Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

2 pitanja u vezi boja

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
R4Z0R
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 30, 2007 8:56 pm    Naslov poruke: 2 pitanja u vezi boja Citiraj ovaj komentar

1 po cemu se revell aqua boje razlikuju od revell normalnih email boja osim po nacinu razrjedjivanja, mogu li se one medjusobno mjesati

2 znam da se pronto moze koristit kao lak al me zanima dal se moze mjesati s drugim bojama umjesto laka (za zatamnjivanje prozirne plastike)

hvala
Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 30, 2007 9:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1. prvo, revell aqua i revell email boje su boje na razlicitim bazama, ova je na "vodenoj " bazi (aqua) dok su ove druge na uljanoj bazi (email), jedne razrijedujes s "vodom" (aqua) dok druge sa uljnim razrijedivacem(sintetickim, white spirit, revell color mix....) i ne mogu se međusobno mijesati posto nisu na istoj bazi.

2. koliko ja znam ne, jer prontom postizes sjaj, a ne zamucivanje, on sluzi umjesto gloss laka, tak da ako trebas sto zatamnjivati koristi matt lak s jako malom kolicinom crne ili koje boje vec, npr. ono kap crne na deset kapi laka.

Molim
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pet Stu 30, 2007 11:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2. moze, sa akrilnim bojama..... jasno, samo pola kapi boje, nemoj pretjerati... isprobano sa LC i tamiya bojama, valjda sljaka i sa MM akrilima....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 01, 2007 2:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trutek Napisao/la:

2. koliko ja znam ne, jer prontom postizes sjaj, a ne zamucivanje, on sluzi umjesto gloss laka, tak da ako trebas sto zatamnjivati koristi matt lak s jako malom kolicinom crne ili koje boje vec, npr. ono kap crne na deset kapi laka.

Molim

Mislio je da Pronto kao lak malo promjeni boju, nijansa plave, ili zelene za
bojanje HUD-a , gornjih stakala na kabini UH-1 ili nekih drugih helikoptera ,vjetrobranskih stakala na mlaznjacima kada njihova debljina uvjetuje da imaju zelenkasto plavi ton i sl. Za to se može upotrijebiti makar , iz iskustva govorim , rezultati nisu sjajni. Pronto stvara deblji sloj na rubovima neke površine pa sredina ispadne blijeđa od krajeva koji dobiju "višak" boje i ne izgledaju realno.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
R4Z0R
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 01, 2007 3:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislim sto se tice pronta
pise mi da se mjesa gloss lak i enamel boja u odredjenom omjeru
sad me zanimalo dal umjesto gloss laka mogu koristit pronto

znaci aqua i enamel boje revelove nemogu mjesati cak i ako ih ne namjeravam razrjedjivat

jer s maketom sam dobio aqua boje koje treba mjesat s drugim bojama koje nisam dobio al ih imam obicne, znaci moram kupovat istu boju a da je aqua Sad

btw, kupuje li tko iz rijeke (od vas) aqua boje Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma