Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Texmex
 | | Član od: 29 Ožu 2017 | | Poruke: 424 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2020 8:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Valter je obranio Sarajevo a možda dovršio još jednu maketu dok je trajala rasprava..Valtere! Reci nam kada budeš postavljao slike jesi li možda koristio onaj famozni Pronto zbog kojeg su maketari visili po trgovačkim centrima Samo ti maketari .Maketaru poput mene kojem je odumro društveno-sexualni život dobro dođe malo rasprave koje pročitam pred spavanje..Kada dođem do pete stranice spavam kao top. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Valter
| | Član od: 26 Pro 2015 | | Poruke: 47 | |
|
Upisano: Pet Lis 02, 2020 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Budem, sljedeći projekt koj ču farbati če biti ili ICM/Revell Tigar 2 (production turret) ili Dragon/Revell T72B |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mig-28
 | | Član od: 07 Sij 2018 | | Poruke: 67 | |
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 8:37 am Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | | ... |
Potpisujem ovo sve napisano samo bih još dodao nešto vezano za octenu kiselinu što si spomenuo. Konkretno za nju još nisam čuo da ljudi stavljaju na dekale ali ako netko nema nju pri ruci čuo sam da ljudi imaju uspjeha sa 70% alkoholom, tamiya x-20a thinnerom ili tamiya extra thin ljepilom (jednu od ove tri stvari bi svaki maketar trebao imati na stolu). Osobno sam probao samo x-20a na dekalima koji su bili pretvrdoglavi za MicroSol i funkcionira. Samo treba biti oprezan (nanositi u malim količinama samo na dijelove gdje ima silveringa ili dijelove koji nisu konturno nasjeli na plastiku) jer je puno agresivniji od MicroSol-a no definitivno može biti zamjena za svete dekal vodice ako ih neko iz bilo kojeg razloga ne može ili ne želi koristiti.
No ipak jedna ogromna prednost svetih dekal vodica nad ovakvim agresivnim rješenjima je što dekal vodicu bez straha možeš natopiti po dekalu, vratit se za pola sata i vidjeti da su dekali (skoro) savršeno sjeli na plastiku. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 11:00 am Naslov poruke: |
|
|
| Mig-28 Napisao/la: | | von Stuck Napisao/la: | | Društvo , pristojna rasprava može , ali neki su se već približili granici pristojnosti. Smirite se , ovo je hobi , zabava. |
Ako se ovo odnosi na mene, ja se zbilja ispričavam jer nemam namjeru se niti svađati niti je moja namjera da baš ja budem u pravu. Možemo diskutirati i ja sam drage volje iznio svoje argumente (tj. argumente drugih maketara od kojih sam pokupio znanje), iznio sam i izvore i dokaze u obliku jutub videa. Još čekam argumente od druge strane osim "eto to većina tako radi".
Ako je moj ton bio neprimjeren raspravi, zbilja nije namjerno nego vjerojatno zbog mog čuđenja da još postoje maketari koji vjeruju da je apsolutno nužno glossat prije dekala i koji ne znaju razliku između silveringa i dekal filma (a više od 15 godina se bave maketarstvom sudeći po datumu registracije na forum).
Možemo li se barem složiti da nije poželjno da učimo nove generacije maketara ovakvim besmislicama i netočnim informacijama. Ako ništa drugo, ne izgleda dobro ni za forum da se po njemu pišu takve stvari tj. krivo uče novi ljudi. |
...Odnosi se na sve sudionike u raspravi. Jasno? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 11:58 am Naslov poruke: |
|
|
| Mig-28 Napisao/la: | | Texmex Napisao/la: | | čuj,puno ljudi vjeruje kako je zemlja ravna ploča,neki vjeruju u ljude guštere,netko vjeruje u čipiranje preko klonirane govedine..bitno je u nešto vjerovati.. |
Da, i ti ljudi su dokazano u krivu. Kada počnu prosipati svoju pamet treba im pokazati zašto su u krivu i onda im se rugati. Ista stvar sa ljudima koji još vjeruju u nužnost gloss laka prije dekala i koji vjeruju da je vidljivi dekal film silvering. Čisto neznanje.
| Citat: | | pogledaj Plasma i Dušana Lekića na Youtubeu.. |
Ili ako želiš stvarno naučiti kako maketariti, tj. zašto se neke stvari u maketarstvu rade kako se rade, a ne samo gledati lijepo složene videe na jutubu potraži will pattison, doog's models i Night Shift.
Night Shift će ti vjerojatno biti najzanimljiviji jer radi vojna vozila dok prva dvojica skoro isključivo zrakoplove no svakako bih preporučio da i njih pregledaš. Pogotovo od pattisona serijal videa modelmaking fundamentals. |
Sam sebi sam rekao da više ne ću ulaziti u nikakve rasprave, ali si me "povukao za jezik" Ja sam "pristaša glossicizma" prije postave decala zbog vlastitog dugogodišnjeg iskustva. Upravo kod Academyjevih decala koji su nakon dva dana otpadali sa makete.
Nadalje, sve nas maketare koji koristimo razne lakove "a najviše gloss" nazivaš neznalicama, i lošim maketarima, Ne znam jesam li vidio koju tvoju gotovu maketu, pa da ocijenimo to tvoje "uber aketarenje".
Gloss kakovi nisu od platine pa da bi u par godina potrošio "bogatstvo" na njih.
I zadnje, a to nije samo moje mišljenje, nego mišljenje jednog jako širokog kruga vrlo kvalitetnih europskih maketara - Amerikanci su najlošiji maketari i točka. Puno filozofiraju a kvaliteta im je vrlo upitna. 1,5 sat trkeljanja o tome kako gloss lak nije potreban je ništa drugo do ispiranje mozga lakovjenima i stavljanje sebe kao autora tog "značajnog" otkriča kao nekakvog gurua maketarstva kjeg bi sad svi trebali slijepo slušati.
Zaljućak: nađe se jedan pametnjaković koji večinu maketara na svijetu naziva neznalicama, budalama i lošim maketarima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Texmex
 | | Član od: 29 Ožu 2017 | | Poruke: 424 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 1:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja kad vidim Lekića kad odfikari dio sa sprua,ono,čista nirvana. Koliko sam shvatio,i šahist je. Baš volim gledati neke likove kada uz neosporan talent to lijepo bez podcjenjivanja i pametovanja prezentiraju..I kod nas i u svijetu ima stvarno top maketara,kada im pogledaš radove ,kažeš svaka čast.Ima raznih maketara:teoretičara,hrčkova koji gomilaju,perfekcionista,samo za svoju vitrinu,oni koji od toga žive,entuzijasti,asocijalci,uništivači piva ..Svatko ima svoje tehnike,usavršavanja,učenja na svojim pogreškama..Hobby je daleko od jeftinog,nije da nije napravljen ogroman skok u materijalu i kalupima ali u globalu ta plastika je tu kako bi nam pričinila neko zadovoljstvo u svakodnevnim životnim fazama i problemima.Dođe nekad do zasićenja,prodaje u bescenje svega ali većina napravi pauzu i kada uhvati želja sjednu za stol.Kada sam kasnih osamdesetih vidio prvog ESCI-a blenuo sam u izlog kao da sam s marsa spao i mislio kako razbiti kasicu prasicu ili opljačat pionire kako bih je kupio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mig-28
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 3:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Ja sam "pristaša glossicizma" prije postave decala zbog vlastitog dugogodišnjeg iskustva. |
Upravo sam ovo i ja bio. Jedna od stvari za koje sam bio uvjeren da sam "najpametniji" je bilo upravo vjerovanje u nužnost glossiranja prije postavljanja dekala. Jer to je jedini i najsigurniji način za spriječiti silvering. To SVI tako rade i to se ne smije dovoditi u pitanje. Čak sam se i rugao drugima na internetu, poput Pattisona, koji su pokušali (i uspješno pokazivali) da gloss nije nužan. Onda sam malo odrastao, čekirao ego, i gle čuda, bio sam u krivu.
Bio sam slučaj kao i kolega Valter. Ljudi su mi jednom rekli da se to tako radi i ja sam se toga držao kao svetog pisma jer to svi tako rade. Zato ne bih htio da imamo još jednog mladog maketara kojega ćemo učiti neistine.
| Citat: | | Nadalje, sve nas maketare koji koristimo razne lakove "a najviše gloss" nazivaš neznalicama, i lošim maketarima, Ne znam jesam li vidio koju tvoju gotovu maketu, pa da ocijenimo to tvoje "uber aketarenje". |
Nekoliko mojih maketa možeš vidjeti na forumu, nisu bogzna što niti sam ja to ikad tvrdio. Ali sad me ti, kao i kolega Poky, optužuješ da ja mislim kako sam neki uber maketar. Molim te pokaži mi gdje sam to rekao.
