Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | Da li si probao napraviti neki dryfit gornjeg i donjeg dijela trupa prije stavljanja te jetkovine. Ovako bih rekao da je jetkovina kriva što gornji trup nije skroz sjeo na donji.
Rupe su fakat velike. Bojim se da ćeš imati dosta posla za to sanirati. |
Jesam,nekoliko puta,i sve je bilo super,mislim da je jetkovina malo zeznuta,no nema veze idemo dalje to sanirati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovaj problem kaj imas bio bi isti i sa dragonovom jetkovinom... Jednostavno su krivo pogodili krivulju blatobrana u odnosu na tijelo tenka, to je po meni najveci zez ove makete, ali nista sto se ne moze s malo kita i strpljenja popraviti (Dragon i fit su ionako dva suprotna pojma )... Uostalom kak su izgledali izraelski shermani dobro je da su se blatobrani uopce drzali.... Kaj se weatheringa tice to ce biti zanimljivo buduci da imaju zabranu pranja tenkova zbog nestasice vode
Kaj se tice plinske kocnice cini mi se da je ova dragonova najblize originalu tak da je komotno mozes staviti _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
 | | Član od: 04 Sij 2011 | | Poruke: 368 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo za plinsku kocnicu pitam zato kaj mi se ova Dragonova definitvno cini mala (o tome ima dosta govora i po netu), jbg nisam je izmjerio prije nego sam se rijesio makete(sad petljam po Academyevom M51, sa jos nekim. kombinacijama). Ta kocnica je stvar koja dosta upada u oci, pa ak se moze ispraviti... zasto ne.
Jedan od propusta je i ovo sa blatobranima, al tu nema puno filozofije; kit i smirgl i stvar rijesena. _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
koliko se sjecam dragon daje dvije kocnice na spruovima, jedna je dobra jedna ne... Trebalo bi malo poviriti u recenzije... Academiyeva je vise reket neg kocnica  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 5:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da,Dragonova je malo spljoštena,a academyeva ko 1:32-30 mjerilo, ne sijećam se od kojeg ali od nekog trečeg proizvođača je skroz fulana. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 7:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo,sanirao sam jednu rupu,koliko toliko znam da sam mogao bolje i još ću to malo popraviti ali što je tu je na dosta nezgodnom mjestu je i...
Teksturu sam isto riješio surfacerom,budem vidio da li ću je mijenjati na cijlom upper hullu ili samo na ovom djelu pa ju "zblendat";Kitao sam gruba tamiya,pa impa,2 ruke surfacera pa ruka prajmera.
Inaće vidite prema slici da je moj "slope" nagib prejak od 85-90 stupnjeva dok bi trebao biti mnogo blaži na pravome nekih 60ak stupnjeva,kao što se i vidi na slici koju je Gosp.Jolly postao.No dosta priče evo jedne slike,još sutra-preksutra drug strana i idemo dalje
Nadam se da vas nisam pretjerano razočarao.
Lp,Sven. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 8:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Na dobrom si putu... Kad to jos malo posmirglas bude taman... Jesi razmisljao o antenama? Imas na kupoli ona dva nosaca koja probusis, uvalis one kilometarske antene i lagano ih savines i vezes za onu horizotalnu ogradu na kupoli _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 8:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bumble bee Napisao/la: | | Na dobrom si putu... Kad to jos malo posmirglas bude taman... Jesi razmisljao o antenama? Imas na kupoli ona dva nosaca koja probusis, uvalis one kilometarske antene i lagano ih savines i vezes za onu horizotalnu ogradu na kupoli |
Hvala,da taj detalj još nisam razmatrao moram vidjeti na slikama koje dijelove.
Lp |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro si ovo odradio. Kako kaye bumblebee, jos samo malo do perfektnog rezultata. Vjerujem da je bilo puno posla. I to dosadnog posla. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 8:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vukic Napisao/la: | | Dobro si ovo odradio. Kako kaye bumblebee, jos samo malo do perfektnog rezultata. Vjerujem da je bilo puno posla. I to dosadnog posla. |
Da,jest dosadno,ali da bih došao do zabavnog dijela,moram prvo odraditi dosadni  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 9:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bumble bee Napisao/la: | koliko se sjecam dragon daje dvije kocnice na spruovima, jedna je dobra jedna ne... Trebalo bi malo poviriti u recenzije... Academiyeva je vise reket neg kocnica  |
Da, al ni jedna ni druga nisu dobre; pogotovo ona ranija verzija. Ne kazem da je Academy to dobro odradio (oni su otisli u kontra stranu), stvar je u tome da se taj dio u ni jednoj maketi nemre dobit ispravan, tak da ako se neko hoce zamarati sa time ostaje samogradnja, ili Accurate armor resin koji mi izgleda "sirovo".
Ove rupe si super odradio. Kaj se tice strukture, ak ti se da smanji je po svuda, jer je ionako prenaglasena, al to vec znas.
Za sada odlicno. _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 9:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jolly Rogers Napisao/la: | | Bumble bee Napisao/la: | koliko se sjecam dragon daje dvije kocnice na spruovima, jedna je dobra jedna ne... Trebalo bi malo poviriti u recenzije... Academiyeva je vise reket neg kocnica  |
Da, al ni jedna ni druga nisu dobre; pogotovo ona ranija verzija. Ne kazem da je Academy to dobro odradio (oni su otisli u kontra stranu), stvar je u tome da se taj dio u ni jednoj maketi nemre dobit ispravan, tak da ako se neko hoce zamarati sa time ostaje samogradnja, ili Accurate armor resin koji mi izgleda "sirovo".
Ove rupe si super odradio. Kaj se tice strukture, ak ti se da smanji je po svuda, jer je ionako prenaglasena, al to vec znas.
Za sada odlicno. | ¨
Da,nisam se ni mislio zamarati iskakvim greškama pošto mi je ovo prvi tenk mislio sam ići oob,ali onda sam naišao na ovaj jeftini pe itd,itd.
Neznam malo ću smanjiti 100% ali koliko i kako će izgledati to je još uvijek upitno,inaće hvala na komentarima i sugestijama,jer me to drži da ne odustanem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sri Ožu 16, 2011 12:54 am Naslov poruke: |
|
|
Nosaci antena su ti f16 u step 18... Imas ih komada dva... Treba ih probusiti i onda utaknuti antene... Mozes ih ostaviti da strse (dimenzije pogledaj odokativno po fotkama ili ih mozes savinuti i vezati za I18 u step 20 (vezali su ih da im ne zapinju za kablove od struje)... Antene su vrlo dugacke pa ih mozes napraviti od sprua mada su neki koristili tanku klavirsku zicu...
I nemoj gubiti volju ovo jako obecava  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Sri Ožu 16, 2011 8:20 am Naslov poruke: |
|
|
| Bumble bee Napisao/la: | Nosaci antena su ti f16 u step 18... Imas ih komada dva... Treba ih probusiti i onda utaknuti antene... Mozes ih ostaviti da strse (dimenzije pogledaj odokativno po fotkama ili ih mozes savinuti i vezati za I18 u step 20 (vezali su ih da im ne zapinju za kablove od struje)... Antene su vrlo dugacke pa ih mozes napraviti od sprua mada su neki koristili tanku klavirsku zicu...
I nemoj gubiti volju ovo jako obecava  |
Evo pogledo sam i skužio,moram još samo naći neku sliku kako i gdje ožičiti reflektor i to je to .
Puno hvala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
|
Upisano: Sri Ožu 16, 2011 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
Mozda ti ovo malo pomogne
 _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|