Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 9:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Moguce. 105 sa ZAB-500Š, g. Vojo i g. Frka imaju sigurno jos super fotki nasih migova.
G. Vojo mozete stavit par fotografija 103 kad ste slikali oznake i sl? Ne trebaju sad to biti velike rezolucije (stavite vodeni zig i to) ali cisto da mozemo vidjeti.
U "Hrvatskim zrakoplovima" ima fotki iz te serije ali su sve tiskane crno-bijelo. Bilo bi ih lijepo vidjeti u boji.
I jos nesto. Ova fotka g. TangoHotela:
EDIT:
To bi ipak mogla biti BETAB-500 i moguce s iste vjezbe. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1880 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Pet Kol 09, 2013 7:33 am Naslov poruke: |
|
|
| potez XXV Napisao/la: | Moguce. 105 sa ZAB-500Š, g. Vojo i g. Frka imaju sigurno jos super fotki nasih migova.
G. Vojo mozete stavit par fotografija 103 kad ste slikali oznake i sl? Ne trebaju sad to biti velike rezolucije (stavite vodeni zig i to) ali cisto da mozemo vidjeti.
U "Hrvatskim zrakoplovima" ima fotki iz te serije ali su sve tiskane crno-bijelo. Bilo bi ih lijepo vidjeti u boji.
|
Ma nema problema što se mene tiče, samo dali misliš na slike samog aviona (103) ili na naoružanje?
Jer, koliko se sjećam, kad smo bojali crne vitezove na 102 i 103 onda su od 'naoružanja' imali samo CAB-ovke .... nažalost
Vojo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Pon Kol 19, 2013 2:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo moj pokusaj m54/m72/cab:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Kol 20, 2013 9:09 am Naslov poruke: |
|
|
| potez XXV Napisao/la: | Evo moj pokusaj m54/m72/cab:
 |
Hm, moje skromno mišljenje je da je moglo i bolje ispast, posebno prednji dio. Ne znam zašto tokariš od metala. Probaj neku tvrdu plastiku, lakša je za obradu, a možeš je ispravljat sa dvokomponentnim kitom.
Ja sam jedan nos od aviona tokario. Osnova je šipka i stirenski krugovi, a preko sloj miliputa. To se baš dobro tokarilo i pobrusilo. Milina.
Ova krilca straga su predebela. Probaj stiren maks 0,2 mm ili neki tanki lim.
Na kraju glavno pitanje:
Čemu ova zafrkancija, zar nije ovo isto kao FAB-250 M54? To imaš od Aerobonusa kupit za sitnu lovu. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Uto Kol 20, 2013 2:46 pm Naslov poruke: |
|
|
@vrsa
Sve stoji. Al je materijal, neman trenutno tvrde plastike, uzeo sam sto je bilo pri ruci.
"cemu zafrkancija" - ma nemam nekakav poseban razlog, pokusa sam malo tokarit.
A evo i usporedba prave/moje/AM/Aerobonusa.
Po meni je m54-rku najvise falija Aerobonus (posli mene ), on cak daje i krive stabilizatore (za OFAB-250). Ovaj AM je sasvim solidan, ima ga u modelimex-u za 7-8EUR. Fotku moje malo unistava ova sjena na metalu pa izgleda da je aerodina. prsten manjeg promjera od tijela (a istog su promjera).
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Kol 20, 2013 3:20 pm Naslov poruke: |
|
|
pa zar je vazno da bude 100% tocno?
Ja cijenim trud! Svaka cast _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Kol 20, 2013 7:28 pm Naslov poruke: |
|
|
OK, eto čisto ti predlažem da probaš ako nađeš neku tvrđu plastiku, to ti je bolje.
Imaš pravo, ovaj AM je izgleda najbolji. Nisam dosad čuo za tu marku, odakle je?
Ne mora biti 100% točno. To je nemoguće postići iz praktičnih razloga, ali da bar na oko nisu vidljive neke greške. To meni obično smeta, a za druge stvari nisam cjepidlaka (bar ne za sve , samo za MiGove ) _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Sri Kol 21, 2013 12:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Poštovani kolega Potez...samo jedna mala nadopuna. Taj prsten nije aerodinamički već je balistički. Služi tome da spriječi predubok proboj bombe na cilju prije detonacije. Dakle, omogućava da bomba eksplodira u unutrašnjosti cilja nakon što se zarije u njega, a ne ispod ili iza njega nakon što ga je potpuno probila...prošla kroz cilj. To je naročito važno u slučaju gađanja ciljeva na otvorenom radi postizanja fugasnog efekta. Zahvaljujući tom prstenu, bomba se neće zariti preduboko u zemlju prije detonacije...jer preduboko zarivanje u zemlju znači smanjenje efekta detonacije na površini. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Sri Kol 21, 2013 2:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Je, isprike na lapsusu.
Hvala na pojasnjenju svrhe. Ja sam citao opis u knjizi Yefim Gordona i kaze ovo:
Vjerovatno sam ga zato i nesvjesno "preimenovao". Mozete prokomentirat jel se radi o gresci Yefima ili ima i tu svrhu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Čet Kol 22, 2013 3:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Primarna je balistika na cilju. Aerodinamika je sekundarna...no, ne i nevažna, naravno.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Kol 30, 2013 10:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| potez XXV Napisao/la: |
 |
Pod "što je ovo?" je FAB-250M79.
Fueba nije Ruske/Sovjetske proizvodnje i nema veze sa FAB-ovkama. _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Sub Kol 31, 2013 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
Puno hvala!
Ako imate vremena mozete malo detaljnije (u par recenica) objasnit FUEB-u i njezino porijeklo te ovu bombu koju u "Vojnoj povijesti" nazivaju BM-250. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Sub Kol 31, 2013 11:20 am Naslov poruke: BM-250 |
|
|
Je li BM-250 rumunjskog porijekla?
Ja sam nasao ovo:
- rumunjska nomenklatura:
acronym - romanian - english
B = bomba = bomb
E = exploziva = explosive
M = mina = mine (in Ro it has exactly the same meaning as land or sea mine)
- BM-250 (donekle slici izgledom ruskoj FAB-250m46)
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|