Rekao sam da sam bio uvjeren kako sam jako pametan oko nekih stvari u maketarstvu (npr. vjerovanje da se mora glossirat prije dekala) i da tek kada sam počeo pratiti PUNO BOLJE maketare OD SEBE vidio zašto sam u krivu, a onda su i moji radovi malo napredovali po kvaliteti. To nije ni blizu jednako kao da sam rekao da sam ja neki "uber" maketar. Molim čitati s razumijevanjem idući put ako ćeš me optuživati da sam rekao takvu glupost.
A što se tiče ovog prvog dijela da sam nekoga nazvao lošim maketarom, niti to nije istina.
Jedno je reći nekome "Ti si loš u maketarstvu" a potpuno drugo reći "Ovu jednu tehniku radiš krivo", koliko god ta jedna vještina bila mali dio sveukupnog maketarskog skilla i koliko god malo utjecala na sveopći dojam cjelokupne makete.
Kada meni netko kaže "ovo radiš krivo, trebaš to ovako" ja to shvatim kao "Gle, ovome je čak i malo stalo do mene i nesebično dijeli svoje znanje sa mnom jer želi da se poboljšam" a ne shvaćam to kao osobni napad na sebe i na moje maketarske radove.
Koja je poanta foruma i uopće diskusije među maketarima ako nitko nikome nikad ne smije reći "Ovo radiš krivo, postoji bolji način" u slučaju da se taj ne uvrijedi. Ajmo onda svi rađe sjedit doma zatvoreni u svoja četiri zida i sastavljat makete bez komuniciranja sa drugim maketarima. Nedobog da mi slučajno netko kaže da sam nešto krivo napravio, moj ego to neće moć podnijet.
| Citat: | | I zadnje, a to nije samo moje mišljenje, nego mišljenje jednog jako širokog kruga vrlo kvalitetnih europskih maketara - Amerikanci su najlošiji maketari i točka. |
Ne znam ko je bolji niti mi je to bitno ali jedno što mogu reći je da ameri, konkretno Will Pattison, Doog i ostala ekipa na njihovoj fb stranici su jako kvalitetni maketari. Ne samo to već njih dvojica imaju odlične jutub kanale gdje nesebično dijele svoje znanje i pokazuju kako rade neke tehnike i još važnije, objašnjavaju zašto neke stvari rade kako rade. Makete su im fenomenalne. Naravno ima i boljih od njih dvojice no koliko takvih ima koji besplatno dijele svoje znanje sa bilo kime umjesto da npr. napišu knjigu pa prodaju za masne pare.
| Citat: | | 1,5 sat trkeljanja o tome kako gloss lak nije potreban je ništa drugo do ispiranje mozga lakovjenima i stavljanje sebe kao autora tog "značajnog" otkriča kao nekakvog gurua maketarstva |
Zbilja ne znam gdje si ti vidio da je ili Pattison ili Doog ikada sebe nazvao nekim autorom nečega ili maketarskim guruom. Pogledao sam hrpu njihovih videa i naučio masu stvari, puno više nego što sam naučio kroz godine praćenja raznih foruma (pogotovo ovog lol). Momci su skromni, njihovi radovi govore za njih i što je najvažnije imaju volju napraviti serijale od po dvadesetak videa od pola sata do sat u kojima opisuju do najsitnijih detalja kako maketare. Npr. Willov spitfire ili Doogov intruder serijali, pa to su praktički predavanja na kojima i početnici i napredni imaju šta za naučit a ti to tako olako odbacuješ kao trkeljanje i ispiranje mozga. Ne razumijem odakle taj silni hejt. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mig-28
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 3:38 pm Naslov poruke: |
|
|
E i još kratko moram se osvrnuti na ovo
| Iwtcha Napisao/la: | | Sam sebi sam rekao da više ne ću ulaziti u nikakve rasprave, |
Zašto? Zar je poanta diskusije biti u pravu i skupljati bodove ili učiti nove stvari pa čak i ako to znači da si nekada u krivu? Zar je toliko teško reći "Oops, my bad..." |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2541 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 3:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Nakon svega što si napisao, jednostavno pitanje:
"Zašto si uopće na ovom forumu!?" lololol |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mig-28
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 3:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Leo - zd Napisao/la: | Nakon svega što si napisao, jednostavno pitanje:
99% radi oglasa. A onih ostalih 1% je ova situacija koju sam već objasnio. Bilo mi je žao vidjeti kako mladog kolegu Valtera, nakon što je postavio pitanje kako sakriti dekal film, se uči netočnim stvarima u maketarstvu. Ako uspijem pomoći i jednom maketaru da nauči nešto kako treba nije mi žao ovih pola sata života što sam izgubio na tipkanje u ovih par dana. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 3:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mig-28 Napisao/la: | | Leo - zd Napisao/la: | Nakon svega što si napisao, jednostavno pitanje:
99% radi oglasa. A onih ostalih 1% je ova situacija koju sam već objasnio. Bilo mi je žao vidjeti kako mladog kolegu Valtera, nakon što je postavio pitanje kako sakriti dekal film, se uči netočnim stvarima u maketarstvu. Ako uspijem pomoći i jednom maketaru da nauči nešto kako treba nije mi žao ovih pola sata života što sam izgubio na tipkanje u ovih par dana. |
I eto odgovora na sva moja pitanja, pretpostavke i teorije....
Mi svi mladog kolegu učimo krivo jedino ti ispravno. Klanjam se gospodaru sveopčeg maketarskog znanja.
Leo, sva sreća da ga imamo na forumu, pa mi svi sve krivo radimo i to več 30-40 godina....
Ah, u kakvoj sam zabludi živio.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mig-28
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | I eto odgovora na sva moja pitanja, pretpostavke i teorije....
Mi svi mladog kolegu učimo krivo jedino ti ispravno. Klanjam se gospodaru sveopčeg maketarskog znanja.  |
Ja sam dao svoje argumente (tj. prenio znanje od vrhunskih i dokazanih maketara) i dalje stojim iza svojih tvrdnji da 1) silvering nije isto što i vidljivi dekal film te da 2) nije potrebno glossat prije dekala bez obziro što hrpa maketara još vjeruje da je to jedini ispravni način za spriječiti silvering. I dalje sam otvoren za diskusiju no nisam vidio nijedan argument od druge strane osim "to svi tako rade pa zašto mijenjati" pa sve do izrugivanja i trpanja riječi u usta da sam izjavio stvari koje nisam... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
"I dalje sam otvoren za diskusiju no nisam vidio nijedan argument od druge strane osim "to svi tako rade pa zašto mijenjati" pa sve do izrugivanja i trpanja riječi u usta da sam izjavio stvari koje nisam.."
Sad se vrati na moj post u kojem sam ti recimo ja spomenuo da meni to tak nije funkcioniralo. A glos/saten je. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Sub Lis 03, 2020 4:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mig-28 Napisao/la: | | Iwtcha Napisao/la: | I eto odgovora na sva moja pitanja, pretpostavke i teorije....
Mi svi mladog kolegu učimo krivo jedino ti ispravno. Klanjam se gospodaru sveopčeg maketarskog znanja.  |
Ja sam dao svoje argumente (tj. prenio znanje od vrhunskih i dokazanih maketara) i dalje stojim iza svojih tvrdnji da 1) silvering nije isto što i vidljivi dekal film te da 2) nije potrebno glossat prije dekala bez obziro što hrpa maketara još vjeruje da je to jedini ispravni način za spriječiti silvering. I dalje sam otvoren za diskusiju no nisam vidio nijedan argument od druge strane osim "to svi tako rade pa zašto mijenjati" pa sve do izrugivanja i trpanja riječi u usta da sam izjavio stvari koje nisam... |
Da si bolje čitao što sam napisao saznao bi da sam ja iz vlastitog iskustva i uz savjete drugih maketara ustanovio da je glos lak potreban prije decala, jer mi se dešavalo da mi se sa mat podloge decali nakon dva dana odljepljuju, bez obzira što sam koristio i microset i microsol. Jedina tekućina koja služu za ljepljenje decala na mat podlogu je Agama Adhesol.
A taj tvoj Sveznadar Amerikanović kad govori o glos laku ili Futureu (sredstvo za poliranje parketa) je da se ono nanosi kistom na maketu pa dok je još mokro stavlja decal. Pa i djeca u vrtiću znaju da lak (ili Future i slićni proizvodi) MORAJU biti suhi prije nanošenja decala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 04, 2020 1:42 am Naslov poruke: |
|
|
Čovječe evo napokon malo rasprava i na ovom forumu, već sam zaboravio kako "zabavne" mogu biti .
Molio bih ovim putem moderatore na ovom forumu da ne budu "laki na obaraču" u vidu zaključavanja topica (kolega Valter to definitivno nije zaslužio niti ničime izazvao) ,niti bananjem članova ,već smo dovoljno kvalitetnih članova izgubili zato što su se rasprave naprasno završavale ili se nije davalo ljudima da se izraze, mislim da dokle ne počnemo prostačiti i odlaziti na politiku nema potreba za intervencijom,ali ova rasprava je postala prezanimljiva da bi se samo stalo, bez odgovora na prozivanje...
Dakle kolega MIG-28 nažalost nisam stigao odgovarati zbog posla i privatnih obaveza ali probat ću odgovoriti na vaša prozivanja ,sumljam da ću uspjeti na sve ,ali probat ću:
| Citat: | | A druga stvar, kažeš definitivno nisi uvjeren da si najpametniji. Evo, ja sam ti dao video Will Pattisona koji je bolji i pametniji maketar od nas obojice zajedno a ti samouvjereno i arogantno tvrdiš da on ima hrpu grešaka u videu. U videu kojem je on dokazao svoje tvrdnje. Koliko još dokaza treba da se jednog za svagda riješimo ovog mita i što je najvažnije prestanemo učiti mlade generacije maketara netočnim činjenicama. |
Oprosti ali zašto mislite da je samouvjereno i arogantno ako ukažem na greške tok dotičnog Pattisona ,ok on i tih par maketara su vam jako dragi ,ali zašto je zabranjeno ukazati na njihove greške zar je to van nekog zakona ili su oni neki roboti koji ne čine greške lišeni svake ljudskosti???
Mislim da je svemu tome zapravo kumovao vaš stav i ton gdje sve nas koji "glossamo" prozivate kao neke širitelje nekog krivovjernog kulta koji guši maketarstvo i odvlači mlade maketare na "tamnu stranu"...
| Citat: | | Ako je moj ton bio neprimjeren raspravi, zbilja nije namjerno nego vjerojatno zbog mog čuđenja da još postoje maketari koji vjeruju da je apsolutno nužno glossat prije dekala i koji ne znaju razliku između silveringa i dekal filma (a više od 15 godina se bave maketarstvom sudeći po datumu registracije na forum). |
Ok kolega vi se uvjeravajte da ja ne znam razliku iako sam u svom prvom odgovoru na vaše prozivanje na našu "krivovjernost" spomenuo da bi se sjaj filma mogao zvati drugačije recimo "shining" ,znam ja razliku ,međutim praksa je nešto drugačija od teorije... Evo ja ću se ipak ovdje čak ispričati zbog svoga "neznanja" i "priznati" da sam nazivao sjaj prozirnog filma "silveringom" ,ali ajmo priznati tko nije... U našim razgovorima većina maketara obje pojave kolokvijalno nazivaju "Silveringom" zar ne? Osim toga dali postoji pojam koji bi se koristio za sjajenje prozirnog filma na matt podlozi??? Ili sam ja eto u ovih 15g.od kad sam na forumu (i 30 što se bavim maketarstvom ,ako vas baš zanima,a vidim da da pošto ste me istraživali po tražilici) ostao glup i gluh...
| Citat: | Ne brini, ne pjenim se ja. Možete vi to zvati kako god želite ali bilo koji iole kompetentan maketar zna razliku između silveringa i dekal filma. Ne kažem da ti nisi kompetentan maketar. Čak naprotiv, vidim tvoje radove, iznimno su kvalitetni no nikad ne bih pogodio da tako jedan dobar maketar misli za dekal film da je silvering.
Na bilo kojem kvalitetnom forumu ili na bilo kojoj fb grupi koja vrijedi išta vidio sam hrpu primjera gdje bi ljudi ispravili nekoga kada bi dekal film nazvao silveringom i nitko se nije pjenio ovako jako kako se pojedicni pjene na ovom forumu kada ih se ispravi. |
Evo još jednom "mea culpa,mea máxima culpa" ispričavam se zbog svog "neznanja" i opet ponavlja da večina maketara u razgovoru koristi izraz "Silvering" koristi za oboje iako našao sam i ja jednog "gurua" koji kaže da je silvering:
"This is silvering, when the carrier film around the graphics or letters can be seen."
http://www.davesmodelworkshop.com/2017/07/decals-101-how-to-avoid-silvering-and.html
Evo ja ću Davea proglasiti svojim "Guruom, jedinim ispravnim maketarom u maketarskom univerzumu" jel mi se eto jako sviđa ,njegovi radovi su mi mrak ,to su vrhunski radovi i svi vi koji tvrdite da nije, nemate poima i učite mlade maketare mitovima i morate sa time prestati!!!!
