Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB "metal finish battle" MiG-21 F-13 Revell 1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 28, 2015 11:25 am    Naslov poruke: GB "metal finish battle" MiG-21 F-13 Revell 1/72 Citiraj ovaj komentar

Evo svima dobro poznata Revellova maketa MiG-21 F-13 i svi mogući dodaci ...

Bit će jedan JRV-ov, baziran na Plesu 70-tih.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Ruj 28, 2015 12:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo će biti pila sa hrpom dodataka Very Happy
Šta ćeš koristiti za izradu NMF-a ?
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Ruj 28, 2015 12:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo, super da se zahuktava build...imaš neku fotku mašine po kojoj ćeš raditi?

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Ruj 29, 2015 9:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

NMF ću raditi sa Alcladom. Svi JRV MiG-21 f-13 izgledaju identično, bez nekih individualnih detalja-neobojani aluminij sa crnim brojevima i nacionalnim oznakama prema propisima. neki su kasnije prošli reviziju u Zmaju, pa su obuhvatno obojani bojom aluminija. Meni su zanimljiviji ovi prije revizije, jer su paneli u različitim tonovima aluminija što otvara mogućnosti igre sa bojanjem i zanimljiv završni metalni efekt. U knjizi 100 godina zrakoplovstva u hrvatskoj je jedna kolor fotografija na kojoj se vidi nos od broja 524 i rep od 511, a snimljena je na Plesu. Imam još jednu fotografiju 511 kako ga vuče traktor ispred Sabre-dogova, pa će najvjerojatnije biti taj... Uskoro prve fotke radova-stavljao sam PE u mlaznicu i kokpit. Pavlino sjedište SK-1 izgleda bolje nego Revellova plastika, ali je moglo biti i bolje, pa ću ga doraditi sa PE i malo skrečanja. Extratech-ov set je OK, iako nema neke dijelove koje bi volio zamijeniti sa PE.

Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Ruj 29, 2015 12:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Primjećujem da je u kutiji poznata Revellova srebrna plastika Smile - Very Happy prvi put sam to vidio na njihovom P-47 i znam da sam bio u šoku, izgleda kao najjeftinija kineska igračka, a zapravo je u potpunosti ista kao i ostale plastike...

Al onako na prvi pogled, grdo za vidjet

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Ruj 29, 2015 4:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo početak -uklonjene Revellove izbočine i postavljen PE. Unutrašnjost mlaznice izgleda uža, ali na taj dio dolazi uži vanjski dio mlaznice, pa se sve poklapa.

Ta Revellova srebrna plastika je dosta krta, pa preporučam oprez onima koji imaju ovu maketu. Još sam ponešto radio i ljepio, ali slike kad bude nešto suvislo za pokazati...

Imam neke nedoumice oko bojanja unutrašnjosti stajnog trapa, jer su neki dijelovi bili sivi, a neki u boji metala.. Da li netko ima dobre informacije ili fotografiju unutrašnjosti stajnog trapa JRV-ovog f-13? Imam dosta toga sa neta za reference, ali bojanja jako odudaraju od korisnika do korisnika-i kokpita i trapa...

Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Uto Ruj 29, 2015 4:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Noge trapa i felne su neka sivo zelena

unutrasnjost zinc chromat

Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2015 9:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na brzoj reakciji Dragane. Very Happy Tvoju maketu sam već gledao za referencu. Ono što me muči je da je ovaj muzejski primjerak prošao reviziju i nema više ni jednu izvornu boju, a ja namjeravam raditi boje kakve su bile po dolasku aviona iz SSSR-a. U YU-Vam aeroplanu kojeg imam navode preporuke za bojanje i unutrašnjost stajnog trapa bi trebala po autorima biti u boji aluminija. Ova boja na muzejskom je ista kao na Bis-evima i sigurno je obojana na reviziji. Ono što me muči je to da su poklopci stajnog trapa ,prema fotografijama, očito aluminij, ali kakve su kutije? Originalni sovjetski su to, izgleda, imali obojano svijetlo sivom bojom?

Natrag na vrh
dalibor

Član od: 22 Stu 2010
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2015 5:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zar nije bila srebrna boja a ne aluminij?
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Čet Lis 01, 2015 7:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde danas sutra cu da proverim arhivu.Imam fotke samo da vidimo koje su u boji a koji nisu.Pa javljam.

Član od: 15 Lip 2015
PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2015 8:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedno off pitanje. Kako to, da nijedan MiG-21 nikada nije imao anti glare površine? Pogotovo ovi srebrni primjerci?
Po meni je to na suncu blještalo...
Recimo i Thunderjeti su imali olive drab traku po trupu ispred i iza kabine.
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2015 9:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

JŽ Napisao/la:
Jedno off pitanje. Kako to, da nijedan MiG-21 nikada nije imao anti glare površine? Pogotovo ovi srebrni primjerci?
Po meni je to na suncu blještalo...
Recimo i Thunderjeti su imali olive drab traku po trupu ispred i iza kabine.

Kako misliš "nijedan MIG" i "nikada"!?

A vidi ih, čak i naši imaju antiglare površine...

Član od: 15 Lip 2015
PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2015 10:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znao sam, da sam nešto zeznuo. OK. oni JRV ih nisu imali. Zašto?
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2015 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

JŽ Napisao/la:
Znao sam, da sam nešto zeznuo. OK. oni JRV ih nisu imali. Zašto?

Pa pitanje je koliko u stvari pilot u 21-ici uopće ima vizualni kontakt s tim površinama, tj. vjerojatno ih ni ne vidi ili ih vidi vrlo malo pa mu odsjaj nije ni smetao. Wink
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Lis 13, 2015 1:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trenutno lijepim PE dijelove, saniram sink-markove i ne baš najbolje Pavline resine... Felge kotača su puno ljepše od Extratecha, pa sam uklonio one Pavline sa kotača i postavio PE. Pavlino sjedište je boljih gabarita i točnije od Revellovog, ali su detalji pojaseva i posebno dijela za sjedenje bili bez veze. Zato sam uklonio sve što mogu zamijeniti sa PE i malo stirena. Sjedište mi ovako izgleda bolje, a sad još to sve treba pobojati i poigrati se sa efektima, pa će izgledati kako treba. Obzirom da ću otvoriti poklopac kabine, sve će biti vidljivo. Inače, vacuforum poklopac kabine od Pavle sam uspješno odrezao, ali ga treba još obraditi i detaljirati... Ima i još posla na instrument ploči, ali je ova PE puno bolja od originalne.

Sve sugestije i kritike su dobrodošle.

-Dragane, da li si pronašao kakve podatke za kutije stajnog trapa? trebao bi to obojati, ako hoću krenuti naprijed, a još uvijek me muče dvojbe...

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma