Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

DD 537 U.S.S. Sulliavns 1-150
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Ned Jul 26, 2009 6:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam kupio u merkuru.....imaš u svakoj malo boljoj agrariji gdje prodaju boje .....posto imas razlicitih vrsta te tkanine koje se razlikuju po gustoći za maketarstvo je najbolja ona od 300 g
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Ned Jul 26, 2009 6:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

staklenu matu a ponekad i rowing (mata je netkana-prešana, vlakna u svim smjerovima a rowing tkani izgleda kao vreća) možeš koristiti i u roli. Trgovine koje prodaju materijal za gipskartonske plohe (knauf i sl.) imaju ti takve trake u rolama, vrlo su tanke (imaš kao mata, kao rowing ili kao mrežica)
Leo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Stefan

Član od: 21 Pro 2007
PorukaUpisano: Ned Jul 26, 2009 7:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala vam!
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Uto Jul 28, 2009 8:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo krenuli su pravi Dirty Works.Izrezao sam rebra i sad ih treba obradjivati.
Do sledeceg updatea bice par dana dok ih sve obradim,za sad samo dva komada obradjena.

Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Uto Jul 28, 2009 9:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zakaj su ovi rubovi rebara tako izvijeni prema gore s unutarnje strane ? Surprised
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Uto Jul 28, 2009 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Veruj mi,pojma nemam,ja radim po planu.Pokusavao sam da otkrijem zasto ali nisam uspeo. Confused
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Uto Jul 28, 2009 10:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pretpostavljam da si radio po ovome??

By sovremenny1 at 2009-07-28
ja mislim da rebra nisu takva kao sto si ih napravio vec ravna jer po mom misljenju ti uvijeni vrhovi na toj shemi oblika rebra predstavljaju uvijanje broda tj da se dobije 3d prikaz gledajući u to jer kobilica( a time i paluba) nisu 100% ravni vec su ''savijeni'' odnosno pramac je na višoj razini.....neznam ako si skužio šta hoću rec jer neznam kako to bolje objasnit Confused
evo napravio sam sliku pa možda bude jasnije o cemu govorim

By sovremenny1 at 2009-07-28
crvena crta predstavlja ravninu a ovaj ''viši'' pramac je zaokružen s crvenim pravokutnikom.....pomoću onih uvijenih vrhova bi se trebao dobit taj dojam...to je moje mišljenje
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Uto Jul 28, 2009 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sovremeny ima pravo crta koja spaja rebra nije paluba na tom rebru/presijeku vec rub palube, zbunjuje to sto ta crta ide do osi ali to je zbog suzavanja presjeka (na provi zavrsi u os)
Leo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Stefan

PorukaUpisano: Uto Jul 28, 2009 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hm,na to sam i sumnjao,sva sreca nsiam previse odmakao tako da cu ispraviti to... Very Happy
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Sri Jul 29, 2009 9:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

suprotno, išao si ti jako daleko, po mom mišljenju,ti si odrezao rebra s tim '' vrhovima'' a nemožeš sad samo izrezat ravno ispod njih jer onda ce ti rebra bit previse mala.......rebro ti je: iz ''vrha'' okomita crta na os simetrije( dobro, u ovom slučaju nije os simetrije al da su stavili cijela rebra a ne polovice bila bi Very Happy ) tj trebas spojiti dva ''vrha'' na gotovom rebru....cak su mi i ova rebra na pramcu sumnjiva......trebalo bi sad po slikama i nacrtima pogledat ako su fletcheri imali ravnu( mislim da jesu) ili zakošenu palubu na pramcu ko neki ww1 razarači...jer s onim rebima zakošenim na vrhu paluba ti neće bit ravna....
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Sri Jul 29, 2009 10:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Naravno da sam msilsio da necu mocu ispraviti ovo sto sam vec obradio...

Ali,imam jos 20 rebara koje nisam,tako da nece biti veliki problem da ovo krpim ili ponovo secem...A za pravac cu pogledati neke fotografije... Wink
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Sri Jul 29, 2009 10:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda da je i pramac ravan... Wink

Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Sri Jul 29, 2009 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da....jakooooooooooo malo zakošeno

By sovremenny1 at 2009-07-29
rebro a22 i a23 su ravni a24 na dalje blago zakošeni...skoro pa zanemarivo
Natrag na vrh
Stefan

PorukaUpisano: Pet Stu 27, 2009 9:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo,posle 1 ipo mesec zavrsio sma i polepio rebra (znam da sam obecao da ce da budu gotova za nedelju dana ali je vrlo dosadno pa se ,,malo,, oduzilo).

@ Sovremeny : Mnogo sam razmisljao o onome da radim trup na onaj nacin,ali sam se ipak odlucio na obicno drvo jer prvo,malo mi se cinilo komplikovano na tvom projektu a i nisam ni nasaop taj materijal u radnjama... Confused

Anyway,krenuo sam da stavljam male plocice izmedju rebara jer je dosta jednostavno a i dobije se na cvrstini trupa... Kada ih sve ovako polepim,izbrusicu sve do rebara i onda su ga premazati gitom i smirglati,smirglati,smirglati... Very Happy
Da ne duzim mnogo,smao sam hteo da pokazem da se i dalje radi... Smile
Drugari iz klube me zafrkavaju da cu zavrsiti brod do vojske,ali neee... Ja sam se zainatio i do sledeceg (ili onog tamo) Mosona ima da bude gotov!!! Razz Very Happy

Evo slika. Pozzzz svima iz Panceva! Mir

E da! Donecu brod u Beograd za Novogodisnji kup pa ako neko bude dolazio od kolega brodomodelara... Smile
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Pet Stu 27, 2009 11:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lipo, lipo Very Happy ....hm , mislim da je sad kasno za to, ali trebalo bi provuć metalnu šipku kroz sva rebra da se spriječi savijanje i deformiranje trupa....šimrglati, šmirglati i šmirglati ćeš sigurno ponovit 7-10 puta( pod uvijetom da ne podnosiš rupice i zareze)...mislim da ces ipak ga radit do vojske Laughing ...sve to izgleda da ide relativno brzo ali uzima jakoooo puno vremena....a najviše vremena otpast će na to da neces (puno puta) bit zadovoljan napravljenim jer znaš da možeš bolje.....i onda razbijaš glavu s tim par sati i odlučiš sve radit na novo...sve je isprobano na vlastitoj koži Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma