Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Ned Sij 13, 2008 6:35 pm Naslov poruke: Jeep Willys MB - Hasegawa 1:24 |
|
|
Pozdrav,
moj novi uradak, Hasegawa Jeep Willys, meni osobno vrlo lijepa maketa, usprkos dosta gruboj izradi s obzirom na mjerilo. Figura koja je u setu je toliko loša da bi samo pokvarila maketu. Ja sam se odlučio za verziju bez cal.50 naoružanja.
Pametni i mudri komentari dobrodošli.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kosalo
 | | Član od: 05 Sij 2008 | | Poruke: 328 | |
|
Upisano: Ned Sij 13, 2008 7:19 pm Naslov poruke: |
|
|
blato na kotacima je odlicno. kako?
i auto ti je prasnjav - odi u autopraonu..lol - sjajan efekt (dobro, nije sjajan nego mat) - kako?
L _________________ And people still laugh about as much as they ever did, despite their shrunken brains. If a bunch of them are lying around on a beach, and one of them farts, everybody else laughs and laughs, just as people would have done a million years ago. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
 | | Član od: 11 Jul 2006 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Osijek |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
| | Član od: 24 Ruj 2007 | | Poruke: 559 | | Mjesto: mjesno |
|
Upisano: Ned Sij 13, 2008 7:43 pm Naslov poruke: |
|
|
vetering je super ispo, i dojam makete opcenito... a sad ak cu bit picajzla, onda ti je minus sav na rezervnoj gumi, i tragovi brisanja na sajbi koji nisu u luku...sta ga kenjam a?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
|
Upisano: Ned Sij 13, 2008 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Silvering je malo izražen, a šta ću mu ja, decali su katastrofa, debele i stare. Vidiš, ovaj šav na zadnjoj gumi nisam skužio, to moram malo popraviti, kao i lukove od brisača.
Sav weathering je rađen CMK pigmentom Light Dust. Uzeo sam Revell starter, razmutio pigment i špricao po maketi.
Kosalo, ne kužim tvoje pitanje; nije ti jasno kako je Jeep ispao mat? ili nešto drugo? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Ned Sij 13, 2008 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislio sam ga ubosti već dosta puta al eto....znači ne dobiješ lika iz 101. unutra?!? ili ga nisi stavio? Možda si malo trebao ruksak drukčije obojati,i ovako je dobar al vuče na boju džipa..al kad je već sve gotovo,nema veze..  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
|
Upisano: Ned Sij 13, 2008 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Figuru vozača sam dobio u setu, samo jako je loše odlivena, detalji za 1:24 su katastrofa a da stvar bude gora, ima pinmark na desnoj strani lica i ne pada mi na pamet s tim se zaj...... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5407 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2008 12:01 am Naslov poruke: |
|
|
Nice ,sa čime si to CMK pigmente razmutio da bi ih koristio u a-brushu? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kosalo
 | | Član od: 05 Sij 2008 | | Poruke: 328 | |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2008 12:41 am Naslov poruke: |
|
|
| Goran Napisao/la: | Silvering je malo izražen, a šta ću mu ja, decali su katastrofa, debele i stare. Vidiš, ovaj šav na zadnjoj gumi nisam skužio, to moram malo popraviti, kao i lukove od brisača.
Sav weathering je rađen CMK pigmentom Light Dust. Uzeo sam Revell starter, razmutio pigment i špricao po maketi.
Kosalo, ne kužim tvoje pitanje; nije ti jasno kako je Jeep ispao mat? ili nešto drugo? |
eh..hehehe "efekt ti je SJAJAN" - kuzis - odlican, super i to..a zapravo nije nego je MAT jer je prasnjav...
a pitanje je bilo i za blato na gumama - kako si to napravio?
L _________________ And people still laugh about as much as they ever did, despite their shrunken brains. If a bunch of them are lying around on a beach, and one of them farts, everybody else laughs and laughs, just as people would have done a million years ago. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
|
Upisano: Pon Sij 14, 2008 8:55 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Nice ,sa čime si to CMK pigmente razmutio da bi ih koristio u a-brushu? |
Nitrorazređivač vulgaris.
Kosalo/ Blato na gumama sam također radio sa pigmentom. Razrijedio sam ga nitrom i cijele kotače namazao. Nakon što se osušilo (cca 10 minuta) štapićem za uho kojeg sam namočio u sintetski razređivač sam obrisao višak. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2008 11:16 am Naslov poruke: |
|
|
Super je maketa.
Veliš da si koristio nitro, daj mi reci jesi li primjetio da nitro topi možda plastiku, ja sam probao na jednom Revellu i nisam imao problema ali.....
Inače nitro je zakon suho dok si rekao keks!!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
|
Upisano: Pon Sij 14, 2008 11:18 am Naslov poruke: |
|
|
Naravno da topi, ali ja nisam maketu natapao sa nitrom, samo sam ga koristio da razmutim pigment, i onda špricao. Sloj po sloj, polako, dok nisam došao do željenog efekta. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2008 1:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Je li trebalo naknadno fiksirat taj pigment ? Može li se model uzest a da ti prašina ne ostaje na prstima? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
|
Upisano: Pon Sij 14, 2008 1:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja ga nisam dodatno fiksirao ničime, maketu sam držao u rukama i ne ostaje ostisak niti pigment ne "odlazi" sa makete. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2008 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Meni je jednostavno super!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|