling Eyes
Natrag na vrh
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ruj 27, 2007 7:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam tog isto stavio na net, ali zajedno sa dva SSovca i amerom, jer sam mislio da je i on dio izlozbe povijesnih uniformi. Tko bi rekao da je bio padobranac Evil or Very Mad
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Čet Ruj 27, 2007 9:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Auuu bogte pogle ovog....ja iskreno niti u jednom trenutku nisam vidio doticnu kretencinu...ali ovo izgleda strasno!

Da sam vidio osobno bi zvao murju.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Miroslav
Gost
PorukaUpisano: Čet Ruj 27, 2007 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro je što se g.Robert u ime organizatora ogradio od ispada. Manijaka je uvek bilo. Naravno, nije dobro to što nije odmah ,,katapultiran“ napolje pogotovo zbog vređanja zastave učesnika. Nadam se da ste fotografije prosledili policiji.
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Čet Ruj 27, 2007 11:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Miroslav Napisao/la:
Dobro je što se g.Robert u ime organizatora ogradio od ispada. Manijaka je uvek bilo. Naravno, nije dobro to što nije odmah ,,katapultiran“ napolje pogotovo zbog vređanja zastave učesnika. Nadam se da ste fotografije prosledili policiji.

Moram reći da mi u užem organizacijskom odboru nismo imali pojma da je ovaj lik i na ovakav način "paradirao" i to dok se te fotografije nisu pojavile na netu nakon foruma. U suprotnom slučaju sigurno bi i promptnije reagirali.
Osim ovog ispada, koliko znam nije bilo izravnih provokacija direktno prema nekome od gostiju, osim što je navodno s nekima koji su se upustili s njim u diskusiju (a vjerojatno i pod utjecajem alkohola) "drobio" gluposti i iskazivao nekakvo svoje opredjeljenje, mada koliko sam uspio razabrati iz čitanja raznih diskusija po forumima, mnogi ga uopće nisu "doživjeli", a neki niti zamijetili, tako da je u principu na samom VU sve činilo i prošlo (ako izuzmemo ove naknadna saznanja) reelativno mirno i bez incidenata, a to nam je tamo u onoj gužvi ljudi, djece i gostiju ipak bilo primarno. Već sam naveo svoje bojazni i reprekusije koje su eventualno mogle nastati da smo odlučili reagirati oštrije i kod toga i dalje stojim, ali u svakom slučaju, svako iskustvo dobro dođe, tako da ćemo se ubuduće znati pripremiti i odreagirati i na ovakve situacije koje ipak nismo očekivali.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ruj 27, 2007 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Miroslav Napisao/la:

Na zaalost, policija ne moze napraviti gotovo nista dok istog ne prijavi konkretna osoba, odnosno onaj kojeg je vredjao i/ili pretio. Naime kod nas u zakonu postoji clanak koji zabranjuje nosenje ovih i ovakvih uniformi. Ali iste se mogu nositi ako se radi o snimanju nekog filma i ako su one u svrhu izucavanja povijesti, u sto ovaj moze upasti s obzirom da su osim njega bili jos ss-ovci, ameri, i druge razno-razne uniforme (moderne i povijesne)
Natrag na vrh
Miroslav
Gost
PorukaUpisano: Čet Ruj 27, 2007 12:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SZVO, zar vas on svojim ponašanjem nije uvredio. Ja bih vašu zastavu zaštitio a samim tim i vas same, ako bi se ovako nešto desilo.
Natrag na vrh
BigBadWolf

Član od: 04 Lip 2007
PorukaUpisano: Čet Ruj 27, 2007 1:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao kolega iz Srbije, mogu da kazem da niko normalan ne moze da krivi organizatore zbog ovoga. Budala ima svuda, i niko nikada sa njima nije izasao na kraj. Neko je ovde rekao da bi pokusaj odstranjivanja doticnog izazvao jos veci incident, sa cim se slazem.

Ovo bi trebalo sto pre zaboraviti, eventualno preduzeti korake da se minimalizuje steta, i nikako ne dozvoliti da ovakve stvari uticu na nasu saradnju i dalji zivot ove manifestacije.

Aleksandar Jevtic
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 4/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma