Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Dubrovacka nava
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Wishmaster

Član od: 04 Stu 2012
Mjesto: Zenica
PorukaUpisano: Pon Ruj 12, 2016 8:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Konop je predimenzioniran cak i onaj za camac i ima i drugih gresaka. Ali za prvi rad ovo je super.

Osnovno je da imas smisla za opci oblik i izgled broda, raspored elemenata i sl. A tehnike, materijale i sl. tek trebas upoznati. Znaci imas internet, imas ovaj forum gdje ima jako zanimljivih izgradnji ili jos bolje imas model ship world forum koji je svjetski i gdje jednostavno pregledaj stotinu izgradnji i sve ce ti se samo kazati. Ne treba ti niko pametovati i govoriti sta kako samo otidi i gledaj jednu po jednu gradnju i to je to.

Svoje greske sad ne mozes ni vidjeti uopce dok se ne nagledas kako to rade drugi koji su u ovom stvarno dobri.

Ali zapamti da bi napravio nesto sto je dobro trebaju stotine sati i strpljenja i vjeruj da su svi na pocetku ovako radili a vecina i losije. Takoder potreban je i odlican alat i odlican materijal.

Zato samo naprijed Smile U zdravlje
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
brndza

Član od: 24 Kol 2016
Mjesto: Kruševac
PorukaUpisano: Pon Ruj 12, 2016 9:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moram malo da se "branim". Smile Dimenzije kanapa su po nacrtu. 3 mm je debljine. Nikakav problem nije bilo staviti i tanji, ali šta znam...tako je pisalo, pa nisam mnogo ni razmišljao o tome... Mada, uživo i ne deluje tako robusno. Možda i fotografija malo remeti neke stvari...
Što se kanapa za čamac tiče i meni nije po volji kako se uklopio. Previše je debeo. Trenutno nisam uspeo da nađem ništa što bi bolje odgovaralo. Ovaj je milimetarski. Ali još uvek mogu da ga zamenim. Tako da, ako naleti nešto prikladnije neću se mnogo dvoumiti... Zato sam i pitao za savet što se čamca tiče. Možda i ne moram da ga vezujem? Možda postoji neko drugo rešenje?
Što se alata tiče još uvek sam neopremljen. Ne volim da kupujem krš koji će više da mi pravi probleme nego što će mi olakšati izradu. A za nešto skuplje...pa...prvo trebam biti načisto sa sobom hoću li nastaviti da se bavim ovim. Tek posle te odluke mogu da razmišljam o nekim većim ulaganjima. Tako da će ovaj brodić biti završen isključivo ručnim alatom. Dleta, testerice, noževi, šmirgla. Za sad toliko...
A ovaj model ship world forum... Odoh da njuškam iz ovih stopa. Hvala. Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Wishmaster

Član od: 04 Stu 2012
Mjesto: Zenica
PorukaUpisano: Uto Ruj 13, 2016 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo se ti brani Smile Tako i treba. I upravo tako zavrsi model sa alatom i materijalom koji imas. Ali ga zavrsi. Najgore je ostavljati nesto nedovrseno i zapocinjati drugo i sl. I vjeruj da je to super za pocetak. Samo citaj i gledaj kako drugi rade i bice to ok.

Sretno! Smile
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
brndza

PorukaUpisano: Uto Ruj 13, 2016 2:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala. Hoću. Moram da ga završim. Obećao sam ga nekome. Ne da mi da odugovlačim... Smile
Natrag na vrh
mali od palube

Član od: 01 Tra 2011
PorukaUpisano: Ned Lis 09, 2016 11:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imaš li neke nacrte u digitalnom obliku? Htio bih raditi taj brod, ali u boci, pa će sve biti podređeno grliću te boce. Doduše, bocu još nemam...
Natrag na vrh
brndza

PorukaUpisano: Sub Lis 15, 2016 12:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam nesto. Ali sto se ovog broda tice imam samo e-knjigu Modeli nasih brodova. Nemam nikakve konkretne nacrte.
Natrag na vrh
brndza

PorukaUpisano: Uto Sij 10, 2017 2:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav kolege i srećni praznici. Sve najbolje u novoj godini. Želim vam puno zdravlja, veselja, novca, sloge, a između ostalog i puno slobodnog vremena i mirnu ruku...
Nije me bilo neko vreme. Radilo se dosta. Gužva oko praznika kao i svud, ali evo, smirila se situacija konačno, pa sam uspeo da odvojim koji minut i za sebe. Pa rekoh, da se javim i obavestim da brodogradilište i dalje radi. Evo slika:

Natrag na vrh
brndza

PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2017 12:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trup i palube završeni. Ostao je samo najkomplikovaniji deo-pletenje kanapa... I već me je dobro namučio. Tako da, ako imate neki savet sad je više nego dobrodošao...

Natrag na vrh
brndza

PorukaUpisano: Pon Sij 16, 2017 12:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Napreduje se polako ali sigurno...

Natrag na vrh
brndza

PorukaUpisano: Ned Ožu 26, 2017 10:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav kolege. Malo sam bio odsutan. Tražio sam bolji život u dalekoj zemlji. Smile Ali evo me ponovo kući i samim tim u radionici. Brodogradnja se nastavlja i mališan je još malo gotov. Još par detalja, malo šminkanja i sređivanja i spreman je za porinuće...

[/img]
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma