Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 7:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo slika mojeg skromnog nastavka:
Rezultati mojeg prženja prstiju, nisu još kako treba ali sam zadovoljan rezultatima za prve mačiće
Evo tu sam oznaćio nedostajući urez predkrilca, zapravo urez postoji ali je pokriven fiksnim dijelom
ponovno sam prikačio slike valjda se sada vide
Leo - zd: poruka promijenjena dana: Ned Lis 09, 2011 10:21 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
| | Član od: 18 Lis 2010 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lepo, ali... ja ne vidim slike. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 8:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| yap no slika |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
photobucklet se nešto naljutio ali sada bi trebalo biti ok  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 10, 2011 10:17 am Naslov poruke: |
|
|
Slike se vide. Odličan home made vacuform-od viška glava ne boli, jer kad kreneš rezat sigurno ćeš bar 2-3 kabine bacit u smeće. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pon Lis 10, 2011 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
Samo jedno pitanje/sugestija, jer ne vidim dobro na prvim fotografijama.
Da li su na maketi dani topovi u nosu?
Ako jesu, onda ih treba ukloniti za ECR verziju. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Pon Lis 10, 2011 11:19 am Naslov poruke: |
|
|
Thk za upozorenje , dani su topovi jer naravno da koriste iste kalupe za sve verzije, ali je u sastavnici dano zatvaranje otvora na obje strane i na svim profilima je prikazan bez topova tj. bez udubljenja u kojem izlaze cijevi topova, moram priznati da je sastavnica ali i ostalo na nivou.
Jedina zamjerka ostaje glede pokretljivosti krila i rupe na mjestu zavvjesice koja zatvara otvor u koji ulaze krila u zatvorenom položaju.
Da ne ostavljaju prazan prostor, otvor su umjesto četvrtastog proreza, kakav je u stvarnosti napravili ovalnim tj. slijedi profil krila pa tu treba malo doraditi.
Trebali bi, kao na zvezdinom t160, umjesto rotirajućih krila dati par položaja i to riješiti pinovima unutar trupa te na fiksnom dijelu trupa, na otvoru napraviti zavjesicu sa naznaćenim rezanjem ovisno o položaju krila. Zvući komplicirano ali ništa više materijala ni rada sve je kompenzirano izbacivanjem zubaca za okretanje na krilima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 10, 2011 1:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | Njemci nemaju na svojima, no postoji mogučnost ugradnje.
Postoje fotografije iz vremena kad su ispitivane mogučnosti. |
Moram priznati da me malo proganjala ova kuka, zapravo me zbunilo kako je Leo napisao da je na fotkama brita ima , a njemaca ne, pa sam pomislio da su je njemci skinuli, ali jasno je da postoje i fotografije napravljene na testiranju sa posve izvučenom. Dakle, obzirom da i sam sebe često moram u nečemu demantirati to ću napraviti i ovaj puta.
Pogledao sam malo svoje fotografije i proučio literaturu, tako da postam dvije fotke koje sam napravio na prošlim aeromitinzima u Zeltwegu, na jednoj je ECR tornado 46+46, a na drugoj IDS 44+65, koje su dokaz da njemci imaju na svoji Tornadima tu famoznu kuku.
Nadam se samo da ću i sam uskoro vrlo brzo započeti svoje Tornade u ovom mjerilu, jer su mi nedavno stigli decali za britance u 1/144, imaće britanci imaju četiri varijante Tornada u LB varijanti (Gr.1, Gr.1a, Gr.4 i Gr.4a) i sve su po nečemu specifične, te dvije u inteceptor konfiguraciji ADV F.2 i F.3.
A što se tiće srednjeg trupnog nosaća, svi Tornadi ih imaju, naravno i oni se mogu skidati, ovisno o konfiguraciji koju trebaju, tako je to i na maketama izbor... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Pon Lis 10, 2011 2:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Thk Tiger, ma mene su zbunile slike na kojima se zbog svjetla sjene te predobre maskirne boje nije vidjelo jasno, uglavno thk.
Za srednji nosać sam pretpostavio ali me izluđivalo to što su na sastavnicama jednostavno lupnuli kao tvoj izbor ali obično bi to stavili kad postoje više varijanti ili kod opcija otvoreno zatvoreno.
Usput kako i mene zanimaju i britanci pitanjce:
vidio sam da Italerei daje za svog u 72, za Saudijsku Arabiju, 3 skyflasha, da li su i britanci tako koristili |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 10, 2011 2:38 pm Naslov poruke: |
|
|
kako samo tri? Obično lete sa 4 komada.
Koliko znam Sky Flash je raketa zrak-zrak, britanska varijanta AIM-7 Sparrow. I da koriste je izvorno i britanci na svojim ADF Tornadima (kao i saudijci, talijani u rentanju), na IDS, odnosno Gr. nikada. Naravno, ako baš želiš mogu se i samo tri postaviti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Pon Lis 10, 2011 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
ne valja raditi tri stvari odjednom, pišem jedno gledam drugo a mislim na treće, nije opravdanje za ovakvu kolosalnu glupost već samo objašnjenje
zato jer sam zapravo mislio na ALARM i poslije sam vidio da su ih isporučili SA i da se zbog težine može nositi više kom. zbog slikanja nakrcali su jednoga sa 7! što naravno nema smisla. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 10, 2011 4:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja iskreno volim vidjeti naoružane zrakoplove, nisam od onih koji ih vole gole, sportske. Uvijek tvrdim da su to borbene letjelice. Može se postaviti i reći da je pretjerivanje da ih se nakrca, ali nedavno u operacijama iznad Libije ovako su letjeli, jasno podrška su im bile zračne cisterne, ali kako im je sve igrala cijena svakoga leta, počeli su primjenjivati tu taktiku.
Znači ALARM i Brimstonke:
No stvarno je moguće postaviti 7 ALARMA, ako je zona djelovanja bliska, a ugroženost velika postoje vježba na kojima se primjenjuje ta taktika, a ne samo radi spotera:
I da se još malo nadovežem za interceptore, shvaćam da si ispravio misli gore malo više napisanoga teksta, ali vidi kako danas lete, ali neće ni oni dugo, biti će to nebo samo za Eurofightere....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|