Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| elcrni
| | Član od: 24 Stu 2007 | | Poruke: 108 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Pon Stu 26, 2007 11:57 pm Naslov poruke: veoma pocetnicko pitanje u vezi post procesa na maketama |
|
|
Pozdrav svima,
primetio sam da neke makete na sebi imaju male cetvorouglove koji simuliraju nitnovane komade lima u konstrukciji. fakticki igledaju kao srafovi-ispupcenja.
E sad na nekim maketama sam video da to bude na samoj plastici dok je model na grani dok drugi to nemaju u sirovom obliku ai su kasnije vidljive...
pitanje je koja se tehnika koristi da bi se dobio taj efekat??
da li proizvodjaci to stavljaju na modele koji to zaista imaju, odnosno na nekima stave, na drugima ne??
evo i ilustracija jer sam zapetljao sa objasnjavanjem
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 27, 2007 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
Ta ispupčenja za šarafe se najčešće pojavljuju na starijim maketama i najčešće na krivim mjestima ,al i najčešće su i predimenzionirana.A najčešće nisu u pitanju šarafi već pop-nitne.Ja inaće običavam te točkice lagano prebrusiti jel zbilja previše strše.
Kak dobiti taj efekt? Zbilja neznam ,al probaj na vrh igle staviti jako malo cijanofiksa u gelu, pa lagano dodirnutu površinu di bi želio da ti nitna bude pa ćeš vidjeti rezultat... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
| | Član od: 24 Stu 2007 | | Poruke: 108 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Uto Stu 27, 2007 12:37 am Naslov poruke: |
|
|
e super, hvala.
meni nekako cool izgledaju ali stvarno i znaju biti suvisne. hvala jos jednom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 918 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Stu 30, 2007 1:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Dario Napisao/la: | | Meni to izgleda kao obično rivetanje. Koje se napravi sa riveterom... |
dovoljno blizu...osim sto ja neznam za takav riveter koji radi ih izdignute.... riveterom radis rupice, a ne izbocine....
Kako ovo sto si pokazao na slici napraviti ako maketa vec nema ili si osmirglao? jako, jako tesko....
Izbocene zakovice mozes napraviti ako u stirenu izbusis rupice, okrenes plocicu na drugu stranu, s alu folijom uzmes otisak zakovica, ljepis foliju na maketu, ili je koristis kao kalup za poliestersku smolu da bi dobio tanak film sa izbocenim zakovicama.... nije vrijedno truda, ako ih maketa nema, ili se ne radi o iznimno dragoj/rijetkoj maketi pa bas neces zaliti truda da napravis bas svaku zakovicu na njoj.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 918 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|