Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2007 9:42 pm Naslov poruke: zanima me.... |
|
|
--
st65uka: poruka promijenjena dana: Ned Tra 13, 2014 10:01 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
| | Član od: 24 Ruj 2007 | | Poruke: 559 | | Mjesto: mjesno |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2007 9:50 pm Naslov poruke: |
|
|
1) ne, bolje ispada airbrushem
2) ne kuzim bas..
3) eventualno jako razrijeđena boja preko akrilne podloge ili kredne pastele
4)vjerojatno rlm 65, ovisno o razdoblju |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2007 10:10 pm Naslov poruke: Re: zanima me.... |
|
|
| st65uka Napisao/la: | 1)...i da li bi te makete koje su mi ruzno ispale mogao ponovo psve makete radim samo kistom pa mi vecina ispada jako dobro,ali ne sve.
rebojati s airbrushom kada ga kupim bez vecih posljedica? |
Da ako prvo skineš staru boju.
| st65uka Napisao/la: | | 2)kako da napravim one ''opisne'' crte na avionima?-ako me razumijete |
Tehnikom koju zovemo "wash". Vrlo razrijeđena tamnija boja , obično različite baze od boje podloge koja je prebojana tankom slojem sjajnog (gloss) laka,ili Pronta, nanosi se na utore koji omeđuju panele ("opisne" crte kako ih ti zoveš).Kada je suho jednostavno obrišeš višak boje tako da ostane samo u utorima.[/quote] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
 | | Član od: 05 Lis 2007 | | Poruke: 301 | | Mjesto: Baška Voda |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2007 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | 1)...da li maketa moze jednako dobro ispasti sa kistom i airbrushom Question |
evo da i ja dam savjet.... probao sa kistom ali i onaj "Standard pack" od Revella je bolji od kistova... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2007 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| moje misljenje je da bi se s pravilnim i dobrim kistom isto tako mogao postici efekt ko i s ABom. ALI tu dolazi do izrazaja to da se s ABom puno lakse "barata" i lakse savladas tehniku koristenja ABa, nego kista. Onaj tko nema para da si priusti AB prisiljen je korisiti kistove, ali sve u svemu, s ABom ili bez njega kistovi su potrebni. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2007 10:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Kao što je već jednom rekao netko, KIST ne može NIKADA zamijeniti AIRBRUSH,i tom nekome dajem 100% podršku.  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2007 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
naravno da kist nemoze zamijeniti ab, ja sam samo rekao da bi se "pravilnom", sto znaci i jako uvjezbanom i izpraksanom, upotrebom kista mogao postici efekt ko i s ABom, naravno da bi s kistom to bilo puno teze, al pogledaj Tomicu u Mission Inpossible.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 12:23 am Naslov poruke: |
|
|
Nikad kistom neces postici kvalitetu dobro odradjenog airbrushinga, to su dva razlicita svijeta... Priblizno kvalitetno da, no neke stvari kist nikad nece moci odraditi (bez obzira na tvoje znanje koristenja istog), jednako kao sto airbrush u nekim stvarima nikad nece moci zamjeniti obicni kist.... treba ti (odnosno bilo bi idealno) da imas obadvoje....
Bolje bilo kakav airbrush nego najkvalitetniji kist, bolje najjobicniji kist nego najkvalitetniji airbrush.... samo ovisi sto radis i koji efekat zelis postici..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 12:55 am Naslov poruke: |
|
|
znaci sa cetkom kada farbas najbolje je da farbas samo matt boje jer gloss boje su drugacije strukture i nije bas jednostavno da se postigne jednokvo premazivanje i izbegavanja tragova cetke kad to radis.najproblematicno je farbanje sa belom bojom u bilo kakvu varijantu gloss semigloss ili matt,jos problematicnije je farbanje metalic boje kao sto su msrebrena aluminium i ostale nijanse zato treba airbrush,ali kokpit nemozes detaljirati sa airbrush zato je potrebna jako tanka cetkica ili ise od njih sve od jedna nula pa sve do 10 nule  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 11:32 am Naslov poruke: |
|
|
Odgovor na tvoje 4. pitanje. Bf 109 je odozdo bojan Lichtblau RLM 65 u početku ili, nakon 1941, Lichtgrau RLM 76. Pogledaj usporedne tablice boja, jer je svejedno od kojeg je proizvođača boja. Revell ima boje slične ovima po RLM standardu, ali tonovi baš nisu dobri. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 3:35 pm Naslov poruke: |
|
|
3) Dali misliš na one točke sa finim rubom (mottling) ako da, njih bi se trebalo moći napraviti sa spužvicom, tako sam barem čuo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 11:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| -- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|