Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 11:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne znam po čemu se vidi jel paket otvaran al jedino što mi je čudno je sam paket,makete zbuksane u komad kartona i zalijepljene trakom uokolo....ak vas zanimaju oni računi kaj dobivate,ne služe ničemu...
Piše "keep it for your records". Poslao sam liku mail i pitao ga jel to neki discount il nešto,frajer je sam rekao da je to račun-ma nemoj?! -Tipično engleski...  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 11:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Andro u parvu si potpuno!!
Planiram upiknuti jednog Premiera T-34/85, tamyinog Hetzera i par figura ,ali malo po malo i na druge adrese u ZG-u.
Baka, doma, frend....
Ma da vidimo onda...ko zna, valjda paket od kojih 26 funti neće carinit. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 11:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaki paket se otvara - sasvim se lijepo vidi da je po dva puta zapakirano; i piše "oslobođeno carine" što znači da je pregledano - a pošto oni deklaraciji ne vjeruju paket se obvezno otvara!
Također mi je rečeno da nema apsolutne veze koliko ću ja paketa mjesečno dobivati na svoju adresu... ( u jedan dan sam dobio 2 paketa; nikakva carina, jedan sadržavao maketu, drugi nekoliko metalnih cijevi)
Na makete se i ne plaća carina (igračke) već PDV...
No, nema potrebe razvlačiti temu - Kinfić ako ćeš Dragona ( od 21 - 25 funti) uzmi samo jednu maketu po paketu i to je to...
I naravno ako netko i ima sreće pa prođe neocarinjen s većom vrijednošću - samo izuzetak koji potvrđuje pravilo...eto  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 12:17 am Naslov poruke: |
|
|
Lijepo sroćeno, meine Komeraden  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 8:22 am Naslov poruke: |
|
|
Evo, kako sam i napisao, iz mog iskustva sa narucivanjem, niti jedan paket sa MH-a mi nije bio otvaran, a takodjer niti na jednom nije bilo ziga "oslobodjeno carine"......
Kako znam da nije otvaran? Jednostavno je vidjeti dali je onaj prvotna traka rezana pa preko nje ljepljena nova. Sad, cisto sumnjam da carina ili posta ima vremena i volje izuzetno pazljivo rezati traku, ponovo pazljivo zatvoriti kutiju, te na kraju zaljepiti identicnom trakom kako je bilo u originalu zaljepljeno..... Tu pozdravljam nacin na koji relish salje, a to je da oko kutije, odnosno svih mjesta na kojima se kutija moze otvoriti ljepi svoju traku sa otisnutim tekstom, pa je jos lakse utvrditi dali je otvarano.....
Evo, kako mi upravo u ovom trenutku dok pisem kraj mene sjedi "djelatnik carinske sluzbe u hrvata", par njegovih misli o carinjenju paketa, naravno pretpostavljam da lik zna o cemu prica, ipak mu je to posao....
Tako je, apsolutno nema nikakve veze koliko paketa ti stize na kucnu adresu tjedno ili mjesecno, takodjer je istina da makete (kao i masa drugih stvari za koje zakon nema naziv) spada jednostavno u "igracke" a tu nema carinjenja, osim ako:
1.vrijednost paketa ne premasuje odredjenu sumu, po slobodnoj volji i provjeri carinika (odnosno, prema njihovim papirima, sve ima neku deklariranu vrijednost, bez obzira sto pise na deklaraciji, po opisu, mjestu slanja i slicno se odredjuje vrijednost)....300kn je opceprihvacen iznos, no on moze biti i daleko veci, sve ovisi kako ce carinik ocjeniti vrijednost paketa.....
2. ukoliko velicina i tezina paketa sugerira vecu kolicinu "igracaka" koje logicno onda imaju i vecu trzisnu vrijednost. Takodjer, procjena poste i carine.....
No, u pravilu, ako bas moras platiti, placas pdv, carinske takse i pristojbe.....
Jos jedan izuzetak je taj, ako ti stize veca kolicina (na mjesecnoj bazi) paketa iste sadrzine, (znaci iste carinske kategorije, u ovom nasem slucaju makete, nebitno dali je u jednom paketu tenk, drugom zrakoplov, u trecem boje... koliko god to nas vrijedjalo carini je to "istovjetna roba") a vrijednosti takve da po prve dvije stavke ne podlijeze placanju nicega, postoji mogucnost da ti ipak ocarine paket.... Zasto? Uvoz, odnosno nabavka robe iz inozemstva za privatne potrebe ne podljeze nikakvom placanju. 20-tak paketa mjesecno, konstantno (karikirano) definitivno prelazi okvire nabave za "privatne potrebe", no opet ovisi o posti prvenstveno, a onda i o carini....
Dakle, posta je prva stepenica koja odredjuje dali ce paket biti prosljedjen carinskoj sluzbi na pregled i carinjenje...... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Johnny
| | Član od: 05 Ruj 2007 | | Poruke: 25 | |
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 11:56 am Naslov poruke: o |
|
|
Vidim da se svi panično boje carine
Zanima me iz iskustva vašeg ako pošiljku carina i ocarini koliko je to u postotcima, napisali ste i neke carinske takse, pristojbe, dali je to nešto dodatno?
Kad bi se sa prodavačem uspili dogovorit da vam u većem paketu pošalje recimo iz primjera prijašnjeg dva oklopa i tri seta figura vjerovatno bi više uštedili na samom trošku dostave nego što bi vas ocarinilo.
Eto zanima me komentar na to |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 12:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Pitanje je koliko bi uštedio...poštarina raste s težinom a od određene težine ( za ModellHobbies iznad 2kg npr. ) je značajno veća!
Moj jedini ocarinjeni paket; 1 Dragon i 1 Zvezda u 1:35; dakle nevelika kutija sama po sebi - unutra je bio račun od 39 funti (makete 32 funte + poštarina ) i na temelju njega ( dakle otvaraju pakete barem moje ) morao sam platiti 108 kn PDV-a i 14 kn carinskog pregleda...Eto...
Ps. vjerujem da je svatko spreman platiti carinu za nešto što jako želi a kod nas nema gdje nabaviti, carina je samo "otegotna okolnost" koja se može dogoditi, ali i ne mora...
Jednom ću skupiti love za nekoliko maketa i bez problema platiti PDV bude li trebalo... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 2:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: | | vjerujem da je svatko spreman platiti carinu za nešto što jako želi a kod nas nema gdje nabaviti, carina je samo "otegotna okolnost" koja se može dogoditi, ali i ne mora... |
Amen!
I dajte ljudi prestanite više kalkulirati s tom carinom. Kad naručujete očekujte najgore; em ćete ravnodušnije podnit obavijest o primitku pošiljke s naznačenim iznosom koji pri podizanju morate platit, em će vam se razvuć osmijeh od uha do uha (i to da nema njih smijali bi ste se oko glave) kad shvatite da ste prošli neokrznuti |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| shtimkily
 | | Član od: 11 Lip 2007 | | Poruke: 141 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 3:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: |
Evo, kako mi upravo u ovom trenutku dok pisem kraj mene sjedi "djelatnik carinske sluzbe u hrvata", par njegovih misli o carinjenju paketa, naravno pretpostavljam da lik zna o cemu prica, ipak mu je to posao....
|
Kao i ti, dobio sam svojevremeno iste informacije (imam i ja prijatelje na carini, a i gospodja na postanskoj carini i bez poznanstva sve rado i detaljno objasni). Ali moram dodati: ako posta ocijeni da je za carinjenje, oni to proslijede to carini i tu vise nema pomoci. A ako ne proslijede, onda ide direktno korisniku, bez ikakvih troskova.
Dakle ne ovisi o carinicima, nego o posti.
NAPOMENA: U OSIJEKU SU MI UVIJEK I SVE SLALI NA CARINJENJE!!! Tako da ako narucujete iz Osijeka, pripremite lovu za PDV i tih par taksi (i ne narucujte ispod 300Kn, da se isplate fiksna davanja)
I da, carine svakog tko je sumnjiv (stalno narucuje, prevelika vrijednost) a i ako je paket velik ili im se ne da bas raditi (puno maketa), onda posalju na Spediciju i to dize troskove.
Kad je otvaran paket, onda posta stavi svoju traku gore sa svojim logom, tako se vide. Imaju pravo otvoriti i to ne skrivaju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 3:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| shtimkily Napisao/la: | | NAPOMENA: U OSIJEKU SU MI UVIJEK I SVE SLALI NA CARINJENJE!!! |
Preseli u brod?  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| shtimkily
 | | Član od: 11 Lip 2007 | | Poruke: 141 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | shtimkily Napisao/la: | | NAPOMENA: U OSIJEKU SU MI UVIJEK I SVE SLALI NA CARINJENJE!!! |
Preseli u brod?  |
Ili na brod Ma covjece nigdje ne za..zezaju kao u Osijeku. Zagreb, Krizevci, eto Brod.. A ovdje sve po knjizi.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 30, 2007 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja toplo preporucam ducan u Ceskoj koji se moze nac na adresi www.bilek-eshop.cz/.
Tamo sam kupovao HSM Hood od Trumpetera koji kosta cca 100EUR, a mene je toliko kostala maketa + postarina! Ista stvar je bila sa Dragonovim UH-1 u 1/35.
Novce sam slao postom i to tamo im je trebalo 4-5 dana. Isto toliko za paket, daklem suma sumarum je 7-10 dana. Elem, taj shop toplo preporucam
Sta se carine tice, na oba paketa se vidilo da su prosli carinu (traka Carina Zagreb) ali nije bilo nikakvih problema ili zastoja.
Napomena: u carini nemam nikakve veze  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Uto Lis 30, 2007 12:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| vedro Napisao/la: | Ja toplo preporucam ducan u Ceskoj koji se moze nac na adresi www.bilek-eshop.cz/.
Novce sam slao postom i to tamo im je trebalo 4-5 dana. |
Zanima me to:slao poštom. Kako si ti placa....priko uplatnice? Pouzecem? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 30, 2007 12:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| barakuda Napisao/la: | | Zanima me to:slao poštom. Kako si ti placa....priko uplatnice? Pouzecem? |
U zutim kovertama sa jastucicima. Eure bi stavio u papir i u jos jednu normalnu, bijelu ili plavu, kovertu - cisto da neko ne ide gledat prema zarulji sta je unutra
I to bi posla kao preporuceno pismo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Uto Lis 30, 2007 12:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Tek tako!? I sve bi prošlo ok? Proba san na njihovoj stranici napravit narudžbu (onako za vidit), i sve šta traže je da upišeš svoje podatke i to je to.Nema kartice, paypala...itd. Dakle to je sve...kuverta? Super! Moga bi odma nešto probat za naručit. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|