Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2008 10:48 pm Naslov poruke: Admiral Kuznjecov (Gibraltar, siječanj 2008.) |
|
|
Veliko hvala kolegi "Tyto_alba" sa SN foruma za ove slike!
Pošto ih ima dosta, ovo je tek prvi dio
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2008 10:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Super fotke, zbilja sam iznenađen ,ne izgleda baš neš' veliko... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2008 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
nisam imao pojma da je on jos u sluzbi....super fotke...i sad sa se malo obrukam sa glupim pitanjem ...kaj to tak dimi?kaj nije on na nuklearni pogon?  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Sij 28, 2008 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| on ima parne turbine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 12:11 am Naslov poruke: |
|
|
pa svi nuklearni brodovi imaju parne turbine ....nuklearni reaktor je samo glorificirani parni stroj ...proizvodi ogromne kolicine pare koja kasnije pogoni parne turbine,znaci u biti nuklearna fizija radi posao koji je nekoc radio lozac koji je trpo ugljen u kotao da bi bilo vruce ....po ovom dimu meni izgleda ko da ide na diesel...il mozda brod ide na nuklerani pogon a kuhaju na drva  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tommy
| | Član od: 22 Ožu 2007 | | Poruke: 56 | | Mjesto: zg |
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
| a ljudi moji, zar mora nuzno biti nuklearni pogon da bi se koristile parne turbine, razlog zasto se dimi je to jer su u pitanju kotlovi koji loze naftu za dobivanje topline koja se koristi za dobivanje pare koja pokrece parne turbine, te parne turbine su u upotrebi vec cijelu vjecnost, uostalom bio je to osnovni pogon na recimo bojnim brodovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 12:22 am Naslov poruke: |
|
|
ja sam samo htio rec da postojanje parne turbine ne ponistava postojanje nuklearnog reaktora , dapace, jedno bez drugog ne moze... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tommy
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 12:26 am Naslov poruke: |
|
|
| ma znam torax, bila mi je samo namjera da objasnim svima koji su se mozda zbunili ovim jel ima ili ne nuklearni pogon i koji pogon uopce ima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 12:28 am Naslov poruke: |
|
|
znaci na diesel ide, ha?.....ja sam mislio da je nuklearni... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tommy
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 12:35 am Naslov poruke: |
|
|
| neizravno da, osnovni pogon su parne turbine, dakle para je osnovni pokretac, no ta para se dobiva u boilerima, njih 8 u kojim se lozi fosilno gorivo, predpostavljam nafta, za razliku od velike vecine trgovackih brodova koji koriste recimo velike diesel motore, slicni onima kao u automobilu, samo naravno puno, puno veci, usput informacija da je snaga parnih turbina na Kuznetsovu mislim oko 150 MW, neka me netko ispravi ako grijesim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 12:53 am Naslov poruke: |
|
|
| Kuznjecov posjeduje klasičan pogon parnim turbinama, s ukupno 4 vijka. Vjerojatni je uzrok tome nemogućnost bivše sovjetske industrije da proizvede odgovarajući nuklearni pogonski sustav potrebne snage (uz zadana ograničenja težine i dimenzija) koji bi nosaču jamčija tražene performanse |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| black
 | | Član od: 03 Ožu 2007 | | Poruke: 443 | | Mjesto: Crab's Creek Croatia |
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 9:29 am Naslov poruke: |
|
|
Essex,hvala ti za ove slike,stavi što prije ostatak,jedva čekam!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
| Zbilja impresivne fotografije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | | Kuznjecov posjeduje klasičan pogon parnim turbinama, s ukupno 4 vijka. Vjerojatni je uzrok tome nemogućnost bivše sovjetske industrije da proizvede odgovarajući nuklearni pogonski sustav potrebne snage (uz zadana ograničenja težine i dimenzija) koji bi nosaču jamčija tražene performanse |
nisu imali potrebu da ugrađuju nuklearni reaktor jer nisu uspjeli napraviti parni katapult za avione, a ako već rade reaktore za podmornice zasto ga nisu mogli ubacit u nosač! kuznjecov je klasa koja je trebala biti ispitna, jer se uporedno pocela raditi klasa Uljanovsk sa ravnom palubom i katapultima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 29, 2008 10:41 am Naslov poruke: |
|
|
Čini se da ima i radarski sustav tipa Aegis. Pločaste antene su vidljive
na stražnjem i desnom dijelu nadgrađa. Da li postoji fotografija lijeve strane? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|