Gle MIG-28 nije problem što si ti možda u pravu ,a mi možda u krivu ,već je problem u tvom stavu: veliku većinu nas si na finjaka izvređao i tvrdiš da mi iz neke loše namjere i našeg neznanja mlade učimo krivoj tehnici ,da je ovaj forum nekvalitetan isl.,a da samo ti i Pattison znate kako treba . Pa jel nam nisi mogao objasniti na finjaka da ti koristiš tu tehniku bez laka i da ona tebi šljaka ,pa eto neka kolega proba i odluči...
| Citat: | | Molim čitati s razumijevanjem idući put ako ćeš me optuživati da sam rekao takvu glupost. |
I vi kolega čitajte sa razumjevanjem jel konstantno optužujete maketare za neznanje i širenje mitova...
| Citat: | | Ne razumijem odakle taj silni hejt. |
Pa možda iz tvog tona kojim si optužio većinu maketarske zajednice da namjerno iz tko zna kojeg razloga mlade maketare učimo krivo,a to krivo nije krivo ,već jedan od 100tinu načina kako zaljepiti dekal, možda je po tebi nepotrebno ,ali večini maketara radi...
Osim toga nakon tvoje prodike kako ne dajem nikakve argumente ,priznajem , malo sam googlao "Silvering" i i da priznajem velika većina naziva "Silveringom" samo zrak ispod dekala (a neki čle čuda i bezbojni film oko dekala), ali gle čuda SVI kao riješenje il način kako ga izbjeći, navode ljepljenje dekala na sjajnu podlogu UŽAS bit će da je riječ o nekom mitu ili uroti!!!!
| Citat: | | Zašto? Zar je poanta diskusije biti u pravu i skupljati bodove ili učiti nove stvari pa čak i ako to znači da si nekada u krivu? Zar je toliko teško reći "Oops, my bad..." |
Da zbilja i ja se pitam i gle čuda i slažem sa vama! Evo ja ću reći Oops my bad što sam nazvao bezbojni film oko dekala silveringom ,pa čak iako se sjaji kao srebro ili cink ili rostfraj....
| Citat: | | Ako uspijem pomoći i jednom maketaru da nauči nešto kako treba nije mi žao ovih pola sata života što sam izgubio na tipkanje u ovih par dana. |
Gle jarca i ja sam iz istih razloga predložio kolegi da proba s Gloss lakom, ili nisam !?!?
| Citat: | | I dalje sam otvoren za diskusiju no nisam vidio nijedan argument od druge strane osim "to svi tako rade pa zašto mijenjati" pa sve do izrugivanja i trpanja riječi u usta da sam izjavio stvari koje nisam... |
Evo nadam se da sam bio iscrpan i da sam vam pružio dovoljno materijala za diskusiju ,kao i argumenata , a ovo što smatrate "izrugivanjem i trpanjem riječi u usta" ja se eto unaprijed ispričavam nije mi namjera, već su mi rekli da moj smisao za humor zvuči kao ruganje ,ali vjerujte mi nije, malo ciničan jesam i volim crni humor ,ali se ne izrugujem nikome, dosta su se meni rugali u životu (pa čak i zbog hobbya kojim se bavim )...
Eto kolega MIG-28 vama predlažem da malo ublažite retoriku i ne nazivate "glossanje" "mitom" i nas koji to radim ne optužujete da radimo krivo i namjerno učimo mlade tome ,već se pomirite sa time da mnogi imaju drugačije mišljenje..
Ili eto još bolji prijedlog: zašto pod rubrikom "Mala škola maketarstva" ne napravite topic gdje ćete mladim kolegama objasniti kako vi to radite i na svojim radovima pokažete kako izgleda taj sjaj bezbojnog filma na matt podlozi i kako ga vi ubijete i zašto ne treba "glossati" možda i ja ušparam koju kunu...
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|