Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 28, 2015 11:25 am Naslov poruke: GB "metal finish battle" MiG-21 F-13 Revell 1/72 |
|
|
Evo svima dobro poznata Revellova maketa MiG-21 F-13 i svi mogući dodaci ...
Bit će jedan JRV-ov, baziran na Plesu 70-tih. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 28, 2015 12:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo će biti pila sa hrpom dodataka
Šta ćeš koristiti za izradu NMF-a ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Ruj 28, 2015 12:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo, super da se zahuktava build...imaš neku fotku mašine po kojoj ćeš raditi? _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ruj 29, 2015 9:23 am Naslov poruke: |
|
|
NMF ću raditi sa Alcladom. Svi JRV MiG-21 f-13 izgledaju identično, bez nekih individualnih detalja-neobojani aluminij sa crnim brojevima i nacionalnim oznakama prema propisima. neki su kasnije prošli reviziju u Zmaju, pa su obuhvatno obojani bojom aluminija. Meni su zanimljiviji ovi prije revizije, jer su paneli u različitim tonovima aluminija što otvara mogućnosti igre sa bojanjem i zanimljiv završni metalni efekt. U knjizi 100 godina zrakoplovstva u hrvatskoj je jedna kolor fotografija na kojoj se vidi nos od broja 524 i rep od 511, a snimljena je na Plesu. Imam još jednu fotografiju 511 kako ga vuče traktor ispred Sabre-dogova, pa će najvjerojatnije biti taj... Uskoro prve fotke radova-stavljao sam PE u mlaznicu i kokpit. Pavlino sjedište SK-1 izgleda bolje nego Revellova plastika, ali je moglo biti i bolje, pa ću ga doraditi sa PE i malo skrečanja. Extratech-ov set je OK, iako nema neke dijelove koje bi volio zamijeniti sa PE. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Uto Ruj 29, 2015 12:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Primjećujem da je u kutiji poznata Revellova srebrna plastika - prvi put sam to vidio na njihovom P-47 i znam da sam bio u šoku, izgleda kao najjeftinija kineska igračka, a zapravo je u potpunosti ista kao i ostale plastike...
Al onako na prvi pogled, grdo za vidjet _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ruj 29, 2015 4:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo početak -uklonjene Revellove izbočine i postavljen PE. Unutrašnjost mlaznice izgleda uža, ali na taj dio dolazi uži vanjski dio mlaznice, pa se sve poklapa.
Ta Revellova srebrna plastika je dosta krta, pa preporučam oprez onima koji imaju ovu maketu. Još sam ponešto radio i ljepio, ali slike kad bude nešto suvislo za pokazati...
Imam neke nedoumice oko bojanja unutrašnjosti stajnog trapa, jer su neki dijelovi bili sivi, a neki u boji metala.. Da li netko ima dobre informacije ili fotografiju unutrašnjosti stajnog trapa JRV-ovog f-13? Imam dosta toga sa neta za reference, ali bojanja jako odudaraju od korisnika do korisnika-i kokpita i trapa... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2015 9:21 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala na brzoj reakciji Dragane. Tvoju maketu sam već gledao za referencu. Ono što me muči je da je ovaj muzejski primjerak prošao reviziju i nema više ni jednu izvornu boju, a ja namjeravam raditi boje kakve su bile po dolasku aviona iz SSSR-a. U YU-Vam aeroplanu kojeg imam navode preporuke za bojanje i unutrašnjost stajnog trapa bi trebala po autorima biti u boji aluminija. Ova boja na muzejskom je ista kao na Bis-evima i sigurno je obojana na reviziji. Ono što me muči je to da su poklopci stajnog trapa ,prema fotografijama, očito aluminij, ali kakve su kutije? Originalni sovjetski su to, izgleda, imali obojano svijetlo sivom bojom? _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 649 | |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 5:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| zar nije bila srebrna boja a ne aluminij? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2015 8:57 am Naslov poruke: |
|
|
Jedno off pitanje. Kako to, da nijedan MiG-21 nikada nije imao anti glare površine? Pogotovo ovi srebrni primjerci?
Po meni je to na suncu blještalo...
Recimo i Thunderjeti su imali olive drab traku po trupu ispred i iza kabine. _________________ Live and let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2015 9:21 am Naslov poruke: |
|
|
| JŽ Napisao/la: | Jedno off pitanje. Kako to, da nijedan MiG-21 nikada nije imao anti glare površine? Pogotovo ovi srebrni primjerci?
Po meni je to na suncu blještalo...
Recimo i Thunderjeti su imali olive drab traku po trupu ispred i iza kabine. |
Kako misliš "nijedan MIG" i "nikada"!?
A vidi ih, čak i naši imaju antiglare površine...
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2015 10:42 am Naslov poruke: |
|
|
Znao sam, da sam nešto zeznuo. OK. oni JRV ih nisu imali. Zašto? _________________ Live and let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2015 11:54 am Naslov poruke: |
|
|
| JŽ Napisao/la: | | Znao sam, da sam nešto zeznuo. OK. oni JRV ih nisu imali. Zašto? |
Pa pitanje je koliko u stvari pilot u 21-ici uopće ima vizualni kontakt s tim površinama, tj. vjerojatno ih ni ne vidi ili ih vidi vrlo malo pa mu odsjaj nije ni smetao.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Lis 13, 2015 1:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Trenutno lijepim PE dijelove, saniram sink-markove i ne baš najbolje Pavline resine... Felge kotača su puno ljepše od Extratecha, pa sam uklonio one Pavline sa kotača i postavio PE. Pavlino sjedište je boljih gabarita i točnije od Revellovog, ali su detalji pojaseva i posebno dijela za sjedenje bili bez veze. Zato sam uklonio sve što mogu zamijeniti sa PE i malo stirena. Sjedište mi ovako izgleda bolje, a sad još to sve treba pobojati i poigrati se sa efektima, pa će izgledati kako treba. Obzirom da ću otvoriti poklopac kabine, sve će biti vidljivo. Inače, vacuforum poklopac kabine od Pavle sam uspješno odrezao, ali ga treba još obraditi i detaljirati... Ima i još posla na instrument ploči, ali je ova PE puno bolja od originalne.
Sve sugestije i kritike su dobrodošle.
-Dragane, da li si pronašao kakve podatke za kutije stajnog trapa? trebao bi to obojati, ako hoću krenuti naprijed, a još uvijek me muče dvojbe... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|