Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB Sherman 1:35
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 3:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To kuzim, ali ide li se s tim na nekakvo natjecanje ili slicno? Ne zelim vam kvarit zabavu ni rezultat, s obzirom da je upitno kako ce moj ispasti na kraju.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 3:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mane cisto radi razonode i ne kuzim zasto bi kvari rezulat kada ti basdobro ide"!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 4:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije problem prolongirat vrijeme izrade jer bitno je da se radi. Wink
Neka onda 15.02. bude službeni početak (ako se svi slažu), a vrijeme trajanje GB nek je 3 mjeseca od tog datuma.

@ Vukic
Naravno da se možeš priključit. Kako sam i rekao, šta nas je više to bolje.
Vidim da si ti debelo ispred nas s E8 tako da ti se otvara mogučnost izrade još jednog Sherma do kraja GB. Very Happy

Cilj GB je više motivacija nego nagrada ali eto....možemo izradit neki gif koji bi svi sudionici ovog GB nosili u svom potpisu, a koji bi ujedno bio i svojevrsna nagrada. Wink
Pa ako tko ima kakvu ideju nek slobodno izađe s njom.
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 4:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e da jel bi se mogo pridruziti pa poceti kad mi pe stigne?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 4:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

killa Napisao/la:

Može. Wink
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 5:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Narucen British sherman Mk.III.
Cim stigne, krecem. A do tada u istrazivanje o weatheringu, blatu i slicno Very Happy
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

barakuda Napisao/la:
killa Napisao/la:

Može. Wink

Tako cu i ja Very Happy
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 9:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa jel moguce da nema nigdje kupiti cijev za Mk III. Ili gusjenice. Ako imate link, stavite tu. Hvala...
Natrag na vrh
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 10:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako nema?

Cijev ti je obična 75mm.
http://www.jbmodel.eu/product_info.php/cPath/22/products_id/29

A gusjenice tip T51 (rubber block):
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=AF%2035026
ili ove:
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=BRO%20AB3542
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 10:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
Kako nema?

Cijev ti je obična 75mm.

ili ove:

Nisu tenkovi moje podrucje. Iskreno, nemam pojma o tome. Hvala.
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 11:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vukic Napisao/la:
Bero Napisao/la:
Kako nema?

Cijev ti je obična 75mm.

ili ove:

Nisu tenkovi moje podrucje. Iskreno, nemam pojma o tome. Hvala.

Prije nego što se odlučiš na kupnju bilo čega. Prvo na netu malo prouči o maketi koju radiš. Google is your friend Wink
Vjerujem da ti je stalo da tvoja maketa na kraju, osim što bude oku lijepa, što je moguće više autentično predstavlja neko konkretno vozilo. A sigurno ćeš na taj način i saznati puno zanimljivih stvari.

Čijeg šermana misliš raditi? Britanskog, američkog...? Koje ratište?
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pet Velj 11, 2011 2:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prikljucujem se sa tamiyom M4A3 Very Happy
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sub Velj 12, 2011 8:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja bih se priključio, al ovaj put zbilja! Ja ću shermanom M4A3 od Dragona, i odmah molim pomoć, jel dobra kupola, kotači i ovjes onakav kakav je na profilu, tj tenk sa brojem 711 crno maslinasta shema?
Punni kotači, kupola sa 2 jednaka otvora? Cool Ne poznajem tematiku ali volio bi se malo učiti na njemu, prije nego krenem na jagdpanthera! Cool
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Sub Velj 12, 2011 10:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mariok Napisao/la:
I ja bih se priključio, al ovaj put zbilja! Ja ću shermanom M4A3 od Dragona, i odmah molim pomoć, jel dobra kupola, kotači i ovjes onakav kakav je na profilu, tj tenk sa brojem 711 crno maslinasta shema?
Punni kotači, kupola sa 2 jednaka otvora? Cool Ne poznajem tematiku ali volio bi se malo učiti na njemu, prije nego krenem na jagdpanthera! Cool

Very Happy
Misliš radit ovog?

Prema tom crtežu iz Concordove knjige rekao bih da je kupola OK. Puniteljev dvodijelni otvor (koji je raniji model od jednodijelnog ovalnog) i komandirov kasniji sa periskopima bi trebali biti OK prema sastavnici. Koliko sam vidio, jedino je u sastavnici prikazan top sa kasnijom plinskom kočnicom, dok je na crtežu verzija cijevi samo sa onim štitnikom. Mislim da je crtež ispravniji jer i u knjizi SSP- In Action M4 isto prikazan crtež tog tenka sa takvom cijevi..
Sa maketom ionako dobiješ sva tri tipa 76mm cijevi. Za sve ostalo nemaš beda samo deri po sastavnici Cool
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Ned Velj 13, 2011 3:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
mariok Napisao/la:

Very Happy
Misliš radit ovog?

Prema tom crtežu iz Concordove knjige rekao bih da je kupola OK. Puniteljev dvodijelni otvor (koji je raniji model od jednodijelnog ovalnog) i komandirov kasniji sa periskopima bi trebali biti OK prema sastavnici. Koliko sam vidio, jedino je u sastavnici prikazan top sa kasnijom plinskom kočnicom, dok je na crtežu verzija cijevi samo sa onim štitnikom. Mislim da je crtež ispravniji jer i u knjizi SSP- In Action M4 isto prikazan crtež tog tenka sa takvom cijevi..
Sa maketom ionako dobiješ sva tri tipa 76mm cijevi. Za sve ostalo nemaš beda samo deri po sastavnici Cool

Da Bero baš toga! Prema ovome profilu i ide drukčiji ljenivac nego prema satsavnici! Ok hvala! Bacam se na posao u Pon!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma